DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 15. března 2020

Home » » Recenze/review - WRATHFUL - Open Chest (2020)

Recenze/review - WRATHFUL - Open Chest (2020)


WRATHFUL - Open Chest
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down


Po světě běhají stovky kapel, které každé ráno uléhají do rakví. Snaží se nést vlajku s nápisem death metal dál hrdě vztyčenou. I když svět už dávno ovládly sociální sítě, sdílení a umělá hmota, tak hrají po svém. Hezky postaru, prašivě, plesnivě. Přehrabuji se ve starých kostech, vybírám si jen kousky masa, které mi chutnají. Koneckonců, proč bych měl psát a podporovat něco, co se mi nelíbí? Na to je můj život příliš krátký. Roztočil jsem globus a ukázal prstem na Venezuelu. I tady, v tropech blízko Karibského moře, se hraje smrtící kov.

Nutno rovnou dodat, že dle mého skromného názoru skvělý. Kupříkladu kapela WRATHFUL nevydržela v mém přehrávači jen několik povinných poslechů, ale usídlila se v něm a i po čase jsem se k albu rád vracel. Je totiž morbidně přitažlivé, smrdutě morbidní a přesně splňuje definici mých oblíbených desek. Vítejte ve světě stínů!



WRATHFUL letos debutují. Po dvou demech vydávají nahrávku, která je po okraj narvaná old school death metalem. S nadhledem a jistou samozřejmostí odkazují až do devadesátých let. Navíc přidávají parádní obal i zvuk, za který by se nemusely stydět o hodně slavnější kapely. V některých momentech jejich tvorba lehce připomíná kolegy MORTIFICATION, CANCER, ale berte můj názor jen jako vodítko a připodobnění. Songy jsou mohutné, vokál variabilní a drtivý. Jedná se přesně o ten druh hudby, kterou budete raději poslouchat, než o ní mluvit a diskutovat. Chodby death metalového podsvětí se zdají být nekonečné. U náhrobku s nápisem WRATHFUL se zastavím vždy rád a s chutí. Mám zase jednou pocit, že mezi prsty prosévám prach z prokletých mrtvol! Budiž to znamením, že budu tuhle smečku z Venezuely dále sledovat a podporovat. Na konci tunelu není světlo, ale jenom smrt! Pravý, ryzí, nefalšovaný old school death metal, který ve vás zanechá krvavou stopu!


sumarizace:

Album maniaků WRATHFUL bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "Open Chest". Připravte se! Zlo přichází. Reálný old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!

Asphyx says:

The album by maniacs WRATHFUL was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "Open Chest". Prepare yourself! Evil is coming! The real old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this!


Tracklist:
1. Intro 01:17
2. Human Plague 03:28
3. Crumbled To Dust 05:38
4. Open Chest 05:04
5. The Art Of Butchery 05:22
6. The Eve 03:14
7. Death Lake 06:05
8. They Lurk In The Shadows 04:26
9. Will Of Damnation 03:36

band:

Share this games :

TWITTER