DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 16. března 2020

Home » » Rozhovor - CHURCH OF DISGUST - Vážíme si každého, kdo poslouchá naši hudbu v jakékoli formě.

Rozhovor - CHURCH OF DISGUST - Vážíme si každého, kdo poslouchá naši hudbu v jakékoli formě.


Rozhovor s death metalovou skupinou CHURCH OF DISGUST z USA.

Odpovídal Dustin James, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Consumed by Slow Putrefaction (2020):

Ave CHURCH OF DISGUST! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií CHURCH OF DISGUST. 

Zdravím Deadly Storm! Tady Dustin James – zpěvák / kytarista CHURCH OF DISGUST. Vznikli jsme v roce 2010, původně v severním Texasu a od té doby naší neochvějnou vizí bylo hrát čistý death metal. Před podpisem smlouvy s Memento Mori (Španělsko) jsme vydali dvě dema, která byla docela primitivní (jedno jsme vydali sami a jedno vydal španělský label Filthy Cave Records). Prostřednictvím tohoto skvělého labelu (Memento Mori) jsme vydali dvě dlouhohrající desky - 2014 „Unworldly Summoning“a 2016 „Veneration of the Filth“. Během let jsme také vydali EP s názvem „Dread Ritual“.. Naše aktuální sestava je - Joshua Bokemeyer (kytara), Dwane Allen (bicí), Travis Andrews (basa) a já. Spojili jsme se s Maggot Stomp Records, (kteří také vydali naše album „Veneration of Filth“ na vinylu ve spolupráci se společností Sunken Tomb Records), abychom šířili „ CONSUMED BY SLOW PUTREFACTION“ po celém světě. 


28. února 2020 vám vyšlo u labelu Maggot Stomp vaše nové EP "Consumed by Slow Putrefaction". Jak už sám název napovídá, jedná se opět o smršť poctivého starého death metalu. Když jste šli ze studia, jaké jste měli pocity? Představ prosím fanouškům trošku nové album. 

Děkuji za vřelá slova. „Consumed by Slow Putrefaction“ trvalo trochu déle, než jsme čekali, ale jsme z výsledku nadšeni. Tyto tři (de)kompozice představují docela dobře růst kapely a konečný výsledek je přesně takový, jaký jsme zamýšleli. EP se skládá ze tří skladeb - "Consumed by Slow Putrefaction" "Drowned in Eldritch Slime" a "Burst Coffin". 

Na novince mě zaujal opravdu hodně syrový a „prašivý“ zvuk. Kde jste desku nahrávali, mixovali, kdo je podepsán pod produkcí? 

Nahrávali jsme v našem skladu (aka INNSMOUTH STORAGE), s naším bubeníkem, Dwanem. Některé další části dokončil náš kytarista Josh a Travis Cole. Mix a mastering opět zvládl Jani Loikas v Cursed Studiu ve Finsku. Pracoval také na našem albu „Veneration of Filth“ a my jsme s finálním produktem více než spokojeni. Beru teda „syrový a prašivý“ jako kompliment! Vlastní nahrávání a produkce byla účelová, aby to znělo syrově, agresivně a heavy při zachování čistého zvuku.


Zaujal mě i obal desky. Jestli to dobře chápu, tak je na něm výjev z nějaké staré okultní knihy. Cover je temný a tajemný jako vaše nová deska. Co má tento námět vyjadřovat? A kdo jej namaloval? 

Obal nového EP byl vlastně vytvořen společností Nightmare Imagery (@nightmare_imagery na Instagramu). Cítili jsme, že toto umění dokonale reprezentuje název našeho EP a to, co hudba nabízí - naprosté šílenství! 

Jako kapela se ve svých textech zaobíráte horory, H.P. Lovercraftem, okultismem. O čem jsou na nové nahrávce? Jaké je hlavní téma a myšlenka "Consumed by Slow Putrefaction"? 

Základní témata textů tohoto EP jsou opět založena na dílech spisovatele BRIANA KEENA (můj oblíbený hororový spisovatel). Zejména titulní skladba je morbidním spojením starověké historie a jeho díla ... etruský král Mezentius měl oblíbenou metodu mučení spočívající k přivázání živé bytosti k mrtvole, dokud se mrtvola nerozpadla a zkapalněla a zabila toho živého. Znělo to tak neuvěřitelně, než aby to bylo skutečné, tak jsem se k tomuto konceptu morbidních spisů pana Keena připojil. Ostatní skladby na EP (stejně jako mnoho z našich nahrávek) vychází z jeho spisů a mýtů. H.P. Lovecraft mě rozhodně také v minulosti ovlivnil. 


Hrajete totálně nihilistický death metal. Jedná se přesně o ten druh inferna, který posluchačům pořádně pocuchá nervy i sluchovody. Jak jste se k tomuto stylu dostali? Prošli jste si jako muzikanti i jinými styly hudby? Hráli jste v jiných kapelách? Kdo vás vlastně ovlivnil v začátcích? 

Ano, docela si užíváme týrání sluchovodů našich posluchačů naším heavy deathem, díky! Nemohu mluvit za ostatní členy kapely, ale k death metalu jsem se dostal na střední škole. Vyrůstal jsem v malém městě v severním Texasu, kde undergroundová hudba nebyla snadno dostupná, a tak jsem se vydal cestou, o které jsem si jistý, že je známá mnoha fanouškům death metalu ..... od klasického rocku k thrashi, punku a nakonec death metalu, protože moje mladistvá agrese mě přiměla hledat stále agresivnější hudbu. Pokud jde o jiné kapely, nebyl jsem tak hudebně aktivní, když jsem byl mladší, jako ostatní členové kapely, kromě grindcorové kapely před několika lety. Dwane, Josh a Travis hráli kdysi v různých místních metalových kapelách. Co se týče dalších současných projektů, Josh hraje také v Malignant Altar (death metal) a Mangled State (rychlý nenávistný punk). Dwane a já máme také další death metalový projekt s pár přáteli z jiných kapel, který uzří světlo světa již brzy. Vlivy tu jsou od Master, Gorefest, Morbid Angel, Cianide, Divine Eye atd. ...... ale snažíme se z těchto vlivů vytvořit vlastní formu death metalu a ne jen jednoduše kopírovat klasiky. 


Jak jsou na tom vlastně CHURCH OF DISGUST s koncerty? Co jsem si dohledal na internetu, tak hrajete převážně v undergroundových klubech. Chodí v Texasu lidé na starý death metal? Nechystáte k podpoře nového alba koncertní šňůru? Pokud ano, zavítáte i k nám do Evropy, případně České republiky? 

Ano, většinou máme undergroundové koncerty a turné, příležitostně větší koncerty, kdy předskakujeme větším kapelám. Death metalová scéna v Texasu je velmi silná a návštěvnost je obvykle dobrá u kapel, které si to zaslouží! Máš pravdu, chystáme koncerty na podporu „Consumed“. Toto léto budeme cestovat po Mexiku s mexickými undergroundovými death metalovými legendami R'LYEH a jsme z toho nadšení. Pokud jde o Evropu, snažili jsme se tam dostat roky, ale neobdrželi jsme žádné seriózní nabídky. Pořadatelé, prosím, kontaktujte nás .... rádi bychom hráli v České republice i jinde!!!! 


V současné době si většina lidí nová alba stahuje z internetu a používá jen jeho digitální podobu. Jak vidíš tuhle problematiku ty? Zajímal by mě tvůj pohled jako muzikanta. 

Stahování on-line je v dnešní době nevyhnutelné a je těžké obviňovat lidi, když bezplatné stažení téměř každého alba / dema, které bylo kdy nahráno, si prostě najdeš na Googlu. Já osobně bych si raději koupil fyzickou kopii alba, které se mi líbí a poslouchal ho na mém domácím stereu, ale každému co mu jest. Alternativou jsou lidé, kteří kupují alba digitálně, ať prostřednictvím Bandcamp / iTunes / atd. nicméně z toho nevidím moc peněz, ale v undergroundovém death metalu nejsou peníze, takže si vždy vážíme každého, kdo poslouchá naši hudbu v jakékoli formě. 

V poslední době začíná spousta mladých kapel znovu hrát „old school death/doom/black metal“. Většině to moc nejde, ale pár nových, slušných kapel, které pochopily, o čem to je, se najde. Máš nějakou oblíbenou, u které si myslíš, že má na to, „oživit staré časy“? 

Ano, „scéna“ zde ve Spojených státech je přesycená a může být frustrující hledat kapely, které dělají hudbu s vášní a přesvědčením. Existuje však také spousta opravdu skvělých kapel, které hrají zabijáckou muziku, která je osvěžující a ne jen součástí trendu. Nejsem si jistý, že "staré časy" se někdy vrátí, myslím, že se věci od konce 80. / začátku 90. let příliš změnily. Jsou to ale stále dobré časy pro death metal – objevují se stále nové kapely, existuje spousta současných kapel, které dělají zapamatovatelnou muziku (například budoucí odkaz kapel jako jsou Obliteration, Dead Congregation a Cruciamentum), death metalové festivaly mají celosvětově velkou návštěvnost (v některých případech jsou i vyprodány) a tak či tak internet je mocný nástroj, jak se prosadit venku. 


Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily? 

Rozhodně! Vydání debutového alba Cemetery Filth se blíží a je to absolutní monstrum.... Vyzývám všechny vaše čtenáře, aby si je sehnali! Také mě baví nedávné nahrávky od Cryptic Brood, Anatomia, Ectoplasma, Imprecation, Nekro Drunkz, Concrete Winds, Oath of Cruelty, Coffin Rot, Witch Vomit, Obliteration, Ruin, Disgusted Geist a Morbid Messiah. 

Co chystají CHURCH OF DISGUST v nejbližších měsících? 

Makáme na několika koncertech na podporu nového EP! Jsme z toho nadšeni, jedná o naši první novou nahrávku za čtyři roky. Předělávka skladby pro Maggot Stomp label se bude nahrávat velmi brzy (kapelu zatím nebudu jmenovat, ale byla zmíněna již dříve v rozhovoru jako jeden z vlivů) ..... naše druhá předělávka vůbec, první je "Staph Terrorist “ od legendárních IMPETIGO pro „Dread Ritual“ EP z roku 2015. Letos v létě se také chystáme do Mexika na turné s mexickými death metalovými legendami R'LYEH. 


Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů. 

Děkujeme Deadly Stormu, vážíme si toho, že jste si udělali čas na rozhovor s námi. Připíjím whiskey za více rifů a kurva za víc death metalu „DEATH METAL OR DIE“ …

about CHURCH OF DISGUST on DEADLY STORM ZINE / o CHURCH OF DISGUST na DEADLY STORM ZINE:


Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Consumed by Slow Putrefaction (2020):

Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Veneration of Filth (2016):

https://churchofdisgust.bandcamp.com/


------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 
Share this games :

TWITTER