DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 12. dubna 2020

Home » » Recenze/review - DISEMBOWEL - Echoes of Terror (2020)

Recenze/review - DISEMBOWEL - Echoes of Terror (2020)


DISEMBOWEL - Echoes of Terror
CD 2020, Maggot Stomp

for english please scroll down


Z márnice se ozývá jeden z nejkrásnějších zvuků, co znám. Vymezuje se vůle v nových dřevěných rakvích. Jemné praskání připomíná lámání kostí. Skřípání zase nehty, které se zadřou do kůže, když vás něco uvnitř bolí. Práce hrobníka nepatří mezi nejlépe placené, ale je tu klid. Tedy zdánlivý. My, kteří posloucháme death metal víme své. O nemrtvých, o šedých postavách, které se znenadání zjevují uprostřed hřbitova. Noční směna, tichý pláč u kamenné zdi. Smrt, strach, tajemno a temnota. To jsou věci, které nás na této hudbě tolik lákají. 

Dnes si představme americkou death metalovou smečku DISEMBOWEL, která má dle mého názoru k tomuto stylu co říci. Jejich prvotina s názvem "Echoes of Terror" je toho jasným důkazem. Z přehrávače na vás zaútočí syrový smrtící kov ze staré školy. Popraskají vám žilky v očích a budete navěky prokleti. Myslím, že tuhle partu k nám na hřbitov s klidem pustím.




Nutno si uvědomit, že se celou dobu pohybujeme v absolutním undergroundu a zde, jak je všeobecně známo, na nějakou tu špínu nehledí. Kapela vzešla ze stejných pohřebišť, jako třeba takoví MALEVOLENT CREATION, MASSACRE, MORBID ANGEL, BENEDICTION, DEICIDE. Peklo je předkládáno se zkušeností starých bardů. Líbí se mi i zvuk, obal, celková produkce. Album je jako vystřižené z devadesátých let a plně vystihuje náladu tehdejší doby. Skladby mají jasně mrtvolný nátisk, znějí uvěřitelně, reálně. Rozhodně se nejedná o žádné navoněné panáky, jako tomu dnes často bývá. Naopak, tahle deska je jako srážka s náklaďákem plným kostí. Z márnice se zase ozývají divné zvuky. Sedím u čerstvě vykopaného hrobu a mám radost z dobře odvedené práce. "Echoes of Terror" mi hrají do uší a já vím, že dnes se mi bude pohřbívat zase o něco lépe. Ryzí, uvěřitelný old school death metal! Prach jsme a v prach se obrátíme!

Asphyx says:


Every listening I perceive as my little private ceremony. Most of the time I turn off the light, put on the headphones, so that no external influences disturb me. Already at the first meeting with "Echoes of Terror" I had the feeling that it had cooled in my room. Bones of zombies were reaching out from the walls, and after some time I knew for sure that this was exactly the kind of death metal I had to write about.

Have you ever been cut and then forgot about it? Over time, it reminded you again and even with bigger vigour. Suddenly you feel a heartbeat echoing from a grinning and festering ulcer. Your mind and body are inflamed, fever caught you. With the "Echoes of Terror" you will feel similar. The gentlemen draw from the same morbid sources such as MALEVOLENT CREATION, MASSACRE, MORBID ANGEL, BENEDICTION, DEICIDE. The album has a properly rotting sound. My ears getting wet inside, squawking, like a pool of spoiled blood.  The record is such a very cold and dark trip to places where Death dates with Satan. You will meet the souls of the dead, you will learn a lot about dying and maybe you will see me, bound, hunger and thirsty. This album cuts right into the living, it's real, pure, devastating. An old, rotten death metal that breaks down into dust! Very good!



Tracklist:
01. Putrified Remains
02. Immolation
03. Sadistic Pleasure
04. Chuffed Beyond Recognition
05. Disemboweled
06. Echoes of Terror
07. Ascend to Obscurity
08. Ripping Christ from the Cross
09. Overwhelming Suicide


Share this games :

TWITTER