DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 10. dubna 2020

Home » » Recenze/review - FUNERAL CULT - Possession Done (2020)

Recenze/review - FUNERAL CULT - Possession Done (2020)


FUNERAL CULT - Possession Done
EP 2020, Lusitanian Music

for english please scroll down

Pokaždé, když jsem šel na modlitbu, tak jsem si té sochy všiml. Stála ve stínu u kostela a vždy jsem měl pocit, že jí z očí teče krev. Sedával jsem potom v dřevěné lavici a nevnímal slova kněze, který mluvil o pochopení, lásce a nekonečném dobru. Divně se u toho usmíval a já dávno věděl, že pod maskou přívětivosti se ukrývá čiré zlo. Netrvalo to dlouho a pod sochou objevili spoustu zohavených těl. Tekly ji dál slzy plné krve. Jakoby chtěla očistit naše hříchy, jakoby trpěla za všechny nevinné.

Ne, tohle není smyšlený příběh, ale stará legenda, která se v základech zakládá na pravdě. Při poslechu tří nových skladeb polských FUNERAL CULT jsem si na plačící sochu i kněze s krví na rukou vzpomněl. Je totiž stejně temný a bolestivý. Od kapely, založené kdysi dávno v roce 1993, hrající syrový black doom death metal, jsem ani nic, než poctivé řemeslo nečekal. 



Jedná se o návrat po dlouhých 23 letech. Na EP mě asi nejvíc zaujala schopnost téhle smečky vytvořit kýženou smutnou a melancholickou atmosféru. K pradávnému death metalu a doomu jsou přidávány black metalové kousky zla a chladu. Když to vezmu kolem a kolem, tak se jedná přesně o muziku, o které není příliš snadné psát, lepší je ji poslouchat, vnímat ji všemi póry svého těla. Pomalost a smutek, sychravé ráno u kostela, návštěva katakomb, vyberte si situaci, která je vám co nejméně příjemná a absolvujte ji podchlazení a se strachem v očích. Necelých třináct a půl minuty se kolem mě převaluje jako řeka plná zkažené krve. Nastav tvář ty, jenž si bez viny. Tohle je hudba do opuštěných chrámů, na okultní seance, na vyvolávání nečistých sil. Hnis, špína, beznaděj a nekonečný smutek. Nad močálem se povaluje mlha a ty jsi další na řadě. Niterně bolestivé album, u kterého pochopíte, co je temná magie!



sumarizace:

"Possession Done" je black doom/death metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Polští FUNERAL CULT se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! EP je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? FUNERAL CULT jsou na posledním albu tajemní a magičtí, jako opuštněný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická black doom/death metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!


Asphyx says:

"Possession Done" is a black doom/death metal album that recalls chanting of old prayers. Polish FUNERAL CULT pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is very urgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! EP is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel the hopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyond? FUNERAL CULT are on their last album mysterious and magical, like a lonely church. The news can be calmly played at funerals of fallen monks. Magic black doom/death metal thing. Excellent occult ceremony!


Tracklist:
1. Necroscope
2. Frost
3. I am You Are Me, The Fury

https://www.facebook.com/lusitanianmusic/
http://www.lusitanianmusic.com/
https://www.facebook.com/funeralcultband/
Share this games :

TWITTER