DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. dubna 2020

Home » » Rozhovor - DECAYING PURITY - Texty jsou o naprosté destrukci, smrti, bolesti, uctívání, utrpení a tajemnu.

Rozhovor - DECAYING PURITY - Texty jsou o naprosté destrukci, smrti, bolesti, uctívání, utrpení a tajemnu.


Rozhovor s brutal death metalovou skupinou z Turecka - DECAYING PURITY.

Odpovídal kytarista Mustafa, děkujeme!

Přeložila Markéta, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Recenze/review - DECAYING PURITY - Mass Extinction of the Providential Ones (2020): https://deadly-storm.blogspot.com/2020/03/recenzereview-decaying-purity-mass.html

Ave DECAYING PURITY! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií DECAYING PURITY. 

Zdravíme! 

Pro ty z vás, kteří naší kapelu neznají - my jsme z Kadikoy, Istambulu a kapelu jsme založili v roce 2005. Jsme DECAYING PURITY a vydali jsme jedno demo, 4 alba a baví nás brutal death metal. Myslím že víte, kde najdete více informací. 


Letos jste vydali stále čerstvou novinku „Mass Extinction of the Providential Ones“. Opět se jedná o temný, drsný a poctivý death metal. Přistupovali jste k nahrávání jinak než minule nebo jste zvolili ověřené postupy? 

Šli jsme po trochu jiné cestě. Po třetím albu se naše nápady tak nějak zasekly a album nám trvalo dlouho, než jsem ho dokončili. Finální podoba nám trvala až do léta 2019. Jakmile jsme dali dost práce do zkoušení a kompletování písní, tak jsme začali nahrávat v říjnu. Veškerý proces byl hodně podobný, jako u minulého alba. Tentokrát ale psaní trvalo déle, protože každý z nás má soukromý život, jiné projekty, atd. 

Nová deska mi přijde o nějaký řád komplikovanější, zpočátku možná méně přístupná, zároveň ale neskutečně temná a zlá. Byl to záměr? Jak vlastně album vznikalo a jakým způsobem jste skládali muziku? 

Dalo by se říct, že nejsem někdo, kdo by chtěl nějak formulovat, co děláme. Děláme brutal death metal a to, co píšeme, je pro tenhle styl typické. Na druhou stranu ale nepřemýšlíme nad tím, že musíme něco dělat podle nějakých pravidel. Death Metal, který hrajeme je prostě takový a výsledkem je naše album. 


Mám „Mass Extinction of the Providential Ones“ ve svém MP3 přehrávači a musím říct, že jsem jím doslova pohlcen. Nejsou to jen skvělé nápady, ale i zvuk, který je jedním slovem devastující. Sedím třeba v tramvaji a najednou se přistihnu, že si podupávám nohou. Mám sto chutí začít pařit. Nebýt už pán v letech, asi bych to i udělal. Kde jste desku nahrávali a kdo je podepsán pod masteringem? 

Během nahrávání, mixování a masteringu jsme pracovali s naším kamarádem Ünsal Özata ze SOUND DAMAGE PRODUCTION. Pracovali jsme s ním už od našeho druhého alba. S výsledkem jsme spokojeni. Všichni vzájemně chápeme, o co jde a tato kombinace je pro nás perfektní. 

Kdo je autorem textů na „Mass Extinction of the Providential Ones“? A o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci? 

Náš zpěvák Serkan pracuje na textech. Texty jsou o naprosté destrukci, smrti, bolesti, uctívání, utrpení a tajemnu. Když si poslechneš poslední album (Malignant Resurrection of the Fallen Souls), tak je jasné, že se jedná o takové album na pokračování. Na albu MRotFS bojuje nebe a peklo za duše v očistci. Na novém albu peklo útočí na zemi s těmi dušemi a zničí nebe. 


Kdo je podepsán pod obalem novinky „Mass Extinction of the Providential Ones“? Jeho práce se mi hodně líbí. Jak jste vůbec motiv na obal vybírali? 

Na obalu pracoval Paolo Girardi, stejně jako na minulém albu. Vizuály dělal Serkan. Pablovi jsme řekli, co si představujeme a on odvedl skvělou práci. 

Když se ještě podíváme do začátku…Co bylo vlastně tím prvním impulsem, že jste dali dohromady kapelu? A proč zrovna brutální death metal? Není to zrovna styl, který by vám získal velkou „slávu“. 

Protože si užíváme poslouchání, produkci a hraní v tomhle stylu. Nic víc. 

Pocházíte z Turecka a hrajete extrémní death metal. Naše čtenáře by určitě zajímalo, jak funguje v Turecku death metalová scéna. Abych pravdu řekl, tak poslední dobou od vás slyším jen samé skvělé smečky. Znamená to, že je u vás v současnosti scéna hodně silná? Co třeba koncerty, kolik chodí lidí? 

Máme tady dobré death metalové kapely, které svoji práci berou opravdu zodpovědně a jsou známí po světě. Koncerty jsou docela divočina. Lidé se jich zúčastní jak můžou. Náš zpěvák Serkan a jeho žena Gizem mají agenturu, která se jmenuje “Mezar Organization & Bookings”. Můžeš si najít jejich kanál na YouTube a mrknout na jejich videa nějakých death metalových koncertů, které zatím udělali. Alespoň uvidíš, jak koncerty vypadají a jak jsou fanoušci zapáleni. 



Nedá mi to a musím se zeptat. Žijete v Turecka, které je považována za silně muslimskou zemi. Hrajete death metal. Nemáte s tím nějaké problémy? Dostanete prostor třeba v televizi, v novinách? Jak je vůbec život ve vaší zemi ovlivněn islámem? 

Nejsme typická středo východní arabská země, jak by se mohlo zdát. Jsme Turecko, nejsme arabská země. Jo, nemůžeme říct, že jsme spokojeni s managementem, některé věci se nám nelíbí. Ale prostředí v této zemi nám nedovoluje hrát death metal a nutí nás, abychom se skrývali. Občas mohu říct, že nás ekonomika negativně ovlivňuje. Nehledáme pro nás místa v televizi a novinách, je nám to fuk. Naše cílové publikum si nás najde jinak. Jeden z nejpitomějších problémů, který mohu zmínit je, že spousta lidí nás ignoruje - jako webové stránky, promotéři koncertů. Nemůžeme tedy dělat business v naší zemi. Spíš vidíme podporu u zahraničních fanoušků. Je to sice vtipná, ale docela bolestivá věc, bohužel. Až se to stane neúnosné, pak to budeme řešit. 


Z vaší hudby je cítit, že jste ovlivněni jak americkou death metalovou školou, tak i starými evropskými kapelami. Jak jste na tom jako fanoušci? Máte radši původní death metal devadesátých let nebo čerpáte inspiraci i z nových desek? Pokud ano, zajímalo by mě, které smečky měly/mají na DECAYING PURITY největší vliv. 

Doteď jsme poslouchali různé death metalové produkce po celém světě a je mnoho z těch klasických, které nás ovlivnily a určitě je zmiňovat nemusím. Nejde ale jen o klasický devadesátkový death metal, ale ovlivnily nás i ty modernější. Jak jsem říkal, nepřijde mi důležité nějak formulovat a definovat. Raději bych, aby nás definovali posluchači. 

Co vlastně vy a koncerty obecně? Jste kapelou, která jezdí po koncertech, co to jenom jde nebo si hodně vybíráte? Máte nějaký sen, třeba skupinu, se kterou byste chtěli vyrazit na turné nebo festival, město, kde byste chtěli vystupovat? 

Posledních pár let jsme dělali koncerty spíš omezeně. Ne proto, že jsme vybíraví, ale jak jsem říkal, máme svoje životy. S koncerty jsme čekali, až bude hotové album a vydané. Pokud přijdou kvalitní nabídky, tak do toho rádi půjdeme. Nejsme vybíraví. S novým albem se snažíme brát jen nabídky, které jsou pro nás smysluplné, ale chceme koncerty dělat. Půjdeme klidně do šňůry s nějakou kapelou, se kterou si budeme rozumět a bude se nám líbit hudba, kterou dělají. Nemusí to být veliká kapela, jen ať je to sranda a bavíme se. Totéž platí pro města. 


Jdu si vaši novou desku „Mass Extinction of the Providential Ones“ znovu pustit. Musím říct, že pro mě osobně se jedná v podstatě dokonalé death metové dílo. Totální inferno. Přeji vám, aby se nahrávce dařilo, aby se dostala k co největšímu počtu fanoušků. Zaslouží si to. Přeji vám vše nejlepší i v osobním životě. Ať se vám daří a poslední slova jsou tvoje. Pokud chceš něco vzkázat fanouškům, labelům, promotérům, máš prostor. Děkuji za rozhovor a už teď se těším, až vás uvidím někdy naživo! 

Pokud vám naše hudba dává smysl a líbí se vám, podpořte nás. Totéž platí i o všech ostatních kapelách, které posloucháte. Díky za rozhovor.

Recenze/review - DECAYING PURITY - Mass Extinction of the Providential Ones (2020): https://deadly-storm.blogspot.com/2020/03/recenzereview-decaying-purity-mass.html


------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER