DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. května 2020

Home » » Recenze/review - KRYPTICY - Hideous Being (2020)

Recenze/review - KRYPTICY - Hideous Being (2020)



KRYPTICY - Hideous Being

CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Mrtvolný zápach, výheň a strach. Uprostřed hromady těl je jedno obzvlášť zohavené. Na oběti vražd není nikdy hezký pohled. Ale tentokrát jsem odvrátil tvář i já, který jsem zvyklý na ledacos. Na očišťující oheň v peci, na popel a úlomky kostí, které musím vyhrabávat z roštů. Krematorium je něco jako továrna na smrt. Unaveni náročnou prací posloucháme jen pravý death metal. Další tělo, další skladba, která zní do ticha. Dřevěné rakve, určené k likvidaci, Těšíš se?

O španělských KRYPTICY jsem psal již v roce 2014, kdy mě zaujali svojí prvotinou (EP "Necronomicon"). Oddanost stínům, opravdovost, síla a temná energie. Klasické atributy muziky, která mi již tolik let dělá dobře. Nyní přicházejí s albem "Hideous Being", které žhne a pálí jako oheň v peci krematoria.




KRYPTICY i letos exhumovali death metal, ovlivněný kapelami typu PESTILENCE, CARCASS, BOLT THROWER, MASSACRE, OBITUARY, DEICIDE, DEATH, MALEVOLENT CREATION, POSSESSED a spousty dalších, aby vás spálili na popel. Skladby jsou přesně a zacíleně napsány, odsýpají se samozřejmostí a deska se opravdu velmi dobře poslouchá. Věci jako zvuk či obal (Diego Artegrotesko) jsou poplatné stylu. Mě se nahrávka líbí, vyloženě si ji užívám, i když je jasné, že mnozí ji odsoudí jako nepůvodní. Toho jsem ale, jak známo, dalek, jinak bych v dnešní době nemohl psát vlastně o ničem. Je to zkrátka hrubozrnný death metal, jak vystřižený z devadesátých let. U nás v undergroundu jsou podobná pravidla jako v krematoriu. Pokaždé se ukáže, kdo to myslí vážně, vše je syrové, surové a osekané na dřeň. "Hideous Being" je jako ostrá jehla, pronikající přímo do lebky. Malá díra v hlavě, ale v mozku způsobí velkou spoušť. Nakonec nás stejně všechny rozpráší na louce beze jména. Vše je pomíjivé, ale dobrý death metal zůstává. Smrtonosná deska, která vás spálí na popel!



sumarizace:


Pokud se vaše vášeň pro smrtící kov zrodila také v devadesátých letech a velebili jste u svých přehrávačů kapely jako PESTILENCE, CARCASS, BOLT THROWER, MASSACRE, OBITUARY, DEICIDE, DEATH, MALEVOLENT CREATION, POSSESSED, potom budete spokojeni jako já. KRYPTICY uchopili old school death metal po svém, přetvořili ho ke svému morbidnímu obrazu a přidali pořádnou dávku špíny a hromadu kostí. Bývám častým hostem při exhumacích a troufám si tvrdit, že takhle dobře zahraný death metal staré výroby jen tak neuslyšíte. Je v něm otisknuto velké množství bolesti, temnoty, chladu, dlouhých nekonečných nocí strávených v podzemí. Až jednou ponesou na márách i mé tělo, přeji si, aby podobná hudba zněla při mém odchodu z tohoto světa. Absolutně devastující, masakrující death metal, který působí jako srážka s náklaďákem plným starých kostí! Praskla mi rakev i moje hlava, tohle je dokonalý stroj pro vyhlazení lidských mozků! Pitva se podařila, pacient zemřel!



Asphyx says:


If your passion for lethal metal was born in the 1990s and you glorified band as PESTILENCE, CARCASS, BOLT THROWER, MASSACRE, OBITUARY, DEICIDE, DEATH, MALEVOLENT CREATION, POSSESSED, then you will be happy as I am. KRYPTICY grabbed old school death metal in own way, transformed him into their own morbid picture, and added a good dose of dirt and pile of bones. I am a frequent guest in exhumations and dare to say that such a well-played death metal of old production will not be heard so often. There is a great deal of pain, darkness, cold, long endless nights spent in the underground. Once they carry my dead body, I wish that similar music sounded when I left this world. Absolutely devastating, massacred death metal that acts like a crash with a truck full of old bones! My coffin and my head have broken, this is the perfect machine to exterminate human brains! The vivisection succeeded, the patient died!



Tracklist:
01. The Coldest Winter (Intro) 02:16
02. Hideous Being 05:09
03. Calamitous Massacre 02:55
04. Dr. Lecter 05:13
05. 101 04:15
06. Hannya 04:38
07. Braindead 05:48
08. Intestinal Repulsion (feat. Manolo Reyes) 05:39
09. Transorbital Lobotomy (feat. Pablo Coínes) 04:54

band:

Alex Guerrero (Guitar/Vocals)
Fran Fernández (Bass)
Sergio Álvarez (Guitar)
Pancho Vázquez (Drums)

https://krypticy.bandcamp.com/album/hideous-being
https://www.facebook.com/krypticy
https://www.instagram.com/krypticy/
https://soundcloud.com/krypticy
https://open.spotify.com/artist/0SvItyGNaXZhpVDppbdrW3
https://www.youtube.com/channel/UC1xLohESMt8RG04RmXMWOVQ
Share this games :

TWITTER