DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 30. června 2020

Home » » Recenze/review - AZURE EMOTE - The Third Perspective (2020)

Recenze/review - AZURE EMOTE - The Third Perspective (2020)



AZURE EMOTE - The Third Perspective
CD 2020, Selfmadegod Records


for english please scroll down


Představte si obrovský kotel, ve kterém se vaří krev. Občas na vás vykoukne oko nebo vybělená kost. Jste fascinováni vroucí vodou a vaše fantazie pracuje na plné obrátky. Co si takhle dopřát i pořádný emocionální koktejl? Američtí AZURE REMOTE hrají hudbu pro posluchače, kteří rádi sní. Kteří se s chutí nechávají unášet na zpěněných vodách řek. Progresivní death metal, thrash, ženský vokál, to by mohla být zajímavá směsice, co říkáte?


Když potom uslyším i smyčce a klávesy, jsem velmi rozpolcen. Vždyť tohle všechno jsou propriety, které mě většinou ruší, nudí a dávám od nich ruce pryč. Jenže AZURE REMOTE vše zabalili do slušivého industriálního kabátu a navíc - mám zrovna na podobnou hudbu náladu. Tak proč nebýt občas trošku ztřeštěný? 




Je to zvláštní hudba, kterou hrají zajímaví lidé. Je ale také pravdou, že ne vše se mi líbí. Některé pasáže jsou možná až moc roztahané a dlouhé. Album "The Third Perspective" dle mého názoru nejlépe vynikne uprostřed noci, v klidu a temnotě. Ve chvílích, kdy ožívají v továrnách stroje, kdy se probouzejí démoni. Naleznete zde pestrou směsici různých převážně ponurých nálad, které v sobě mají zajímavou a zvláštní jiskru. Netuším, kolik posluchačů deska osloví, ale přikláněl bych se spíše k tomu, že ve svých sbírkách ji budou mít spíše lidé, kteří rádi objevují, mají velkou vnímavost a cit pro roztodivnou paletu zvukových barev. AZURE REMOTE dokáží být ostří, chladní, umí navodit atmosféru. A to se u mě počítá víc, než cokoliv jiného. Nahrávka mi připomíná spíše soundtrack ke vzpouře strojů, než jen obyčejné metalové dílo. Víte, co bude úplně nejlepší? Poslouchejte s otevřenou myslí. Troufám si tvrdit, že někteří z vás budou nadšeni. Jdu přiložit pod kotel. Zajímavá, zvláštní hudba!




sumarizace:

Pracuji v továrnách celý život a novinka "The Third Perspective", poslouchaná cestou do práce, kolem jedné staré haly, se mi zaryla hodně pod kůži. Je odlidštěná, temná, pochmurná. Všude jsou ostnaté dráty a divný zápach oleje a špíny. Nálada vskutku okultní. Vypadá to, že mám co do činění se zhudebněnými černými vizemi. Nová deska od AZURE REMOTE je neskutečně chladná a mrazivá!

"The Third Perspective" je opět hodně originálním dílem. Deska je to pomalá, plazící se jako nějaký had s kovovou tlamou. Možná jste to nevěděli, ale i stroje mají duši. Studenou a šedivou jako odpadní vody. Novinka mě postupně nahlodala, přenesla do dolních pater pod továrnu s opuštěnými stíny a postupně rozložila na prvočástice. Není to hudba pro každého, na mnohé bude až moc nihilistická a strašidelná. Jenže přátelé, takový je i život otroků, připoutaných k běžícímu pásu pro výrobu smrti. Album se velmi těžko popisuje, lepší je si poslechnout ukázky a pak se vydat na poslední cestu lemovanou zbytky uhořelých těl. Industriální progresivní a avantgardní metal, u kterého vás prostoupí temnota! Velmi dobře!


Asphyx says:

I've been working in factories for a lifetime, and the novel "The Third Perspective", listening to my way to work, around an old hall, got under my skin. It is devastated, dark, gloomy. Everywhere there are barbed wires and the strange odor of oil and dirt. The mood is truly occult. Looks like I'm dealing with black-guzzled visions. The new album is incredibly cold and chilling!

"The Third Perspective" is again a very original piece. The album is slow, crawling like a snake with a metal mouth. Maybe you did not know it, but the machines also have a soul. Cold and gray as waste water. The novelty gradually eroded me, moved me to the lower floors under the factory with abandoned shade and gradually spread me to the primates. It's not music for everyone, it's too much nihilistic and scary. But friends, such is the life of slaves, chained to a running belt for producing death. The album is very difficult to describe, it is better to listen to the demos and then go on the last journey lined with the remains of burnt bodies. Industrial progressive avantgarde death metal, when darkness swallow you! Very good!


--TRACKLISTING--
1. Loss
2. Curse Of Life
3. Dark Realms
4. Negative Polarity
5. Three Six Nine
6. Solitary Striving

--LINE-UP--
Mike Heller - Drums
Ryan Moll - Guitars, Bass
Mike Hrubovcak - Vocals, Flute, Maracas, Straw, Harmonica, Keyboards, Samples, Electronics, Drum programming

--BAND CONTACT--
https://www.azureemote.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/azureemote


--LABEL CONTACT--
SELFMADEGOD RECORDS
www.selfmadegod.com
www.facebook.com/selfmadegod
www.selfmadegod.bandcamp.com
www.instagram.com/selfmadegod_records
www.soundcloud.com/selfmadegodrecords
www.youtube.com/user/SelfmadegodRecords
Share this games :

TWITTER