DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 29. srpna 2020

Home » » Recenze/review - REFORE - Social Failure (2020)

Recenze/review - REFORE - Social Failure (2020)



REFORE - Social Failure

CD 2020, Support Underground

for english please scroll down

Je nesporným faktem, že se poslední dobou vyrojilo kolem spousta nových mladých thrash metalových kapel. Přiznám se, že mě některé baví spíše naživo, doma si pouštím více raději starší desky jejich vzorů. Třeba takoví čeští REFORE a jejich novinka "Social Failure". Pokud bych býval byl klasickým ostrým kritikem, vyloženě bych si na nich mohl smlsnout. Třeba zvuk - ten je obyčejný, obal také, nápady jakbysmet. Navíc je všude kolem podobných desek fakt hodně. Často bývá těžké odlišit jednu od druhé.

No, tak jsem si řekl své a můžeme jít dál. Ne, dělat to nebudu. Pojďme vyzobat také to dobré. Baví mě sóla, vlastně i nedokonalý vokál. Je to takové ještě nerozvážné, vlažné, skladby vlastně ani moc neřežou. Jenže já moc dobře vím, že naživo je to všechno vlastně jedno.



"Social Failure" je možná ještě příliš uspěchanou deskou. Být kapelou, tak si příště zaplatím pořádné studio a producenta. Myslím, že se to vyplatí. Nápady by byly, na albu je možno tušit i spoustu zajímavých momentů. Byl bych tedy hrozně nerad, aby má slova vyzněla negativně, spíš se snažím popsat to, co slyším. Historii kapely si můžete dohledat sami, je to taková klasika - mladí kluci, co chtějí hrát thrash metal. Vzory jsou jasné, účel taky. Oni vlastně hrají na pohodu, není to nic proti ničemu, jen si je lze splést s celým tím dnešním davem, který na to jde hrozně podobně. Pokud nosíte stále (nebo už zase) džísku, vyznáváte SLAYER, VOLE a máte nastudovanou celou historii tohoto stylu, tak třeba budete spokojeni. Tak si tak říkám, že zrovna téhle smečce bych přál jen vše dobré, aby příště kopli trošku víc do vrtule, aby to pálilo, žhnulo. Troufám si tvrdit, že na to mají. Jako starej metalovej pes prostě cítím, že pod povrchem se taví láva. Stačí jen přidat, přitvrdit, pořádně se odvázat. Zatím solidní práce.





sumarizace:

České thrashové komando REFORE letos vydalo své první EP. Je plné energického thrashe, který je klasický a tradiční. Jedná se určitě o solidní záležitost, ale mě přeci jen chybí něco navíc. Novinka "Social Failure" je odpovědí na staré postupy, na zlatou éru thrashe a je zahrána opravdu velmi dobře. Škoda, že pánové nedodali více zajímavějších pasáží, pestřejších momentů. Každopádně, nahrávka určitě potěší každého retro thrashera. Thrash metalové album, které je nabroušené jen někdy!



Asphyx says:
Czech thrash commando REFORE released their first EP this year. It is full of energic thrash that is classic and traditional. This is definitely a solid stuff, but after all I 'm missing something extra. New "Social Failure" is the answer to the old methods, the golden era of thrash and it is played really well. It's a pity that the gentlemans didn't give more interesting passages, more colourful moments. Anyway, every retro thrasher will be pleased with this recording. Thrash metal album that is sharpened only sometimes!


tracklist:

01. Social Failure
02. Cumminity Hate
03. Silence To The Rage
04. The World Behind Us
05. Ghost
06. Fadeout

band:


Karel Chromáček – Bass Guitar

Dominik Šuchma - Drums
František Tkadlec – Vocals, Guitar


Share this games :

TWITTER