DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. srpna 2016

Home » » Recenze/review - INCANTATION - Unholy Massacre (2016)

Recenze/review - INCANTATION - Unholy Massacre (2016)


INCANTATION - Unholy Massacre
compilation 2CD 2016, Necroharmonic Productions

Nalezl jsem ve staré kryptě dvě CD plná hnisu. Jsou odkazem otců zakladatelů. Tenkrát, když začala vznikat v devadesátých letech death metalová tma, byli INCANTATION u toho a navždy změnili nejen mé vnímání zlé a ošklivé hudby. Letos tihle tmáři slaví 25 let od svého vzniku. Je tedy na čase trošku zavzpomínat. Výsledkem je recenzované dvoj CD, na kterém jsou obsaženy songy z prvních demonahrávek i ze živých vystoupení.Je to pradávná špína, zmar, rouhání, divokost, zběsilost, ošklivost, neučesanost. Zkrátka, jestli jste tu dobu zažili a chybí vám do sbírky poslední morbidní skládanka, tak neváhejte. Do tohoto nosiče je otištěna samotná tma. Už jenom ten zvuk! Prašivý, starý, klasický, jako smrt rohatá, s pečlivě nabroušenou kosou..


Člověk si najednou uvědomí, že poslouchá hudbu jako vyřezanou ze zaprášené učebnice death metalu. Kývám se do rytmu, jsem ve zlém snu, vzpomínám na rok 1990, míhají se mi hlavou první nekonečné setkání s kapelou. Sedávali jsme u kazeťáku, pořád dokola rozebírali každý riff, každou skladbu. Někde tenkrát jsem se já a INCANTATION prokleli navzájem. Zůstal jsem věren, přísahal jsem a svůj úpis ďáblu jsem dodržel. Poslouchám CD pořád dokola a procházím déjà vu. Venku pálí nabuzené slunce, ale v mém pokoji lezou po stěnách zmrzlé zmije. Jestli má Satan podobu kozla, tak se právě probudil. Jde mi po krku.


"Unholy Massacre" má někdy zastřený hlas, s kazetovým přídechem. A je to tak jen a jen dobře. Podobné kompilace rád sbírám, opatruji si je jak oko v hlavě, protože je dost dobře možné, že se nebudou opakovat. Vinyloví nadšenci už asi doma točí na gramofonech černé desky s názvem "XXV". Všechno je to krásná undergroundová práce, kousek artefaktu do sbírky každého prokletého člena podsvětí. Temná síla byla tenkrát probuzena! Letošní kompilační vzpomínka je toho jasným důkazem. Poklekám znovu po letech před obrácený kříž, šeptám slova zaslechnutá na odvrácené straně světa. Slyšte nechutný příběh a hudbu samotné bestie! Má sbírka byla obohacena dalším krvavým střepem plným hnisu. Jestli rádi vzpomínáte na časy plné stínů, nenechá vás "Unholy Massacre" určitě také chladnými. Kult!


sumarizace:

INCANTATION  a jejich kompilace plná totálního zla je zde! Naleznete na ní skladby, které jsou temné, maniakální a ošklivé. Pokud máte rádi temný plesnivý death metal, tak neváhejte ani chvilku. Staře znějící 2CD připomíná obrácenou modlitbu. Legendární Američané umí navodit hodně zlou a špinavou atmosféru. Při poslechu si přijdu, jako bych právě otvíral nějaký dávno starý hrob. Dýchne na mě pach hniloby a samotné smrti. Zazní ostré riffy INCANTATION a mrtvoly jsou exhumovány. Cítíte ten strach? Z nebe padá krev! Nahrávku bych doporučil všem milovníkům záhrobí. Špinavý death metal, nahraný v samotném pekle! Inferno a totální cult!


Asphyx says:

INCANTATION and their compilation, full of total evil, is here! You can find here the songs that are dark, manic and ugly. If you like dark moldy death metal, so don't hesitate. The old sound 2CD resembles an upturned prayer. Legendary Americans can make much evil and dirty atmosphere. When I'm listening, it's like a just opened long old tomb. The smell of rot and death itself. Sharp riffs of INCANTATION sounds and corpses are exhumed. Do you feel the fear? The blood is falling down the sky! I would recommend this recording to all lovers of the dead. Dirty death metal, recorded in the hell! Inferno and totally cult!


Tracklist:
CD 1:
1. Profanation
2. Devoured Death
3. Entrantment Of Evil
4. Eternal Torture
5. Unholy Massacre
6. Profanation
7. Unholy Massacre
8. Third Of The Storms
9. Entrantment Of Evil
10. Eternal Torture
11. Third Of The Storms
12. Profanation
13. Unholy Massacre
14. Third Of The Storms/Profanation

CD 2:
1. Blasphemous Cremation
2. Christening The Afterbirth
3. Unholy Massacre
4. Emaciated Holy Figure
5. Deliverance Of Horrific Prophecies
6. Blasphemous Cremation
7. Blissful Bloodshower
8. Rotting Spiritual Embodiment
9. Immortal Cessation
10. Devoured Death
11. Rotting Spiritual Embodiment
12. Entrantment Of Evil
13. Christening The Afterbirth
14. Profanation
15. Devoured Death
16. Blasphemous Cremation
17. Eternal Torture


Total playing time: 2:12:49

Share this games :

TWITTER