DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 21. července 2017

Home » » Recenze/review - ANAKIM - Monuments to Departed Words (2017)

Recenze/review - ANAKIM - Monuments to Departed Words (2017)


ANAKIM - Monuments to Departed Words
CD 2017, vlastní vydání

Podchlazená těla, houpající se do rytmu. Zavěšená na hácích, kdysi tolik živá a žhnoucí. Šílený vrah, lovící za šerosvitu. Smutek a strach, zaschlá krev. Kdo bude další na řadě?

Prvotina britských death metalistů ANAKIM mě zaujala již v prvním čtení. Venku zrovna pršelo a já měl pocit, že u nás před domem někdo čeká. Měl v ruce nůž a na tváři divný úsměv. Lehká progresivita, dobrý zvuk, zajímavý obal a skladatelské nadšení. Tohle všechno dělá z novinky "Monuments to Departed Words" velmi zajímavou záležitost.





"Monuments to Departed Words" nebudu záměrně k nikomu přirovnávat (možná snad jen k DECAPITATED, OBSCURA), nechme tentokrát mluvit hudbu a emoce. Album mi přijde svěží jako čerstvá krev, zajímavé v nápadech a cítím z něj radost ze smrti. Objevuji rád nové kousky podchlazených těl, jsem jako návštěvník muzea voskových figurín. Jen ty mé nejsou z vosku, ale z živých tkání. Na téhle desce se sešla parta muzikantů, kteří stvořili velmi zajímavé dílo. Je kruté, ostré, ze své podstaty. Pokud máte rádi progresivní death metal a rádi objevujete nové smečky, nechte si chutnat. Skvělá deska!


sumarizace:

ANAKIM nám letos přinášejí ochutnávku toho nejkvalitnějšího progresivního death metalu. Pokud se zaposloucháte pozorněji, najednou zjistíte, že jste spolu s kapelou jedno tělo i mysl. Muzika je sice složitá, náročná a spletitá, ale obsahuje v sobě určitý, velmi přitažlivý neklid. Nálada celého alba je chladná, ale zároveň přitažlivá. Jakoby v sobě hudba obsahovala nějakou magickou formuli. Poslouchat doporučuji s čistou a otevřenou myslí. Pak vynikne tahle ledová technická krása nejlépe. Nezapomíná se ani na melodie. A teď už mě prosím nechte, než abych psal slova, budu raději poslouchat. Inteligentní technický death metal, zahraný s noblesou! Wov!

Asphyx says:

ANAKIM published a taste test of the progressive highest quality death metal. If you listen to it carefully I will realize that you are the one with this band – one body, one mind. This music is complicated, ambitious and complex, however it has some kind of a restlessness which is very magnetic. The mood of this album is very cold but very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. I would suggest listening to it with an open and clear mind. Than you can feel the cold technical beauty. They don´t forget melodies. And now, let me go please, more than write a words I would prefer listening to this album. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness. Wow! 

Tracklist:
01. Origin
02. Sands Of Oblivion
03. Xenognosis
04. Wraith
05. Born Of The Serpent's Tongue
06. Diluvian Wrath
07. Before The Throne Of Ereshkigal
08. The Ouroboros Cycle
09. Child Of Chaos

band:
Joe Ryan - Guitars
Carl Hunting - Guitars...
Geoff Bradley - Vocals
Ewan Ross - Drums
Ant Ridout - Bass

Share this games :

TWITTER