DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 22. února 2018

Home » » Report, photos, video - CANNIBAL CORPSE, THE BLACK DAHLIA MURDER, NO RETURN - Palác Akropolis, Prague - 21. 2. 2018

Report, photos, video - CANNIBAL CORPSE, THE BLACK DAHLIA MURDER, NO RETURN - Palác Akropolis, Prague - 21. 2. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

clubhttp://www.palacakropolis.cz/
promoterobscure.cz/cs/

Když se kdekoliv objeví nápis CANNIBAL CORPSE, tak můj kolega Michal zbystří pozornost. Mám tak víceméně jistotu, že si mohu dopředu koupit lístek a jedeme! Jinak tomu nebylo ani letos v lednu, když mi strejda facebook nabídl koncert v Praze. Placení kartou na stránkách Obscure se sice nezdařilo asi dvacetkrát, ale ještě tu máme retro kamenné prodejny, tak jsem si dal menší procházku do města. Rozhodnuti, že si uděláme "takové hezké poetické odpoledne", z práce domů skoro běžím. Jsem týden sám, bez rodiny, tak jen otevřu lednici...a zase ji zavřu. Zapomněl jsem opět nakoupit.



Nevadí, mou krmí bude hudba. Víc pro starou metlu netřeba, to je jasná věc. Tělo si s tím nějak poradí. Nasedám k Michalovi do auta a mám řádně rozkecáno. Jak je doma ticho, tak musím rozhýbat panty. Jedem na "Kanibáááály" snad už po desáté. Vždyť naši malou zemi navštěvují v pravidelných intervalech. A taky jsou jménem, značkou, která vytáhne z pelechů a hospod i fanoušky, kteří jinak nikam nejezdí. Koneckonců, je to vidět i dnes v klubu.

Jedná se přesně o ten "velký" koncert, které poslední dobou moc nevyhledávám. Mám raději komornější vystoupení, kdy jsem s kapelami v užším kontaktu. Ale nebudu si tady stěžovat, zažil jsem ještě doby, kdy bychom za jakýkoliv extrémnější metalový zážitek prodali vlastní babičku. 



Mám rád setkávání s lidmi, obdivuji, když ke mě přijde nějaký osmělený fanoušek mého-vašeho blogu a třeba jen na hajzlíku prohodí, že mi fandí. Díky přátelé. Moc si toho vážím. Vždyť píšu hlavně pro vás. S podobnými myšlenkami, ale s vtipem a drsným výrazem na tvářích čekáme na první kapelu.

Potkáváme kamarády a taky hlavně holky, kterým to dnes opravdu sluší. Povídá se ale jen chvilku, protože se začne hrát. Každopádně, rád jsem vás všechny viděl a děkuji za společnost.

Francouzské NO RETURN mám rád. Líbí se mi na nich spojení studených melodií a klasického death metalu. Z mého pohledu jsem si jejich vystoupení opravdu užil. Riffy mi pronikaly doslova do morku kostí, kapela pro mě byla velmi příjemným rozjezdem a naladila mě na následující masakry. Mé pocity byly pozitivní a hudbou těchto šílenců jsem byl přímo nasáklý. Ano, takto má vypadat poctivý melodický thrash death! Dávám palce nahoru!











Moderněji pojatý melodický death metal v provedení THE BLACK DAHLIA MURDER není úplně mým žejdlíkem piva. Z desek. Naživo, takhle v davu nadšených fanoušků, to nebylo vůbec špatné. Sice nic nového v márnici, ale já si jezdím koncerty užít, ne na všechno prskat a ohrnovat nos. Bylo to zkrátka "americké", se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. Kapela do toho dala vše, některé skladby byly super, jiné méně a některé bych si s klidem odpustil. Celkově ale dobrá práce!








CANNIBAL CORPSE jsou pořád fenomén. Vydávají stále solidní nahrávky a naživo to bývá také masakr. Je sice fakt, že mi připadají na pódiu každým rokem víc a víc vyčerpaní, unavení. Ale vzhledem k věku a stylu, který hrají, se to dá pochopit a já si jejich koncerty pokaždé "stejně odpařím". Bývám ale už víc zvědavý na novinkové skladby. I když, nezbytná klasika musí také zaznít, to by jim fanoušci neodpustili. V Praze se Kanibalům vystoupení znovu povedlo. Nepatřilo k úplně nejlepším, které jsem zažil, ale přesto bylo skvělé. Pitvalo se? Pitvalo! A o to nám šlo všem především. Opět zabijácký death metal v podobě, v jaké ho umí jen CANNIBAL CORPSE. Za mě spokojenost.









setlist:


Organizace byla v pohodě, v Akropoli se mi líbilo, i když, já radši větší pajzly. Celkově ale bylo prostředí důstojné jménům vystupujících kapel. Bylo vyprodáno, absolutně. Zvuk mi moc neseděl u první kapely (byl nevýrazný), ale přemístil jsem se na druhou stranu pod pódiem a vše bylo najednou v pořádku. Asi dobrý čakry:)).


Tak a je konec a nás zase čeká cesta domů. Michal má dobrou náladu, protože jako fanoušek je velmi spokojený. Já také a koncert se tak musí znovu probrat. Rozjedeme se nakonec tak, že málem vyřešíme celej svět:)). Ani nám najednou nevadí, že je tma, že je dálnice plná kamiónů, že musíme zítra do práce a budeme tam jak mátohy. To už je úděl nás, co jezdíme na koncerty. Doma v Plzni je v bytě ticho a divnej chlad. Zdá se mi o civilce, jak tam zase vozím mrtvoly na pitevnu. Hrají mi k tomu do sluchátek CANNIBAL CORPSE. Byla to dobrá akce, díky za ní!

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
---------------------------------
Promotion!


Share this games :

TWITTER