DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. března 2018

Home » » Recenze/review - ANTICHRIST - Pax Moriendi (2018)

Recenze/review - ANTICHRIST - Pax Moriendi (2018)


ANTICHRIST - Pax Moriendi 
LP/CD 2018, Iron Bonehead

Ráno, ještě rozespalý, jsem nahlédl do našeho světa jen na chvilku. Znechucen jeho ošklivostí a otráven jedem, který z něj tekl, jsem raději zůstal celý den v katakombách. Zde, pod starým kostelem v Peru, je mi moc dobře. Brouzdám dlouhými chodbami, nasávám plesnivinu. Usedám i u tvé rakve. Odkud jsi? Jaký si měl život? Jakou smrtí si zemřel? Mlčíš a přesto odpovídáš. 

V přehrávači mi právě hraje death doomový dlouhohrající debut peruánských ANTICHRIST. Mám pocit, že se nade mnou sklání hlava z obalu. "Pax Moriendi" je přesně tím druhem temného, studeného alba, které vás nahlodá postupně. Přehodí vaši náladu do noci a těšíte se na každý další výlet po katakombách.



Hudbu  na "Pax Moriendi" lze připodobnit k té, kterou tvořili WINTER, MY DYING BRIDE, staří PARADISE LOST, HOODED MENACE, DISEMBOWELMENT. ANTICHRIST ve skladbách umně kombinují smrt s klasickým doom metalem. Líbí se mi syrový zvuk, vokály, ale hlavně nápady ve skladbách. Hudba ve mě probouzí smutek, nutí mě k zastavení. Ještě jednu skladbu prosím, já nechci zpátky do reality! Zde, v podzemí se mi líbí, fascinuje mě mrtvolná atmosféra, zdánlivý klid i chlad kamenných soch. Na desku lze zajisté nahlížet i kritičtějším okem, ale já to dělat nebudu. Pro mě jsou rozhodující emoce, všechny ty mrazivé nálady. Všeho se mi dostává na výbornou. Už teď se těším, jak znovu usednu do dřevěné lavice a skloním hlavu před opravdovým death doom metalem. Skvělý hnisající zážitek!


sumarizace:

Doom deathové poselství o bolesti bylo předáno. ANTICHRIST umí pomocí své muziky krásně zhudebnit smutek, strach, umírající podzim i krásu smrti. Pomalé, dlouhé songy se vám pomalu zaryjí až někam do mozku, nahlodají ho a rozloží na malé kousky. Album se opravdu povedlo, je hodně nakažlivé, ošklivé, vytažené odněkud z toho nejhlubšího hrobu. Fascinuje mě atmosféra, klid a rozvaha, s jakou jednotlivé songy zní. Zima letos stále nepřichází, ale je ji možno s klidem nahradit novou deskou "Pax Moriendi". Mrazivé pasáže jsou protkány vokálem ze samotného pekla a vy jste pomalu ukolébáni k nekonečné smrti. Přijdu si jako na nějaké černé mši, na spirituální seanci, kde se všichni společně pokoušíme vyvolat duchy nemrtvých. Nálada celé nahrávky je pochmurná, zlá, přesto velmi přitažlivá. Doporučuji všem, kdo rádi večer uléhají do své oblíbené rakve. Death doomové CD, které vás zmrazí navěky!


Asphyx says:

Doom death metal message of pain was passed. ANTICHRIST can set to music with their songs sadness, fear, dying autumn and the beauty of death. Slow, long songs dig up somewhere in the brain, erode and split it into small pieces. The album is really good, it is very contagious, nasty, pulled from the deepest grave. I'm fascinated by the atmosphere, calm and balance, sounding in each song. The winter isn't still coming this year, but it can be easily replaced with the new album "Pax Moriendi". Frozen passages are weaved with vocals from hell and you are slowly lulled to endless death. I feel like on the Black Mass, on a spiritual session, where we all together tryi to invoke the spirits of the undead. The mood of the record is grim, evil, but also very appealing. I recommend to all who likes to lie down in the favorite coffin in the evening. Death doom CD, which will freeze forever!



TRACK STREAM:

MORE INFO:
Share this games :

TWITTER