DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 27. března 2018

Home » » Rozhovor - ANALEPSY - Měli jsme pocit, že tady v Portugalsku není zase tolik brutal death metalu, tak jsme do toho šli.

Rozhovor - ANALEPSY - Měli jsme pocit, že tady v Portugalsku není zase tolik brutal death metalu, tak jsme do toho šli.


Rozhovor s brutal death metalovou skupinou z Portugalska - ANALEPSY.

Odpovídali Analepsy.

Přeložila Markéta, děkujeme!

Ave ANALEPSY! Loni jste vydali skvělé album „Atrocities from Beyond“. Přiznám se, že jsem posluchač spíše old school death metalových kapel, ale vy jste mě rozdrtili. Jak vlastně nové skladby vznikaly? Kdo je autorem hudby? Mě vždycky zajímá, jak která kapela tvoří. Kdo přinese riffy, kdo má hlavní slovo, kdo je pořád nespokojený apod. Jakým způsobem tvoří ANALEPSY? 

Ahoj! Děkujeme za kompliment. Každý člen se nějak podílí na kompozici písní. Většinou to funguje tak, že Diogo napíše celou píseň na kytaru a potom Tiago nahraje bubny nebo se Marco a Tiago sejdou a píší spolu pro kytaru a bubny. Flávio v podstatě píše všechny texty. Co je na našem systému skvělé, je to, že každý z nás prostě přináší do procesu skládání něco jiného. Marco dává víc klasické metalové vibrace, jako power metal a hard rock. Diogo zase dává víc old school brutal death metal a black metal. Tiago přináší tradiční slam brutality a také hardcore a beatdown a nakonec Flávio, no, ten hraje hodně sci-fi her, takže neustále přichází s novými nápady pro koncepty i texty, haha. 


Album vyšlo v CD edici, na kazetě i vinylu. Je vidět, že s provedením jste si dali opravdu záležet. Kdo vlastně stojí za grafickou stránkou nové desky a kdo je autorem obalu? Z kolika prací jste vybírali a proč nakonec zvítězil tento? 

Umělec, který dělal náš obal je Lordigan (Pedro Sena) a jsme s jeho prací velmi spokojeni. Perfektně to sedí k naší muzice a celkově ke konceptu tohoto alba. Nevybírali jsme si finální obraz, ale pracovali jsme s ním už na našem EP „Dehumanization by Supermacy“, takže jsme věděli, že chceme jeho. Sedli jsme si a probrali jsme naše nápady a během pár měsíců nám přinesl tento úžasný obal. 

První, co mě velmi mile překvapilo, byl zvuk novinky – je krutý, průrazný, surový a živočišný zároveň. Kde jste nahrávali? Jak probíhalo samotné nahrávání? Kolik dní trvalo a kdo všechno do výsledného zvuku mluvil? 

Moc děkujeme! Nahrávali jsme s naším dlouholetým kamarádem Miguelem Teresoem v jeho studiu (Demigod Recordings). Při nahrávání nastalo pár problémů, ale s tím se počítá. Nakonec se nám podařilo desku nahrát. Začali jsme nahrávat v únoru 2016 a hotovo jsme měli v listopadu (máme oficiální „making of“ z nahrávání na YouTube, tak se můžete mrknout!) 


Často jsou u brutal death metalu opomíjeny texty. O čem jsou ty na novince „Atrocities from Beyond“? Přikládáte textům velký význam? 

Ano! Tentokrát jsme se opravdu snažili, zaměřit se na naše texty. „Atrocities From Beyond“ je opakující se příběh, který se odehrává v multi vesmíru, kde entita předpovídá, co se stane. Nakonec se to opravdu stane a vrací se vše zpět na začátek, protože se všechno stane znovu. Multi vesmír je zničen škodlivou entitou, která požírá sama sebe a nenechává za sebou nic než jen mrtvé atomy létající ve vesmíru. Z těchto atomů se zase může vytvořit nový život. Aby byl následně opět zničen. 


Když si projíždím vaši tvorbu, ušli jste opravdu dlouhou cestu. Je hodně znát, že na sobě jako kapela pracujete. Jak často vlastně ANALEPSY zkouší? Jste poctivou skupinou, která se pravidelně schází, nebo jste spíš pankáči, kteří tomu nechávají volný průběh? 

Haha, jsme spíš jako pankáči, co na to trošku kašlou! Většinou nezkoušíme, dokud nemáme novou píseň, kterou musíme zkoušet. Ale, to je kvůli tomu, že každý bydlí daleko a to prostě všechno komplikuje. 

Vaše tvorba je ovlivněna klasickým brutálním death metalem, ale i slammem. Jaké kapely posloucháte? Máte vůbec nějaké vzory, někoho, kvůli komu jste kdysi začali hrát brutal death metal? 

Ano, je několik kapel, které naši muziku na začátku ovlivnily. Byly by to PATHOLOGY, ABOMINABLE PUTRIDITY, VULVECTOMY a PUTRID PILE. Ale individuálně posloucháme velmi odlišnou hudbu, až moc na to, abychom to tu vypisovali, haha. 


Loni v létě jsem vás viděl na skvělém NICE EAT YOU FESTIVALU v Libchavé. Přiznám se, že jste mě totálně rozsekali. Jak se vám na festivalu líbilo a jak jste si jej užili? Co jste říkali na fanoušky? 

Díky, chlape! Ano, hraní jsme si tam velice užili. Fanoušci nás velmi podpořili a dali nám skvělou atmosféru. Velké díky patří našim fanoušků, kteří byli na NTEY! 

Když se ještě podíváme do začátku…Co bylo vlastně tím prvním impulsem, že jste dali dohromady kapelu? A proč zrovna brutální death metal? Není to zrovna styl, který by vám získal velkou „slávu“. 

To je pravda, haha. Náš bývalý vokalista Ricardo měl přesně takový nápad ohledně brutal death kapely, tak se rozhodl, po setkání s Fláviem a Marcem, že založí kapelu jen proto, že prostě milovali hudbu. Měli jsme pocit, že tady v Portugalsku není zase tolik brutal death metalu, tak jsme do toho šli. 


Pocházíte z Lisabonu a hrajete extrémní death metal. Naše čtenáře by určitě zajímalo, jak funguje v Portugalsku death metalová scéna. Abych pravdu řekl, já vlastně ani moc death metalových kapel od vás neznám. Mohl bys nám nějaké doporučit? 

Haha, ano. Přesně jak jsem říkal, není u nás moc brutal death metalu, ale máme tu několik dobrých kapel – BLEEDING DISPLAY, GROG a DEAD MEAT. 

Loni jste ještě stihli vydat splitko s KRAANIUM. Proč s touto kapelou, to mi je asi jasné, ale mě by spíš zajímalo, kdy a jak vznikl nápad vydat zrovna split. Jak spolupráce a nahrávání probíhaly? Výsledkem je totální masakr od obou kapel. Jak jste spokojeni s výsledkem vy? 

Nápad udělat split měli vlastně KRAANIUM a přizvali nás k tomu. Rozhodli jsme se, že do toho jdeme a pozvání jsme přijali. Bylo to ale těžké. Náš bubeník Tiago udělal nejvíc práce, co se týče nahrávání naší části a také všechno mixoval a masteringoval. Zpočátku byly i problémy z obou stran, jako například nešťastné úmrtí Martina Funderuda, což nás přivedlo na myšlenku celý split odkázat jemu. Jsou tam i poslední vokály, které Martin nahrál (ty poslední, když byl hostem na naší písni „New Inception…“). Děkujeme, jsme s albem spokojeni a určitě má pro nás jiný význam, než naše další alba. 


Co chystají ANALEPSY v nejbližší době? Můžeme se na vás těšit na koncertě v Čechách? Nechystáte k novému albu třeba nějakou šňůru? 

V následujících měsících se budeme soustředit na naše koncerty, které máme a pomalu budeme vymýšlet nové nápady na album. Možná mezitím uděláme nějaká videa. Momentálně pro Českou republiku nemáme nic naplánováno, bohužel! Už jsme u Vás jeli 2 turné s dalšími kapelami, ale nikdy jsme nepřemýšleli o turné, které by se věnovalo pouze jednomu albu. 

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily? 

DEFEATED SANITY s albem „Disposal of the Dead // Dharmata“, rozhodně! 


Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky? 

Ano! Naši dobří přátelé z EPICARDIECTOMY! Hehe, další kapely z Čech, které známe, jsou CONGENITAL ANOMALIES, protože Tiago jim mixoval poslední album. Také JIG-AI, AHUMADO GRANUJO a FLESHLESS. 

Děkuji moc za rozhovor. Přeji nejen novému albu dobré prodeje a vám osobně jen to nejlepší. Budu se těšit zase na nějakém vašem koncertě! 

Moc děkujeme! Moc si vážíme času, který do rozhovorů dáváš, a také Ti přejeme jen to nejlepší.

Share this games :

TWITTER