DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 8. března 2018

Home » » Rozhovor - NECRODEATH - Nové album nemá ucelený koncept, ale každá píseň má svůj vlastní příběh.

Rozhovor - NECRODEATH - Nové album nemá ucelený koncept, ale každá píseň má svůj vlastní příběh.



Rozhovor s black/thrash metalovou skupinou z Itálie - NECRODEATH.

Odpovídali GL, Pier, Flegias and Peso.

Přeložila Markéta, děkujeme!

Ave NECRODEATH! 9. března 2018 vám vyjde u Scarlet Records vaše nové album „The Age of Dead Christ“. Jak už sám název napovídá, bude se opět jednat o smršť poctivého blacku, thrashe a starého death metalu. Když jste šli ze studia, jaké jste měli pocity? Představ prosím fanouškům trošku nové album. Jací jsou NECRODEATH v roce 2018? 

GL: Naše nové album je inspirováno thrash black metalovou školou z 80. let a má kořeny v naší minulosti. Kompozice alba byla přímá a instinktivní, dávali jsme ho dohromady ve zkušebně během několika měsíců a nahráli jsme ho bez jakýchkoli umělých zvuků. Takže výsledkem je album, které je poskládáno z velmi „živých“ písní, které jsou vášnivě zahrané.

Zrovna si přehrávám váš nový klip ke skladbě „The Triumph Of Pain“ a říkám si, že jste odvedli opravdu dobrou práci. Kde jste klip natáčeli? Přibliž nám trošku, o čem skladba pojednává? 

GL: „The Triumph of Pain“ je nejtišší písní celého alba, která popisuje ty nejtemnější momenty deprese. Klip jsme natáčeli na různých místech, venku i uvnitř, zatímco jsme hráli ve staré opuštěné stáji v krásné budově v severní Itálii. 

Mám doma od vašeho labelu nové album na recenzi. Zatím jej nemám pořádně naposlouchané, ale co jsem dosud slyšel, tak mě posadilo na zadek. Mně se na vás vždycky hrozně líbilo, že jste nejen ortodoxní a opravdoví, ale nezapomínáte ani na studené a temné melodie. Kdo je autorem hudby a jak skládají a tvoří nové skladby NECRODEATH? 

Pier: Většinu hudby jsme složili společně, jammovali jsme ve studiu docela dlouho a nakonec jsme vybrali ty nejlepší nápady. To je nejběžnější způsob našeho skládání. Peso často začne s různými bicími, nebo melodickými nápady a já ho následuji na kytaru. Potom dáme dohromady zbytek s Gl a Flegiasem. Co se týče textů, ty píšou pouze Peso a Flegias. 


Na novince mě zaujal opravdu hodně syrový a „prašivý“ zvuk. Kde jste desku nahrávali, mixovali, kdo je podepsán pod produkcí? 

GL: Album jsme nahrávali ve studiu našeho kytaristy Piera v MusicArt studiu v Rapallo (Německo) a pro nás bylo rychlé a snadné nahrávat ve studiu jednoho z nás bez jakýchkoli časových limitů. Ve skutečnosti jsme vždycky nahrávali demo, které jsme vytvořili ve zkušebně a nakonec nahráli jeho finální verzi. Rozhodli jsme se, že nebudeme používat metronom nebo efekty v post produkci, protože jsme chtěli, aby byl zvuk tak syrový a reálný jak to bylo možné, aby to znělo jako na koncertě. Všechno jsme nahráli a mixovali velmi rychle, abychom zachovali syrovost písní. 


Zaujal mě i obal desky. Jestli to dobře chápu, tak jsou na něm ukřižované postavy na nějakém kopci. Cover je jednoduchý, trošku tajemný. Co má tento námět vyjadřovat? A kdo jej namaloval? 

FLEGIAS: Maloval jsem to sám. Mám společnost, která se věnuje hudebním klipům a grafice kapel, která se jmenuje Morbid Vision. Chtěl jsem zobrazit grafiku a kresby, které byly typické pro black/thrash undergroundovou scénu v 80. letech. Chtěli jsme získat stejný efekt, jako demo nahrávku „The Triumph Of Death“ od Hellhammer, takže jsme prostě vzali ten obraz a zkusili ho vytvořit podle sebe. Obal alba ukazuje ukřižování, náhlou smrt Ježíše Krista a ten koncept je velice jednoduchý. Snažili jsme se spojit léta naší práce (33) s věkem jeho smrti. V Itálii často spojujeme čísla s cabal symboly, například číslo 48 je „mluvící smrt“, číslo 90 znamená strach…a 33 jsou Kristova léta. A protože jsme vznikli v roce 1985, je to jasné. 


Jako kapela se ve svých textech zaobíráte satanismem, okultismem, smrtí, násilím. O čem jsou na nové nahrávce? Jaké je hlavní téma a myšlenka „The Age of Dead Christ“? 

FEGIAS: Album nemá ucelený koncept, ale každá píseň má svůj vlastní příběh. Smrt a násilí jsou bohužel denní realitou každých televizních zpráv po celém světě...není to tak, že máme tyto témata rádi, nejsme sadisti a odmítáme všechny druhy násilí. My prostě popisujeme krutou realitu, která nás ve světě obklopuje. I když mluvíme o věcech, které se staly v minulosti, vždy se snažíme připodobnit je k dnešní době a ukázat, jak lidstvo opakuje svoje minulé chyby. Náboženské texty také nejsou spojeny se základním satanismem, ale snažíme se lidem ukázat, že by měli používat vlastní mozek a nenechat se ovlivňovat těmito vtipy, které před 2000 lety řekl nějaký „moudrý muž“. 


Nedá mi to a musím se zeptat. Hrajete metalový styl, který se silně vyhrazuje proti křesťanství. Žijete v Itálii, která je považována za silně katolickou zemi. Nemáte s tím nějaké problémy? Dostanete prostor třeba v televizi, v novinách? Jak je vůbec život ve vaší zemi ovlivněn křesťanstvím? 

GL: V Itálii je tento druh hudby v televizi zakázán, ale jediní, kteří ho poslouchají, jsou underground fanoušci. Samozřejmě v zemi, kde sídlí Vatikán, jsme měli nějaké problémy při hraní na festivalech, především na jihu Itálie, ale to nám nevadí a pořád říkáme to, co si myslíme. 


NECRODEATH jsou na scéně 33 let. Kristova léta, co, haha! Když se ohlédneš a zavzpomínáš na vaše začátky, co bylo vlastně prvním popudem, že jste se rozhodli hrát zrovna metal? Které kapely vás ovlivnily ve vašich začátcích? 

GL: Přesně! Vlastně celé nové album odkazuje na to, kde jsme začali…Vždycky jsme byli ovlivněni hudbou metalové školy z 80. let a vyrostli jsme na poslechu kapel jako je SLAYER, VENOM, POSSESSED, atd. Na začátku, jako všichni, jsme hráli jen pro to, že jsme žili hudbou, ale během let jsme začali toto medium používat pro sdílení našich nápadů. 

Vaše první desky z roku 1987 („Into the Macabre“) a 1989 („Fragments of Insanity“) právem dodnes patří mezi metalové klenoty. Vzpomeneš si ještě, jakým stylem tenkrát vznikaly? Byli jste svědomití, připravení jít do studie nebo parta „zvířat“, která ke všemu přistupovala spíš punkovým stylem? Zavzpomínej pro nás prosím, jak se tvořily metalové dějiny! 

Peso: Když jsme začali skládat, tak jsme samozřejmě nevěděli, že hrajeme něco nového, co v Itálii ještě nebylo….byly tu ještě 2 další kapely, které s námi hráli v 84-85 – BULLDOZER a SCHIZO. Každopádně Claudio a já jsme složili 2 naše alba, která jsou doteď bestsellery. 


Když ještě zůstaneme v historii...jak vnímáte rozdíly mezi současností a vašimi začátky? Změnilo se všechno – technologie, zvuk, nahrávací studia, máme internet, stahování hudby. Jak se tyto změny promítly do fungování kapely? Museli jste se hodně přizpůsobit? 

GL: Za 30 let se toho v hudbě hodně změnilo…v 80. letech si nemohl hudební nástroje dovolit každý, natož založit kapelu a začít nahrávat…dnes je to hračka. Před 30 lety existovalo méně kapel a bylo snazší, aby si jich někdo všiml. Dnes je to jiné, máme tady nepřeberné množství kapel, které velice často nepřináší ani nic zajímavého. Na jednu stranu internet pomáhá k tomu, aby se hudba mohla šířit, ale na druhou stranu se díky němu změnilo to, jak hudbu posloucháme a dostáváme. Samozřejmě i NECRODEATH se museli přizpůsobit, jak kvůli nahrávání, tak i kvůli produkci a propagaci. Jsme si vědomi toho, že technologie nám může pomoci, ale také nás může zadusit. 

Sleduji váš facebook a jsem informován o vašich koncertech, ale abych pravdu řekl, mimo Itálii zase tolik často nehrajete. Co je toho příčinou? Nechcete nebo jsou důvodem finance? Co takhle nějaké turné na propagaci nové desky po Evropě se zastávkou v České republice? 

GL: V minulosti jsme často hráli v Evropě, ale není snadné dát dohromady turné. Z části kvůli našim osobním povinnostem, z části kvůli penězům a ty často promotéři nedokáží vyřešit. Ale letos hrajeme ve Francii v Lyonu a v říjnu v České republice na samostatných koncertech. Pořád jsme volní na různé koncerty po celém světě, pokud dostaneme možnost a kvalitní podmínky. 


Mám poslední dobou pocit, že co se týká extrémních stylů, tak to u vás v Itálii opravdu žije. Obzvlášť death metalové kapely jsou skvělé! Chodí mi na recenzi nové desky, dělám rozhovory a mám pocit, že je vaše scéna velmi silná. To je ale můj pohled člověka, který žije mimo Itálii. Jaký je váš názor? Co třeba koncerty, promotéři, kluby, obchody s extrémní metalovou hudbou? 

GL: Ano, máme mnoho dobrých undergroundových kapel. Je tu mnoho kapel, které vzdávají hold jiným kapelám a je pořád těžší, najít nějaké lokální promotéry, kteří by ocenili originální hudbu. Italská extrémní scéna v posledních 10 letech upadá, ačkoli máme blízký kruh fanoušků, kteří nás pořád sledují. 


Děkuji moc za rozhovor a přeji nejen novému albu skvělou prodejnost. Ať jsou vaše koncerty vyprodané. Budu se na některém z nich moc těšit. Přeji vám vše dobré i v osobních životech. Ať vás provází síla! NECRODEATH FOREVER! 

Pier: Děkujeme za rozhovor! Taky ti přejeme jen to dobré! Doufáme, že se brzy potkáme s Tebou a Tvými čtenáři na dalším NECRODEATH koncertě! Mrkněte na naše zabijácké album „The Age of Dead Christ“ a na náš videoklip k písni „Triumph of Pain“! 

Share this games :

TWITTER