DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. dubna 2018

Home » » Recenze/review - TYPHONIAN - Beneath the Streams of Life (2018)

Recenze/review - TYPHONIAN - Beneath the Streams of Life (2018)


TYPHONIAN - Beneath the Streams of Life
CD 2018, vlastní vydání

Jdu pomalu a na zádech s sebou táhnu tíhu celého světa. Krok za krokem, s těžkou hlavou. Jako bájný Sisyfos. Občas na člověka padne tíseň a chce být sám. Rozjímat, přemýšlet, navštívit opuštěná místa s temným otiskem. Náhrobky znovu žalují. Vyprávějí dlouhé táhlé příběhy o chladu a smrti. Jsem naladěn na záhrobí.

Deska death/doomových TYPHONIAN mě provázela na mých toulkách dlouhou dobu. Měl jsem pocit, že svíce pomalu dohořívá a čeká mě jen temnota. Starodávný death metal smíchaný s doomem. Pokrm všech samotářů. Tentokrát v podobě, ve které mě dostal na dlouhou dobu na onen svět i na kolena.



Na "Beneath the Streams of Life" jsou sice přehrávány již známé postupy, ale je to činěno s uvěřitelným odhodláním. Opravdu cítím, že jsem sám v nekonečných katakombách. Kolem leží zetlelá těla dávno mrtvých kněží. Popraskané lebky, oděv, zarostlý v plesnivých ostatcích. Každý mi vypráví svůj příběh a hudba TYPHONIAN je k tomu vynikajícím podkresem. Hledám u hudby opravdovost a u Němců ji nalézám. Oceňuji chladný zvuk, atmosféru beznaděje i syrové nálady uložené na desce i ve starých hrobech. Hraje se zde klasický, tradiční death metal, nasáklý doomem a smrtí. Pro mé nekonečné toulky po hřbitovech muzika doslova stvořená. Nahlodáván jsem postupně, přetvořen pro dřevěnou rakev spouštějící se do studené země. Vynikající a chorobný zážitek!



sumarizace:

"Beneath the Streams of Life" je krásně morbidní vzpomínkou na staré death/doom metalové časy. Jednotlivé songy mají obrovskou sílu a musely být nahrávány v tom nejhlubším podzemí. Svět se sice dneska točí už úplně jinak, ale pro nás pamětníky, se jedná o velmi příjemný zážitek. Riffy jsou ostré jako katova sekyra, hlas vytažený odněkud z močálu a atmosféra připomíná poslední odsouzencovy minuty před popravou. Tenhle znovu nahraný výlet do historie se vydařil velmi dobře. Takhle nějak má znít reálný, poctivý death/doom metal. Plesnivě, krutě, morbidně. A teď už mě prosím nechte, musím se zavřít do své kobky, obětovat temným silám a rouhat se bohům. Budou mi k tomu hrát TYPHONIAN! Totální old school death/doom metalový masakr. Obraťte všechny kříže a vítejte v zemi nemrtvých!



Asphyx says:

"Beneath the Streams of Life" is a pretty nice morbid memory of old death/doom metal times. Every song is very powerfull and was recorded in the deepest underground. The world is other today, but for us survivols this is a very pleasant experience. The riffs are shark like axe, the voice coming from the marsh and the atmosphere reminds the last convict´s minutes before execution. This trip to the history succeeds very well. This is the real, honest death/doom metal. Rotten, cruel, morbid. And now, let me be, I close myself to my cell, I will sacrifice to the dark forces and blaspheme against Gods. And I will listen to TYPHONIAN! Total old school death/doom metal massacre! Turn all crosses and welcome in the land of Undeath! 


Tracklist:
01. Reduced to Oblivion
02. Walking on Skulls
03. Tomb of Mortality
04. Where Light Has Never Been Before
05. Beyond Time
06. Mists of Sorrow
07. Rigor Mortis
08. Death Squad
09. Through the Flesh
10. Temple of Impurity
11. Beneath the Streams of Life


band:
M. W. Styrum - vocals
Prometheus - guitar, bass, programming
Typhon - guitar, programming, orchestra

Share this games :

TWITTER