DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 27. června 2018

Home » » Recenze/review - TAPHOS - Come Ethereal Somberness (2018)

Recenze/review - TAPHOS - Come Ethereal Somberness (2018)


TAPHOS - Come Ethereal Somberness 
CD 2018, Blood Harvest

Někde daleko na severu, v temných hvozdech, pod stromem smrti, musela vzniknout kapela TAPHOS. Jejich nihilistická hudba jest upletena z těch nejošklivějších myšlenek. Stylově zařaditelná k americkému stylu death metalu, okořeněného blackovými náladami. Krvavé kořeny nelze zapřít. Proč taky, lepší je dát průchod špinavým náladám. Převést je v riffy a vokál a dunění bicích. Chvilka napětí, les utichl. Pozor, za chvilku vyjíždějí mezi nás, nehodné. Apokalyptičtí jezdci, smrtonoši s pomstou v plamenech.

Stylově lze hudbu Dánů připodobnit k deskám INCANTATION, DISMA, DEAD CONGREGATION. Dlouhé táhlé předehry, změny tempa a sázka na atmosféru plnou beznaděje. Mám to takhle asi nejraději a již od prvních tónů jsem se nechal strnout do víru smíchané krve a tmy. 



"Come Ethereal Somberness" na mě působí jako dlouho neléčený pulsující vřed. Lékařská věda selhala a po proříznutí se ven prodraly mimo krve i hlavy malých háďat. Svíjejí se, krmí se vaším masem, tkáněmi i strachem. TAPHOS sice samozřejmě předkládají již dříve slyšené, ale zahrané tak uvěřitelným způsobem, že se pro mě stali více méně návykovou látkou. Vypadá to, že na severu v prokletých lesích plných stínů existuje tajná sekta vyznavačů death metalu, která mezi nás vysílá další a další dobré skupiny. Jsem tomu rád, podobné spolky podpořím vždy s chutí. Underground nesmí zemřít! Je potřeba znovu a znovu nastavovat lidem jejich odvrácenou tvář. Třeba se občas někdo probudí z toho zlého snu zvaného život. Takhle na mě novinka "Come Ethereal Somberness" působí a tak ji vnímám. Těch do šera zahalených obrazů je spousta. Jsou pro mě známkou kvality. Temný death metal ze severu, který si mě podmanil. Velmi dobře!







sumarizace:

Album maniaků TAPHOS bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "Come Ethereal Somberness". Připravte se! Zlo přichází. Reálný old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!

Asphyx says:

The album by maniacs TAPHOS was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "Come Ethereal Somberness". Prepare yourself! Evil is coming! The real old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this! 



Tracklist:
01. Letum 01:01 
02. Impending Peril 06:34 
03. Thrive in Upheaval 03:54 
04. Ocular Blackness 04:43 
05. A Manifest of Trepidation 05:12 
06. Dysfori 02:06 
07. Insidious Gyres 05:11 
08. Livores 06:06 
09. Obitum 01:11

band:
D: Guitar
H: Vocals / Bass
M: Guitar
U: Drums

Share this games :

TWITTER