DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 30. července 2018

Home » » Recenze/review - CRYPTICUS - The Nightcomers (2018)

Recenze/review - CRYPTICUS - The Nightcomers (2018)


CRYPTICUS - The Nightcomers
CD 2018, vlastní vydání

Někde tam ve stínu se ukrývá vrah. Sleduje tě jako kořist již dlouhou dobu, doma si vylepil celou stěnu z tvých fotek. Je tebou posedlý. Spřádá kruté myšlenky, zatím jen ve své hlavě, ale neboj, brzy přijdeš na řadu. Už má všechno připraveno - nože, pouta, skalpely, ostré trny, hřeby i provaz a roubík. Bude tě mučit, drásat tvé tělo i mysl. Budeš zohavená, zničená, ponížená. On je ten jediný, kdo tě má doopravdy rád.

Hnusota lidského počínání by někdy zasloužila rovnou vyhladit. Jenže zde je podávána jako hororový obraz, filmová smyčka plná nechutností a do brutality laděného death metalu. CRYPTICUS je smečka, složená ze dvou osobností undergroundu - Patricka Brussea Brynjara Helgetuna. Ti se opět po nějaké době sešli, aby dali průchod svým nechutným myšlenkám. Výsledkem je masakrující album s názvem "The Nightcomers". Povinnost pro všechny fanoušky béčkových hororů z osmdesátých let, okultismu a H.P. Lovercrafta.


Témata textů a celé desky jsou tedy jasná, ale co hudba? Ta se pohybuje v rozpětí mezi švédským a floridským death metalem. Důraz je kladen na co nejvíc zničující účinek. Občas některé skladby vyznívají možná až moc monotónně, ale myslím, že zrovna tohle je věc, která fanouškům příliš vadit nebude. Je to prostě masakr od začátku do konce, s občasnými horrovými vsuvkami, temnějšími a chladnějšími pasážemi. Krev stříká po hektolitrech, hrdla jsou prořezávána jen krásným ženám a o příšery není nouze. Jakoby na povrch vylezly všechny černé myšlenky, byly napěchovány na hudební nosič a vypáleny na CD. Co na tom, že vám již při prvním poslechu prasknou ušní bubínky a dokud nenajdete žiletku pro své zápěstí, tak si nedáte pokoj? Vždyť o to tady jde především. Takže přátelé, pokud máte chuť na to, být první u ohledání své brutálně zavražděné mrtvoly, tak neváhejte. Solidně mokvající záležitost!


sumarizace:

CRYPTICUS se letošním albem znovu jasně zapsali mezi kapely, které umí velmi dobře navodit atmosféru starých časů. Old school death metal v kombinaci s hororovými filmy by mohl dělat dobře snad každému, kdo má rád plesnivinu, krutost a sílu v death metalu. Pánové sice nepřinášejí nic nového, ale novinka se velmi dobře poslouchá a já bych ji doporučil všem, kdo rádi tráví dlouhé hodiny procházkami po hřbitově. Mocný hlas, ostré riffy, nekompromisní tlak. To jsou CRYPTICUS. Během poslechu opravdu ožívají postavy z krvavých filmů. Vítejte v záhrobí! Velmi dobrá, krutá deska ze staré death metalové školy! 

Asphyx says:


CRYPTICUS is the band which proved us that it knows how to set the old day’s mood this year again. Old school death metal in combination with horror movies could be the right thing for people who likes moldiness, cruelty and power in death metal. These guys don´t do anything special, however this new album is very nice to listen and I would recommend it to everyone who like to spend long hours walking around the graveyard.  Powerful voice, sharp riffs and uncompromising pressure. That is CRYPTICUS. During the listening you can feel the horror movies characters becoming live. Welcome to the beyond! Very good and cruel album from death metal school!


Tracklist:
01. Specter Trap 02:12 
02. Bisected by Midnight 04:10 
03. The Nightcomers (ft. Master Butcher of NECROGOD) 01:54 
04. Mycology Most Foul 03:53 
05. Black Vitreous Humour 02:50 
06. Putresco Ergo Sum 02:39 
07. By Morbid Will + The Voice In the Trees 05:48

band:
Patrick Bruss - Guitar/Vocals/Bass 
Brynjar Helgetun - Drums

Share this games :

TWITTER