DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. srpna 2018

Home » » Recenze/review - CATASTROFY - Besnota (2018)

Recenze/review - CATASTROFY - Besnota (2018)


CATASTROFY - Besnota
CD 2018, Support Underground

for english please scroll down

Sekyra zaseknutá do stromu, jako výraz absolutní rebelie a odporu proti hlavnímu proudu. Bývalo kdysi v rock´n´rollu takové nepsané pravidlo, že poctivá pořádná deska má alespoň trošku šokovat, zaujmout nejen hudbou, ale také výrazem. Jsem moc rád, že se mi dostalo do ruky nové album slovenských thrasherů "Besnota". Konečně také jednou pravý neomalený thrash, který má pořádné koule.

Ano, hlavní devízou novinky je absolutní nadšení a uvěřitelnost. CATASTROFY mají velký talent a schopnost napsat songy, u kterých si hned při prvním poslechu řeknete - ano, to je přesně ono, to jsem zažil, mám hodně podobný názor, mluví mi z duše. A ještě, jako takový hodně důležitý bonus navíc, je to i legrace. Zkrátka a jednoduše, žádné prázdné kecy u kávy s partou intelektuálů, kteří jsou totálně mimo život, ale spíše sekyra, zaseknutá přímo do obličeje všem, kteří vás kdy naštvali.




"Besnota" není ale jen výpovědí a "punkovým" výkřikem. Hlavní je hudba, bez té to zkrátka nejde. A CATASTROFY jsou schopní i po této stránce. Melodický thrash metal, poctivý, se zajímavými nápady by sám o sobě neurazil, ale zde slyším i něco navíc. Hravost, lehkost, samozřejmost, skočnost. Nedá se nic dělat, marně bych hledal nějaká slabá místa. Dokonce i obal bych si nedovedl představit jiný. Na "Besnote" vše zkrátka zapadlo krásně do sebe. Skladby si notuji cestou v tramvaji, tančím s nimi při sekání dříví na chalupě, řvu je v dopravní zácpě, i když vidím omylem televizní zprávy, nebo když odcházím vyšťavený v pátek z práce. Hergot, vždyť v každém z nás je kus rebela, člověka, který má zdravý rozum, tak proč to nezařvat nahlas! Už dlouho se mi nestalo, abych měl pocit, že nějaká kapela "mluví" i za mě. CATASTROFY to umí na výbornou. Měli jste někdy chuť poslat nějakého magora do horoucích pekel? Tak to udělejte, naládujte mu novinku "Besnota" přímo do ksichtu! Vynikající thrashové album, které hovoří i mojí řečí! 





Asphyx says:

An axe cut into the tree as an expression of absolute rebellion and resistance to the mainstream. Once in rock'n'roll, there was such an unwritten rule that an honest record should at least shock, impress not only by the music but also with expression. I'm very glad that I got a new album "Besnota" of the Slovak thrashers CATASTROFY. At last, also one true, excellent thrash metal, which kicks your ass.



Yes, the main idea of a new record is pure passion and authenticity. CATASTROFY has a significant portion of talent and ability to write songs, which are from the first listening like you would say yourself: „yes, this is exactly what I have experienced, I have a really similar opinion, they are talking as from my soul“. And additionally, humor is an interesting extra bonus. No empty words at the coffee with the group of intellectuals, who are entirely out of life, but axe cut straight into the face of those, who have ever hurt you.

"Besnota" is not only the confession and “punk-like” scream. The music is essential; without the music, it doesn’t work. And CATASTROFY is efficient also in this respect. Melodic thrash metal, honest, with the exciting ideas, would be quite excellent, but here is some added value. Playfulness, lightness, certainty. Even the cover art is fantastic; I can’t imagine a different one. Everything on the records meshed together like a puzzle. I am listening to this album in a tram; I am dancing with them during the chopping wood at the cottage, I am screaming with them in a traffic jam and also when I leave work on Friday. The piece of rebel is in each of us, the piece of a human with common sense, so why don’t scream it everywhere?! It was a long time ago, what I had a feeling that the band is talking straight from my soul. CATASTROFY are different, they did it. Did you want to send off some idiot into the blazing inferno? So, do it! Switch on the new record “Besnota” straight into his face! Excellent thrash metal album!

tracklist:
01. Špinavá hra 
02. Príručka mladých zbojníkov 
03. Jebem vaše idoly 
04. Len slová 
05. Malinový džem 
06. Posledný na zemi 
07. A.D.A.B. (All Drábs Are Bastards) 
08. Hôrni chlapci 
09. Hurá, vojna! 
10. Morava 
11. Habaďúra 
12. Obyčajná kurva 
13. Luciferov papek

band:
Hrdlorez Boris - krik a dúchacie rúry 
Mastiflinta Beňo - šesťranová gumipuška 
Miesiželezo Mifo - olovený kyjak 
Hrajruka Jano - besné vypletance 
Kostilam Roman - rabovacie tempá 

Hostia: Ivo Kov - husle v skladbe č. 2 a 8 
Moloch Vlavo - Lucifer v skladbe č. 13

objednávej zde/ order here:

Share this games :

TWITTER