DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. srpna 2018

Home » » Recenze/review - GRAVEWARDS - Ruinous Ensoulment (2018)

Recenze/review - GRAVEWARDS - Ruinous Ensoulment (2018)


GRAVEWARDS - Ruinous Ensoulment 
CD 2018, Unspeakable Axe Records

U sta hromů! Už je to tady znovu, další otevřená brána na onen svět. Démoni jsou vpuštěni, aby ničili i tak zpustošenou lidskou mysl. Zlo a nenávist. Jako by jí už nebylo tolik. Umírají další a další kusy zohaveného masa. Vzduchem se vznáší puch, Smrt se šklebí a kostely pláčou. Byla spálena další vesnice, vyhlazeno další město. Kdo bude další, kdo se hlásí na nekonečná muka? 

GRAVEWARDS jsou deathaři z Řecka, kteří se zhlédli v morbidní klasice, jakou předkládali a hrají třeba takoví OBITUARY, MORGOTH, BENEDICTION, BOLT THROWER, DEMILICH. Kapela je jednoznačně oddána klasickému stylu a podřizuje mu vše. Obal, zvuk, nápady, výrazivo. Nutno s tím u poslechu počítat a vnímat desku spíše "po staru" než pohledem dnešního strávníka.




"Ruinous Ensoulment" je dobrou nahrávkou se vším, co k tomu patří. Náhodě nebylo ponecháno nic, přesto se nemohu ubránit dojmu, že skladby často ztrácejí na síle. Vokál je také stále velmi podobný. Ano, jsme na opuštěném pohřebišti, ale moje mysl občas vzlétne a na desku se vůbec nesoustředím. Zkrátka a jednoduše, průměr, tradice, nic převratného a nového. To bych ani neočekával, ale chybí mi tolik potřebná síla a energie. Kapela se snaží co to jde, ale chybí pověstné něco, co dělá ze slušných desek ty výborné. Mám zkrátka pocit, že se peklo sice otevře, ale démoni, kteří z něj vylezou jsou líní jak staří psi. Nic proti, nejsem všemocný, můj názor berte jako myšlenky zmlsaného strávníka. Album je dobré, ale ne vynikající. Každopádně, určitě zde cítím příslib do budoucna. Tak asi tak.



sumarizace:

GRAVEWARDS nám letos přinášejí pořádně morbidní desku. Je plná klasických, tradičních melodií a postupů. Pokud máte rádi syrový a surový death metal toho nejhrubšího ražení, myslím, že byste mohli být spokojení. Mě osobně přeci jen chybí trošku víc energie a tlaku. Nápady jsou si navzájem opravdu hodně podobné a po nějaké době se dostavuje pocit velkého stereotypu. Album bude určitě vyhovovat všem, kdo nehodlají řešit originalitu a přimhouří oči nad stále stejnými postupy. Jako celek působí novinka velmi dobře, ale na první ligu to ještě rozhodně není. Potenciál zde cítím velký, ale v dnešní době nadprodukce je to bohužel zatím málo. Nahrávku bych hodnotil jako velmi dobrou, nadprůměrnou, ale ne vynikající. Kapelu bych doporučil pořádně zapracovat na produkci. Death metalové album, které vás zabije tak napůl.


Asphyx says:

GRAVEWARDS brings us very morbid album. It is full of classic, traditional melodies and actions. If you like a raw and cruel death metal the cruelest one, I think you would be happy. For me there is not enough energy and pressure. The ideas are very similar and after a while it became a stereotype. This album would be great for someone who doesn´t care about originality. As a whole it seem very good, however this should be a first league and that is not good enough album for that. I feel a big potential but in today’s over-production it is not enough. I would say that this album is good and maybe above standard but not excellent.


Tracklist:
1. Intro 
2. Sworn In Denial - Omega Syndrome 
3. Souls Twisted Beyond Recognition 
4. Crypt Spawned Psychosis 
5. Deconstruction Of Logic 
6. Thresholds Of Lunacy 
7. Abyssal Soul Devourment 
8. Devoid Of Life

band:
Nikos (guitars,throat,lyrics),Fotis (bass), Basilis Kyp (drums).

Share this games :

TWITTER