DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 12. srpna 2018

Home » » Recenze/review - MUTILATION RITES - Chasm (2018)

Recenze/review - MUTILATION RITES - Chasm (2018)


MUTILATION RITES - Chasm
12" vinyl, Gilead Media

Bylo to zvláštní a stalo se to z ničeho nic. Dříve zdravý a silný jedinec se začal ploužit jako stařec. Něco se mu usadilo v těle a hlavě, říkali ti, kdo ho znali. Zešedl, jeho tvář získala odstíny bílé a pohled byl skelný, jako by už dávno nebyl na tomto světě. Zdánlivě bez příčiny, smutný a lekavý, pomalu chřadl. Nezasáhla ho žádná zlá a ošklivé nemoc, jen poslouchal dlouho desku amerických black metalistů MUTILATION RITES.

Schválně, řekl jsem si a zkusil to také. Můj pokoj zčernal a na prsou se mi usadila obrovská tíha. Američané totiž hrají přesně tím špinavým, hnijícím způsobem, že z toho jde strach. Nihilismus, na hrubo nasekaná tma, šílenství. Krev! Zkažená krev! Chrchlám každé ráno dlouhé hodiny, odkašlávám ze sebe temnotu. Jakoby mě někdo proklel a uhranul. 


Album "Chasm" patří mezi ty šílené, na kterých se vrství na sebe jednotlivé motivy takovým způsobem, že vám to nedá a raději se před každým poslechem pokřižujete. Nebude vám to nic platné, smrt ani Satan, který je zde všudepřítomný, si nevybírá. Stylově se kapela přibližuje až někam k death metalu, seká kolem sebe, je zuřivá a vzteklá. Vše je předkládáno hezky postaru, na hrobníkově lopatě. Žádné zbytečnosti, nebo nedej Belzebub progrese. Jen totální, absolutní zlo a špína. Viděl jsem dívky plakat krev, klepat se vyděšením. Ano, i tohle můžou MUTILATION RITES způsobit. Ukáže se, že slabí jedinci pokaždé odpadnou, protože tenhle black metal je pro šelmy, vůdce smečky a maniaky, kteří rádi uléhají každý den do rakví. Tisíckrát zemřu, zrodím se pokaždé jako démon! Slyšte slova Satanova! Peklo! Skvěle!


sumarizace:

Novinka amerických MUTILATION RITES je hodně zlým poselstvím ze záhrobí. Marně jsem na novince hledal nějaké slabé místo. Našel jsem jen totální nihilismus, velmi dobré nápady a absolutní atmosféru zla. Pokud byste si rádi nechali vyměnit krev, držte se od MUTILATION RITES raději dál. Jinak vám zhnisají vnitřnosti, spálí se vám mozek a do smrti už nikdy nespatříte světlo. Brány pekelné jsou otevřeny dokořán a novou desku jsem dosadil na pomyslný trůn letošních black metalových alb. Zlo nelze zničit, lze ho ale zhudebnit. MUTILATION RITES jsou toho jasným důkazem. Vynikající deska, doslova narvaná tmou!

Asphyx says:

A new album of American MUTILATION RITES is very evil message from the beyond. I vainly looked for some weak spot. I found total nihilism only, very good ideas and an atmosphere of absolute evil. If you would like to change your blood, keep away from MUTILATION RITES. Otherwise your insides start to fester, your brain will burn and you never see the light. The gates of hell are wide opened and the new record I appointed to an imaginary throne of this year's black metal albums. Evil can't be destroyed, but it can be set to music. MUTILATION RITES is clear proof. Excellent album, really packed with darkness!


Tracklist:
1. Pierced Larynx 06:50 
2. Axiom Destroyer 03:54 
3. Ominous Rituals 07:24 
4. Post Mortem Obsession 06:57 
5. Chasm 06:17 
6. Putrid Decomposition 10:36

band:
Ryan Jones
George Paul
Michael Dimmitt
Emmett Ceglia

Share this games :

TWITTER