DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. října 2018

Home » » Recenze/review - BEYOND CREATION - Algorythm (2018)

Recenze/review - BEYOND CREATION - Algorythm (2018)


BEYOND CREATION - Algorythm
CD 2018, Season of Mist

Už dlouho jsem neslyšel album, u něhož by název tak přesně vystihoval to, co je jeho hudebním obsahem. Ano, kanadští techničtí mágové BEYOND CREATION jsou zde se svým novým počinem. Opět jsou neskutečně přemýšliví, svěží, technicky dokonalí. Lehce se na něm překračují hranice, často se posouvají do pro kapelu neprobádaných oblastí - jako matematické algorytmy. Deska je vlastně takovou bohatou hostinou pro všechny, kdo hledají pestrost, nevázanost, dlouhá preludia, komplikovanost, rozmanitost nálad.

"Algorythm" mi připomínají nejvíc asi překrásnou reklamu na svěží nápoj vysoké kvality. Vše je takové hezké, průzračné, křišťálově zahrané. Nápadů je spousta, jsou velmi dobré, zapamatovatelné, nepostrádají v sobě rozvážnost a řemeslný um. Přesto mé myšlenky při poslechu těkají často někde úplně jinde.



"Algorythm" je jako zajímavá socha, přesně vytesaná do kamene. To, co se na desce odehrává, lze velmi lehce připodobnit k tvorbě GOROD, OBSCURA, AUGURY. Často je odkazováno na art rock. Zvuk je čisťounký jako dětská prdelka a obal zasněný způsobem, který znají snad jen mladé dívky. Jojo, všechno je v absolutním pořádku, melodie pomalinku pronikají do hlavy. Jenže po nějaké době zjišťuji, že mi vadí taková ta umělost dnešních kapel. Chybí mi živočišnost, zemitost, přímý útok na mé smysly. Je to pohodovka, nikde nic nebolí, netlačí, podobných desek vzniklo kdysi dávno spousta. Já vím, mladí budou na vrcholu blaha, protože neznalost neomlouvá. Nemám jim to za zlé, vždyť BEYOND CREATION jsou vynikající, moderní progresivní skupina, která si určila svůj směr. Jen si někdy říkám, jak mě nebaví poslouchat podobně "dokonalé desky", protože jsou pro mě jen produktem bez emocí. Budiž vám přáno vše dobré a nahrávku si pořádně užijte. Já jdu raději zaseknout kosu někam jinam. 



sumarizace:

Na svém třetím albu pokračují BEYOND CREATION přesně tam, kde minule přestali. Jejich death metal je velmi technický, progresivní a pánové se nebojí experimentovat. Občas mi sice chybí trošku víc živočišnosti a pocitu, že to hrají ještě lidé, ale jinak jsem spokojený. Desku bych doporučil všem, kdo jsou otevřeni novým vlivům v hudbě a rádi u ní přemýšlejí. Songy jsou komplikované, chladné a nepostrádají energii. Ne všechno je zahráno s lehkostí a občas to v některých skladbách trošku zaskřípe, ale jako celek je nahrávka velmi dobrá. Progresivní technický death metal, který má svoji duši!


Asphyx says:

On their third album BEYOND CREATION continue exactly there, where they stopped last time. Their death metal is very technical, progressive and gentlemen aren't scared of experiments. Although Isometimes miss a little bit more animality and the feeling that people are playing still, but otherwise I'm satisfied. The album I would recommend to all who are opened to new influences in music and like thinking about it. The songs are complicated, cool and don't miss energy. Not everything is played with ease and it creaks sometimes a bit in some songs, but as a whole the record is very well. Progressive technical death metal, having its soul!

Tracklist:
1. Disenthrall
2. Entre Suffrage Et Mirage
3. Surface's Echoes
4. Ethereal Kingdom
5. Algorythm
6. À Travers Le Temps Et L'oubli
7. In Adversity
8. The Inversion
9. Binomial Structures
10. The Afterlife
11. Surface's Echoes (Instrumental)
12. The Afterlife (Instrumental)

band:
Simon Girard - Vocals / Guitars
Kevin Chartré (Brought by Pain, Ultyma, Unhuman, Hangar of Deth)- Guitars 
Hugo Doyon-Karout (Brought by Pain, Equipoise) - Fretless Bass
Philippe Boucher (Incandescence, Ex-First Fragment, Chthe'ilist, Décombres) - Drums

Share this games :

TWITTER