DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 26. října 2018

Home » » Recenze/review - KRAANIUM - Slamchosis (2018)

Recenze/review - KRAANIUM - Slamchosis (2018)


KRAANIUM - Slamchosis
CD 2018, Comatose Music

Chodívali jsme s klukama, kdysi na civilní službě, kouřit hned vedle pitevny. Bánili jsme o sto šest, rozebírali život a smrt. Pánové patologové si mezitím při otvírání mrtvých těl prozpěvovali veselé písničky. Viděli jsme spoustu vnitřností, často museli odvrátit zrak. Mnohdy jen několik hodin poté, co jsme s pacientem hovořili. Musíme tam všichni, o tom není pochyb. Někdy jsem chodil na cigáro sám a poslouchal u toho hudbu. S klidem mohu prohlásit, že nastat podobná situace dnes, volil bych do uší novinku brutal slamových legend KRAANIUM

A to přesto, že nejsem nijakým vyznavačem stylu, ani podobnou muziku příliš často nevyhledávám. Povětšinou mě nudí, připadá mi neskutečně monotónní. Dokonce i naživo vydržím jen pár skladeb a odcházím na pivo. Jenže s KRAANIUM je to jiné. Umí mě zaujmout, přitáhnout k přehrávači a i když asi nikdy nebudou na prvních místech v mém žebříčku, uznávám je. Jsou totiž opravdu uvěřitelní, syroví, suroví, jako otevřené tělo na obalu.


Na "Slamchosis" nejvíc asi obdivuji takovou tu totálně odlidštěnou náladu, která z jednotlivých skladeb doslova tryská. Je to masakr, ohavné dunění, ale nepostrádá nápady, směr a atmosféru. To co mnohým jejich kolegům chybí a odrazuje, to KRAANIUM nepostrádají a dodávají měrou vrchovatou - hektolitry zkažené krve, praskání kostí, devastaci mozkových závitů. Jasně, je to extrém, ale velmi dobře zahraný. Album zkrátka kope, fanoušky zajisté absolutně nadchne a pro nás ostatní se stane zajímavým kouskem zkaženého masa, který si budeme hýčkat ve svých mrazácích a předložíme jej hostům jen při slavnostních příležitostech. KRAANIUM splnili všechna má očekávání a stali se na nějaký čas takovým mým morbidním útočištěm. Nikdy bych nevěřil, že se stanu jejich chráněncem, většinou se pohybuji  v úplně jiných vodách, ale musím uznat, že novinka se povedla po všech stránkách. Samozřejmě, s přihlédnutím ke stylu. Norové mají nezaměnitelný výraz i s novým vokalistou Jackem Christensenem. Za mě všechny krvavé palce nahoru! Dobrá pitva!


sumarizace:

KRAANIUM nahráli velmi kruté album. Je plné nekompromisních melodií, morbidních motivů a nálady, známé z opuštěných psychiatrických léčeben. Jsem ztracený, opuštěný a cítím ve vzduchu krev. Tady se zase probudila pořádně naštvaná šelma. Brutální death slam metal s temnými prvky je obohacen o zvláštní surové melodie. Deska nepostrádá energii, sílu, jiskru. Kývu se do rytmu a kopu si vlastní hrob. Pohřbený zaživa, umlácený sekerou. Pitvám spolu s kapelou ještě teplá těla, užívám si všude přítomný strach. Jestli chcete zažít pravé peklo, pak jsou zde KRAANIUM! Upozornění! Neposlouchejte nahrávku v noci a o samotě! Mohlo by dojít k nenávratnému poškození vaší mysli. Svět je možná ošklivý a zlý, ale KRAANIUM jsou krutější! Brutal death metal z Norska, který zabíjí. Krvavě a bez kompromisů.


Asphyx says:

KRAANIUM have recorded very cruel album. It´s full of peremptory melodies, morbid motives and the mood of empty psychiatric sanatoriums. I´m lost, alone and I feel blood in the air. This is album where an angry beast woke up. A brutal slamm death metal with dark elements is enriched with interesting and different raw melodies. This album is full of energy, strength, power and shine. I oscillate with rhythm and I´m digging my own grave. I´m buried alive and clubbed by a hatchet. I´m dissecting warm corpses with this band and I´m enjoying the fear which is around. If you want to experience the real hell listen to KRAANIUM! Warning! Do not listen to this at night and alone! Your mind could be damaged forever. This world is cruel and ugly, however the KRAANIUM is crueler! Brutal death metal from Norway which kills. It kills bloodily and stoutly.


Tracklist:
01. Bound to Kill 05:04 
02. Blob of Inhuman Metamorphic Transfusion 04:54 
03. Gratification Through Annihilation 03:37 
04. Forced Rectal Exhumation 04:07 
05. Slamchosis 01:29 
06. Larva Infested Cum Sluts 04:05 
07. Midget Fucker 03:01 
08. Slam Her Guts Out 04:07 
09. Face Fucked with a Brick 04:10 
10. Putrescent Indulgence 04:35

band:
Jack Papp Fahlberg Christensen - Vocals
Mikael Da Costa - Bass
Jason Varlamos - Guitar
Mats Funderud - Guitar
Erhan Karaca - Drums

Share this games :

TWITTER