DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 2. října 2018

Home » » Recenze/review - DEMENSEED - Blood Stained Lamb (2018)

Recenze/review - DEMENSEED - Blood Stained Lamb (2018)


DEMENSEED - Blood Stained Lamb
EP 2018, vlastní vydání

Každý v sobě máme své vlastní démony. Záleží jen, jak se s nimi vypořádáme. Bývají chvíle v životě lidském, kdy nás ovládnou, dělají si s námi co chtějí. Tahají bolestivě za nitky, trápí nás. Nepomáhá odpočinek, ani vymýtání. Není třeba se bičovat před oltářem do zemdlení. Občas si stačí pustit nějakou dobrou hudbu. Co třeba takový hodně slušný progresivní technický death metal z Francie? Máte chuť? A vaši démoni?

Uchopit hudbu těchto šílenců snad ani nejde. Alespoň zpočátku. Když začnete EP poslouchat nepřipraveni, případně unaveni, mnoho vám toho neřekne. Osobně musím být na složitou a komplikovanou muziku odpočinutý a svěží. Teprve až pak ji pochopím. Na "Blood Stained Lamb" naleznete velké množství různých vlivů. Často jsou zdánlivě nesourodé, monotónní. Jejich morbidní krásu člověk objeví až po delší době. Tohle album chce zkrátka čas a vnímavého posluchače.




"Blood Stained Lamb" utíká převážně v rychlém tempu. Přehrány jsou nám opravdu hodně náročné pasáže, různé vsuvky, výjezdy, progresivní nádechy, i kruté úprky. Hudba se zde velmi těžko popisuje. Zpočátku mi připadalo, že si skladby jen tak někde vzadu pobublávají, ale pak jsem pochopil - jedná se o čistou smrt a postupnou degradaci vašich mozkových tkání. Tři ochutnávkové songy, rozprostřené do necelých patnácti minut, představují kapelu ve velmi dobrém světle. Rukopis je inteligentní, zajímavý, chytlavý. Jen to chce čas a náladu. A tak se kývám do rytmu, nasávám černou energii a přemýšlím, co asi dělají mí démoni. Možná už konečně chcípli a dají mi pokoj. Uvidíme, zatím si budu rvát do hlavy "Blood Stained Lamb" a doufat, že DEMENSEED brzy nahrají dlouhé CD. Je na co se těšit. Dobrá práce!


sumarizace:

DEMENSEED nám letos přinášejí ochutnávku toho nejkvalitnějšího progresivního death metalu. Pokud se zaposloucháte pozorněji, najednou zjistíte, že jste spolu s kapelou jedno tělo i mysl. Muzika je sice složitá, náročná a spletitá, ale obsahuje v sobě určitý, velmi přitažlivý neklid. Nálada celého EP je chladná, ale zároveň přitažlivá. Jakoby v sobě hudba obsahovala nějakou magickou formuli. Poslouchat doporučuji s čistou a otevřenou myslí. Pak vynikne tahle ledová technická krása nejlépe. Nezapomíná se ani na melodie. A teď už mě prosím nechte, než abych psal slova, budu raději poslouchat. Inteligentní technický death metal, zahraný s noblesou! 


Asphyx says:

DEMENSEED published a taste test of the progressive highest quality death metal. If you listen to it carefully I will realize that you are the one with this band – one body, one mind. This music is complicated, ambitious and complex, however it has some kind of a restlessness which is very magnetic. The mood of this EP is very cold but very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. I would suggest listening to it with an open and clear mind. Than you can feel the cold technical beauty. They don´t forget melodies. And now, let me go please, more than write a words I would prefer listening to this album. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness.

https://demenseed.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Demenseed/
https://soundcloud.com/demenseed
Share this games :

TWITTER