DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 2. října 2018

Home » » Recenze/review - ABORTED - TerrorVision (2018)

Recenze/review - ABORTED - TerrorVision (2018)


ABORTED - TerrorVision
CD 2018, Century Media Records

Každý asi máme nějaké věci, které nám vadí, iritují nás. Třeba škrábání s nehty na polystyrenu nebo silonové punčochy. Někdo nejí houby, jiný rajčata. No a já nemám rád kapelu ABORTED. Je pro mě opravdu těžké cokoliv napsat. I na koncertech odcházím na pivo a vůbec mi nějak tahle parta nepadla do oka. 

Každopádně, i letos se jedná o moderně znějící death metal s častými prvky deathcore. Ve skladbách se tak hodně zasekává, melodie jsou ostré a prázdné zároveň. Přitom třeba obaly a logo by jim mohli všichni závidět. Já jednoduše sedím, rvu si desku stále dokola do hlavy a mimo toho, že se mé myšlenky toulají úplně někde jinde, tak ve mě nic nezůstává.



"TerrorVision" je opět nahrávkou ve stylu BENIGHTED, CATTLE DECAPITTATION, s občasnými pokusy o CARCASS. Melodické pasáže zase evokují THE BLACK DAHLIA MURDER a pokud mě sluch nešálí, tak jsem zaslechl i něco málo DIMMU BORGIR. O vlivy ale nejde, těch má každá kapela stovky a je těžké vůbec v dnešní době něco nového složit. Mě chybí spíš takový ten tlak (ne uřvaný a plastový, ale opravdový a temný). ABORTED jsou jinak samozřejmě profesionálové se vším, co k tomu patří. Mají dobré klipy, současnou tvrdě metalovou image. Pro mě to je ale tak všechno. Jak říkám, každý máme něco, co nám vadí, irituje nás. Mě se prostě ABORTED nelíbí. Nějak nezapadají do toho, co mám na extrémním metalu rád. Pro mě se jedná o další nezajímavé a poměrně nudné album v řadě a i kdybych chtěl sebevíc, tak s tím nic neudělám. Tak asi tolik z mé strany.




sumarizace:

ABORTED vydali letos přesně ten druh desky, která mi normálně nesmí do přehrávače. Je obyčejná, stereotypní a kombinuje se v ní death metal s death core pasážemi. Tuctový zvuk, nevýrazná produkce. Trošku nechápu, co tím chtěli autoři říct. Vždyť podobných skupin je stovka na každém rohu. Omlouvám se, ale nemám sílu psát cokoliv dalšího. U poslechu se nudím a nenapadají mě žádná slova. Takhle přesně by neměl death metal vypadat. Průměrná nahrávka průměrné kapely. Nic víc, nic méně. Bohužel.


Asphyx says:

The band ABORTED published an album this year which is the exact type of record I would never put into my player. It is ordinary, stereotypical and it combines death metal with deathcore passages. Trivial sound, tame production. I just do not get what those guys are trying to say. There is so many bands with similar sound. I am sorry but I have no strength to write anything else. I am bored and lack of words. This is how death metal should NOT look. An average record of an average band. Nothing more, nothing less. Unfortunately.



Tracklist:
01. Lasciate Ogne Speranza
02. Terrorvision
03. Farewell To The Flesh
04. Vespertine Decay
05. Squalor Opera
06. Visceral Despondency
07. Deep Red
08. Exquisite Covinous Drama
09. Altro Inferno
10. A Whore D'oeuvre Macabre
11. The Final Absolution
12. Bathos
13. Fallacious Crescendo

band:
Sven De Caluwe - Vocals
Mendel Bij De Leij - Guitar
Ian Jekelis - Guitar
Ken Bedene - Drums
Stefano Franceschini - Bass

Share this games :

TWITTER