DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. října 2018

Home » » Recenze/review - HIGH ON FIRE - Electric Messiah (2018)

Recenze/review - HIGH ON FIRE - Electric Messiah (2018)



HIGH ON FIRE - Electric Messiah
CD 2018, eOne

Nevím, co mě to napadlo, ale sedl jsem si jednou odpoledne k televizi. Hledám program, který by mě zaujal a protože nikde nic nedávali, skončil jsem u nějakého metalového hudebního kanálu. Tolik pozérství, gelu, umělosti a prázdnoty jsem již dlouho neslyšel. Jasně, komerce musí sypat, peníze se neúprosně točí, ale připadalo mi, že převážná většina mladších smeček v sobě nemá zhola nic. Nedalo se to poslouchat. Nakrájel jsem si raději pár kousků zahnívajícího masa a pustil si nové HIGH ON FIRE. Konečně opravdový syrový metal, řekl jsem si již po prvním songu. 

Tahle kapela je pořád neskutečně animální, surová, ošklivá, valící se. Stále se jedná o reálný těžkotonážní sludge stoner doom metal, který si na nic nehraje. Je šílený ze své podstaty, jednoduchý až běda, ale zároveň přesně zacílený. Mám pocit, že mi hnije tělo. Cítím, jak mi odpadává maso od kostí. Konečně metal!



Na "Electric Messiah" lze nahlížet jako na další klasické řadové album kapely. Není ničím výjimečné, ani převratné. To ale také není účelem. Musím se přiznat, že Mattu Pikemu jeho hlas i riffy jednoduše zobu z ruky. Mám metal ve stylu BISON, CROWBAR, LAIR OF MINOTAUR, THE SWORD, BLACK TUSK moc rád. Je hrozně osvěžující na chvilku vypadnout ze zaběhnutých škatulek a naplno se ponořit do temné energie. Doporučuji poslouchat hodně nahlas. Člověk se pak kývá do rytmu, hltá každé slovo. Sám se stane elektrickým Mesiášem, který přišel zachránit - zničit svět. Právě jsem našel své mrtvé tělo. Hnije, rozkládá se a je ošklivé jako život sám. Kolem se vznáší pořádná dávka psychedelie, drtivého sludge a stoner doom metalu ohlodaného až na kost. Album bolí jako zkažený zub, který vám trhá sadistický zubař. Skvělá deska!


sumarizace:

HIGH ON FIRE na novince dodali kvalitní, klasicky pojatý stoner doom metal. Ostré, hnilobné a zákeřné. Takové jsou skladby na novém albu. Chtěli jste znovu slyšet HIGH ON FIRE v jejich plné síle? Tak tady jsou! Nečekejte nic nového, ani převratného, ale jen a jen poctivou práci. Osobně jim to stále žeru jako flák syrového masa. A Matt? Ten pořád zpívá, jako by měl každou chvíli umřít. Poctivé, klasické stoner doomové řemeslo. Co si přát víc?

Asphyx says:

HIGH ON FIRE provides typical stoner doom metal of high quality. Sharp, putrid and insidious. So are the songs on the new album. Do you want to hear HIGH ON FIRE in their full strength again? So here they are! Don't expect nothing new or revolutionary, but honest work only. Personally, I'm a sucker for it like a chunk of raw meat. And Matt? He still sings as if he is going to die. Honest, classic stoner doom craft. What do you want more?

Tracklist:
1. Spewn from the Earth 
2. Steps of the Ziggurat / House of Enlil 
3. Electric Messiah 
4. Sanctioned Annihilation 
5. The Pallid Mask 
6. God of the Godless 
7. Freebooter 
8. The Witch and the Christ 
9. Drowning Dog

band:
Matt Pike - Guitars, Vocals
Des Kensel - Drums
Jeff Matz - Bass

Share this games :

TWITTER