DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. října 2018

Home » » Recenze/review - ANAAL NATHRAKH - A New Kind of Horror (2018)

Recenze/review - ANAAL NATHRAKH - A New Kind of Horror (2018)


ANAAL NATHRAKH - A New Kind of Horror
CD 2018, Metal Blade Records

Není lehké být v dnešní době člověkem. Kolem našich hlav se vznáší tolik informací, že býváme často zmatení, frustrovaní, nešťastní. Vypnou nám síť a naše životy se stávají hororovými. Temnota nás pohltí a najednou působíme hrozně zranitelně. Potřebujeme uniknout, odpočinout si, vyčistit hlavu. Zkoušel jsem se restartovat s novou deskou ANAAL NATHRAKH. Bohužel mi to vůbec nešlo.

Britské duo je pořád ukřičené, blackové, industriální. Bohužel, chtěná snaha o tajemno, odlidštěnost a tmu vyznívá poněkud vniveč. Zvuk jest dobrý, obal mocný, jen těch nápadů je poslední dobou nějak málo. Vypadá to, že kapela vystřílela už veškerou munici a jak známo, slepými rány zase tolik nebolí. Kde nic není, tak ani smrt nebere. 




"A New Kind of Horror" je obyčejným albem v řadě. V rámci diskografie je jen slabým odvarem věcí minulých. Nemůžu se zbavit dojmu, že jsem všechny nápady již někde slyšel a dokonce musím přiznat, že mě některé skladby vyloženě štvou, vytáčí a musím je přeskakovat. Ničeho se nebojím, o industriální náladě ani nemluvím. Momenty překvapení se nekonají, všechny skladby mi přijdou podobné jako mrtvé stroje. Apokalypsa takhle nenastane. ANAAL NATHRAKH pro mě bývali vždy o aranžích a zklamaný jsem i po této stránce. Jak říkám, jedním uchem dovnitř, druhým ven, dokonce i bez krve a bolesti. Podobnou desku bych čekal od nějakých kopistů, ne od takové legendy. Zkrátka a jednoduše, nuda v opuštěné továrně. Nic víc, nic méně.


sumarizace:

ANAAL NATHRAKH a opět jejich klasické album poslední doby. Sem tam nějaký dobrý riff, ale jinak jenom nuda a šeď. Fanoušci kapely asi budou spokojeni, ale já nějak nevím, co si s deskou vůbec počít. Všechno je neskutečně mdlé, zvětralé, jako týden odstáté pivo. "A New Kind of Horror" je přesně takovou tou nahrávkou, která vás udolá ke spánku. Kde je energie, kde je tajemno, kde je síla? ANAAL NATHRAKH jsou dnes jen obyčejným stínem dřívější doby. Takový sešup v kvalitě jsem tedy opravdu nečekal. Obyčejné, monotónní album, které ničím nepřekvapí!

Asphyx says:

ANAAL NATHRAKH and their album is the classic work of these days. From time to time you can hear a good riff, however it s boring and grey. I think that fans of this band are satisfied and happy but I have no idea what to do with it. Everything is too faint and stale like a beer which is week old. "A New Kind of Horror" is the kind of song which makes you sleep. Where is energy, darkness, strength? ANAAL NATHRAKH is a shadow of bygone times. To be honest I didn´t expect this slope of quality, not at all. This is an ordinary album which is not surprising at all.

Tracklist:
01. The Road to…
02. Obscene as Cancer
03. The Reek of Fear
04. Forward!
05. New Bethlehem/Mass Death Futures
06. The Apocalypse Is About You!
07. Vi Coactus
08. Mother of Satan
09. The Horrid Strife
10. Are We Fit for Glory Yet? (The War to End Nothing)

band:
Mick Kenney 
David Hunt AKA V.I.T.R.I.O.L

Share this games :

TWITTER