DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 6. října 2018

Home » » Recenze/review - REVOCATION - The Outer Ones (2018)

Recenze/review - REVOCATION - The Outer Ones (2018)


REVOCATION - The Outer Ones 
CD 2018, Metal Blade Records

Je fakt, že už jsem starej pes. A že se občas cítím mezi mladšíma metlama trošku nesvůj. Stojíme před klubem a všichni básní o novém albu amerických death thrasherů REVOCATION. Zase. Jdu tedy domů, oprostím se na chvilku od všeho, co jsem kdy slyšel, poslouchám jejich novinku "The Outer Ones" a čekám, co se mnou udělá. No, co vám budu povídat, zase nic. Mě tahle kapela, i přes své velké úspěchy a propagaci zkrátka nebere.

Být mladší a v situaci dnešních posluchačů, asi bych také podlehl. Vždyť pánové nenechali nic náhodě. Ostré riffy, dokonalá "starobylá" produkce, preludia, psycho - obal. Všechno to odpovídá dnešním receptům na úspěch. Má to ale háček, novinka vůbec neřeže. A co jsem měl možnost slyšet, tak ani naživo. Pár skladeb super, ale jinak se vkrádá můj největší nepřítel hudby - nuda.



"The Outer Ones" by mělo být dle prohlášení kapely nejvíc death metalové album. Nevím, já v něm slyším spíše pořádnou porci inspirace VOIVOD (nověji pak VEKTOR). Nějaká ta smrtící "technika" také zazní, spousta muzikantů - sledovačů, si asi přijde určitě na své, ale co my, obyčejní (staří) fanoušci extrémní hudby? My půjdeme raději na pivo. Jsem asi nechápavý, možná spíš zmlsaný, ale já ani na nové desce neslyším nic, co už bych nezažil někde jinde. Zajímavé je, že u spousty ostatních smeček mi "kopírování" vůbec nevadí, Zde mě to bohužel doslova irituje. Jsem prostě starej pes, co zvedne hlavu už jen, když ho hudba baví a naplňuje. REVOCATION mi připadají i nadále jen jako takový umělý produkt dnešní doby. Nic pro mě, takhle prostě peklo nezní. Víc vám neřeknu, už jsem toho napsal stejně dost. Howgh!


Asphyx says:

Yes, this album is a perfect technical death/thrash metal product of present. But where is the revolt, originality? It seems to me that the new CD REVOCATION is calculating. There are lots of bands with similar productions publishing every day. Precise music, but without soul, without drive. Modern generic metal of present time.




Tracklist:
01. Of Unworldly Origin
02. That Which Consumes All Things
03. Blood Atonement
04. Fathomless Catacombs
05. The Outer Ones
06. Vanitas
07. Ex Nihilo
08. Luciferous
09. A Starless Darkness (cuted track)

band:

David Davidson - Guitars / Vocals
Dan Gargiulo - Guitars / Vocals
Brett Bamberger - Bass / Vocals
Ash Pearson - Drums


Share this games :

TWITTER