DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. října 2018

Home » » Report, photos, video - SENTIENT HORROR, CARNAL TOMB, BRUTALLY DECEASED - club Modrá Vopice, Prague - 4. 10. 2018

Report, photos, video - SENTIENT HORROR, CARNAL TOMB, BRUTALLY DECEASED - club Modrá Vopice, Prague - 4. 10. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

Táhnu dál tu káru plnou prašivých kostí. Jsem krysař, smrťák, temný mrak, co se jako stín prochází ulicemi po setmění. Často unaven prací, životem nebo zdravím, stále se snažím podporovat kapely, o kterých si myslím, že jsou dobré. Mnohdy to bývá těžké, ale přesto se zvednu a vyrazím. Po třiceti letech v metalu to vlastně ani jinak nejde. Kamarádi o mě říkají, že jsem gurmánem, který má svoji hlavu, ochutnávačem, který když zavětří shnilé maso, tak nemůže jinak.

Čtvrteční ráno, šedivá cesta do práce, naštvané obličeje těch, co sedřeni vstávají spousty let jak otroci do svých zaměstnání. Já mezi nimi, se sluchátky na uších. Věren starým časům, poslouchám kapely, které mi večer zahrají v hlavním městě. Celý den ve společnosti mladých úspěšných a umělých prázdných lidí, se těším na kousek tmy, kterou večer uslyším.


Veze mě jako vždy Michal, směr Modrá Vopice, naše nekorunovaná královna klubů. Totální underground, dřevěná bouda s neopakovatelnou atmosférou. Cesta po dálnici uteče jako voda v řece Styx. Mám trošku obavy, zítra mám další ze svých zdravotních vyšetření. Nesmím pít, tak si dám jen pár piv. Aby se neřeklo. 


Platím vstup, ve snaze podpořit jednu z posledních bašt smrtícího kovu v České republice. Zdravíme podobně prokleté, se kterými se setkáváme různě po republice na stylově stejně zařazených akcích. Jak se máš kámo, jak jde život? Co ta tvoje kára plná kostí, kde jsi sehnal ty krásný kousky smrti? Povídej, přeháněj. Víme své, nás už nikdo neošálí. Nemáme rádi častý pozérský rychlokvašky pohybující se na dnešních pódiích. Stokrát raději oceníme upřímnost a opravdovost před dokonalou technikou. Ale to zrovna vám nemusím povídat, co?

Čas běží, čekání na smrt uteče rychle, možná až moc. Nadechnu se, abych vydržel všechen ten nápor plesnivých melodií a pak se naplno ponořím do nekonečného močálu mokvajících riffů, drtivých bicích a chorobných vokálů. Pokud máte chuť, pojďte se mnou.


BRUTALLY DECEASED - věrni své pověsti, učinili jeden ze svých dalších švédských nájezdů (nověji s otiskem americké temnoty ve skladbách) na Prahu. Neviděl jsem kapelu dlouho, přesto jsou stále jistotou, pevným bodem ve vesmíru plném smrti. Řezalo to, pálilo a bolelo. Možná o trošku méně živočišněji (asi díky menším technickým problémům) než ve svých počátcích, přesto stále neurvale a energicky. Na úvod to bylo náležitě zničující vystoupení, které pro mě v podstatě nemělo chybu. Smrt! 



BRUTALLY DECEASED did a great craft, again. Swedish death metal which is an essence of cold, smell of death and frantic energy! Killer moldy gig!







CARNAL TOMB - vezměte několik kilo starých ASPHYX, BOLT THROWER, REPUGNANT, PESTILENCE a smíchejte je s výtažkem z GRAVE, DISMEMBER, ENTRAILS. Podávejte podchlazené s čerstvě vyřezanými kousky masa z vlastních těl. Jednalo se přesně o takový ten zombie atak, který ve mě zanechá na dlouhou dobu krvavé jizvy. Nevím, kolik času trávíte ve starých katakombách, ale němečtí maniaci rozhodně vědí o čem je hrobnické řemeslo. Prašivý kov starý jako sama Smrt. Víc dodávat netřeba. Masakr v márnici! 


Old death metal from the nineties was come to life again. And was pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I was excited about this recording and I was enjoy it. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job!









SENTIENT HORROR - vystoupení amerických šílenců lze nejlépe asi přirovnat ke stavům, které člověk zažívá při hnilobných procesech v těle. Měli jste někdy horečku a báli se říznout do velkého vředu, co se vám udělal na břiše? SENTIENT HORROR provedou veškerou operaci za vás. Totálně zničující třaskavá směs starého death metalu ve stylu EDGE OF SANITY, GRAVE, DISMEMBER, ENTOMBED, ale i třeba CARCASS, GOREFEST, byla jedním slovem vynikající. Pánové mají velký cit pro záhrobní rituály, skvělého vokalistu a hlavně takový ten poctivý temný nátisk. Začaly se mi ozývat dávné jizvy, vše bolelo až do morku kostí, hudba tentokrát zněla jako sněť v dutině břišní. Totální inferno!


Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world. Deads were hunting me and the evil was everywhere. Death metal here was old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I felt like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it was becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. Concert cut me up and SENTINENT HORROR it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair death metal! Excellent dark old school death metal! Absolute massacre!










Návštěvnost považuji za velmi solidní. Na to, že se jedná o totální underground, přišlo cca 50 lidí. Slušné číslo i díky poměrně velké návštěvě z Plzeňska. Zvuk byl v pořádku, tedy až na zmiňované technické problémy. Stává se, nemám s tím sebemenší problém. Jako vždy musím poděkovat všem svým kamarádům a příznivcům našeho vašeho blogu. Díky, moc si vašich ohlasů vážím. 

Bylo na čase sbalit všechny své kosti, zapřáhnout se do káry plné smrti a vyrazit k domovu. Michal řídí, jede opatrně, jsme už staří psi a zítra nás čeká další den v práci. Jsme unavení, stahaní jak děvky po náročné směně, ale nadšení. Mám podobné koncerty poslední dobou nejraději. Tři kapely jsou v týdnu tak akorát, brzký konec je vlastně jedním z důvodů, že vyrazíme. Zaplať Satan panu pořadateli Žlábovi, protože jinak bychom neměli kam jezdit. Patří mu velké díky a odměnou mu budiž naše velká spokojenost. 

Město už dávno spí, sednu si po sprše na balkon, otevřu pivo, aby se mi lépe ty tři následující hodiny spalo. Ráno musím zase do ulic, šířit slávu death metalu a rozvážet špínu, hnis a beznaděj. Mějte se krásně a podporujte temnotu v hudbě! Howgh, domluvil jsem.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.



Share this games :

TWITTER