DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 21. října 2018

Home » » Recenze/review - TYRANNIC - Ethereal Sepulchre (2018)

Recenze/review - TYRANNIC - Ethereal Sepulchre (2018)


TYRANNIC - Ethereal Sepulchre
CD 2018, Séance Records

Toulám se podsvětím již dlouhá léta. Rád nasávám atmosféru onoho světa. Odpočívám zde, ve stínu pahýlů stromů, mezi náhrobky. Hledím do tmy a čekám, až zazní hudba, která je blízká mému starému srdci. Jednou tu zůstanu navždy, ale nahrávky si vezmu s sebou. Uspořádáme s nemrtvými spoustu okultních orgií, zatančíme si se smrtí, ale hlavně, pořád budeme poslouchat opravdový metal.

O australských TYRANNIC jsem neměl žádné potuchy. Až do doby, než mi přišla jejich novinka "Ethereal Sepulchre" na recenzi. Vidím obal, říkám si, že by mě to mohlo bavit a ono opravdu ano. Prastarý metal, jdoucí ke svým základům, budu vždy obdivovat. Oprášil jsem z desky plíseň, oklepal se zimou a vložil nosič do přehrávače. Přede mnou byl najednou starý opuštěný kostel se zničeným oltářem uvnitř. Naplno jsem se ponořil do temnoty.



TYRANNIC na to jdou hezky postaru. Inspirováni třeba takovými BLACK SABBATH, MERCYFUL FATE, CELTIC FROST, SABBATH, DARKHTRONE, ale třeba i BEHERIT, přinášejí do záhrobí pořádnou porci špíny, hnisu a opravdovosti. Představte si hřbitov, který pamatuje ještě hony na čarodějnice. Cítíte ve vzduchu zápach hořících těl? U podobné hudby jsem opravdovým hrobníkem, nesoucím k místu, kde bude brzy hrob, první várku mrtvol. Všude se vznáší mlha a krkavci na větvích si myslí, že si přijdou na své. Musím kopat hluboko, země je zmrzlá na kost. Přidávám volume a užívám si pochmurnou atmosféru. S podobnou hudbou je mi vždycky dobře a Australané moc dobře vědí, jak na moji maličkost. Potkáme se jednou všichni na onom světě a zapaříme, co říkáte? TYRANNIC nám budou více než skvělou kulisou! Deska, která je doslova esencí starého poctivého metalu! Velmi dobře!


sumarizace:

TYRANNIC jsou jako zlo z dávných dob. Archivní metalové postupy, rezavý zvuk, touha zničit tenhle svět. Tohle všechno v jejich novince "Ethereal Sepulchre" slyším. Album je určeno pro všechny hudební patrioty, pro milovníky starých časů. Hudba je to jednoduchá, zákeřná, ale má v sobě velkou sílu a energii. Berte a nebo nechte být. Dejte si pivo a nic neřešte! Na hromadě plesnivých kostí stojí šílené komando TYRANNIC a snaží se nám vysvětlit, že peklo opravdu existuje. Věřím jim to! Metal, který je plesnivý jako stará rakev! Ďábelský rituál!


Asphyx says:

TYRANNIC are like some evil from ancient times. Archival metal methods, rusty sound, desire to destroy this world. These all I hear on their news "Ethereal Sepulchre". The album is for all music patriots, for lovers of old times. The music is simple, insidious, but it has a big strength and energy. Take or let it be. Have a beer and don't sweat anything! There is standing maniacal squad TYRANNIC on a pile of moldy bones and try to explain to us that the Hell really exists. I believe them! Metal, that is musty like an old coffin! Diabolical ritual!

Share this games :

TWITTER