DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 22. října 2018

Home » » Report, photos, video - TANKARD, WARFECT, CATASTROFY, ČAD, FUSION BOMB, IMPALERS, COLDBLOODED FISH - club Futurum, Prague - 21. 10. 2018

Report, photos, video - TANKARD, WARFECT, CATASTROFY, ČAD, FUSION BOMB, IMPALERS, COLDBLOODED FISH - club Futurum, Prague - 21. 10. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.


Huba roztažená do rohlíku, úsměv na všechny strany. Pivo v ruce, v druhé krásnou holku. Ano, o tomhle kdysi metal býval. O radosti, zábavě, řvaní textů pod pódiem, dlouhých cestách vlakem i bolestivých ránech. Mnozí jsme zestárli, ale pořád máme rádi ten jiskřivý pocit, když vyrazíme na pořádnou akci. Je neděle dopoledne a já se včera trošku opil. Potkal jsem kamaráda, se kterým jsme se neviděli dlouhá léta. Bylo to skvělý, ale dnes mě čekají k večeru TANKARD, bylo by dobré se dát do pořádku.












Vyprošťováky na mě nikdy nefungovaly. To už je lepší pořádná snídaně a sladké limonády. Fuj, ale žaludek se aspoň trošku srovná. Vzpomínám na první pivo v životě. To jsem byl doma ve dvanácti sám, rodiče na chalupě a já si dal tři kousky značky Klášter. Vzal jsem je tátovi tajně z košíku, šíleně se motal bytem, pozval kamarády a poblil parapety v celém paneláku. Ráno jsem marně sháněl po hospodách (byl těžký socialismus roku 1986) stejné pivo v zelených lahvích, protože táta z jiných nepil. Krásná doba a k tomu kazeta Zombie Attack po celý večer. Má láska k pivu se zrodila spolu s obdivem k TANKARD. 




Nějakej mudrlant, kluk v nažehleném tričku a s moderním sestřihem na hlavě, mi nedávno říkal, že prej tahle kapela hraje jednoduše a že metal je vážná věc. Jdi do vole prdele kámo, dřu celej život jako kůň a dneska se chci bavit. Házím bobek na pózy. Když mám nějakou skupinu rád, tak se vším, co k tomu patří. A hotovo! Až budeš stará metla jako já, tak možná pochopíš. A vůbec, naposledy mi někdo říkal, co mám poslouchat, právě za socialismu, tak sorry, ale to už fakt nechci zažít. 


Cesta je v mé režii, takže vlakem, s lehkou svačinou v tašce, abych do rána vydržel. V mém podání se jedná o metalovou klasiku. Plechovkáč v ruce, sluchátka na uších a v nich samozřejmě death metal (s americkými Extremity vlak jede tak nějak rychleji). Jsem za gentlemana, protože pustím sednout krásnou a milou blondýnku z Německa s dvěma andílkama (ultra blonďatí klučina a panenka) a jako bonus jim odtáhnu zavazadla, ať ví, že čeští muži jsou galantní. Vystoupím na hlaváku a jdu podle dopředu na papír vypsaných ulic. Příprava na noční bloudění. Potkám pár šílenců na elektrických koloběžkách (to k nám do Plzně dorazí tak za dva roky, počítám), kteří mě málem srazí. Jsem konečně na místě.

Celá taškařice, na mě a neděli možná až moc dlouhá, se odehrává v pražském klubu Futurum. Je v něm zástup kamarádů, což dodává akci na velké přitažlivosti, pohoda a pivo v kelímku. Já vím, není to pšeničné z lokálního pivovaru, kde se kouká do skla, pomlaskává a vychutnává chuť zázvoru a celeru (poválej na jazyku a tvař se jako píčus!), ale to mi je tak nějak u řitního věnečku. Jsem dělník metalu, od malička mám raději lehké popíjení, než ochutnávky, po kterých pak krkám z piva banány. Roztočte pípy, jsme tady. Čekám na první zásek.

COLDBLOODED FISH - jsou příkladem kapely, která hraje přesně podle všech pravidel. Jenže přátelé, thrash metal je taky o energii a neurvalosti. A to téhle partě chybělo. Dal jsem tedy jen pár fotek a šel, jestli pak víte kam? Ano, na pivo, moc mě nebavila.





Recenze/review - COLDBLOODED FISH - With the Fishes (2016)

IMPALERS byli trošku jiná káva (nebo spíš ostrý alkohol). Jejich skladby byly jak vystřižené ze starých thrashových učebnic. Melodie, ale i nářezy. Nemám nic proti, koncert si vyloženě užívám. Pohoda, klídek, metal a energie. Co si víc přát? Baví mě.   









I can feel the enthusiasm for music as such with the desire to destroy everything alive. Excellent thrash metal which feels liked a pressure container right before cracking. There was nothing but burned earth after this gig! Thrash!


CATASTROFY - kdysi dávno jsem viděl balet na motivy Šavlového tance (Aram Chačaturjan). Slovenští thrasheři mi jej hodně připomínali, jen měli v rukou místo šavlí valašky. Bylo to totálně našlapané vystoupení, které nepostrádalo drive, sílu, vtip, nadhled. Perfektně zahrané, skvěle zazpívané. Užil jsem si je vrchovatě. Takhle má vypadat metal! 

















ČAD -  nevím, jak to na Slovensku dělají, ale poslední roky jejich scéna vyvrhuje skvělé smečky. ĆAD patří k nim. Masakr ve stylu STRAPPING YOUNG LAD, případně českých LAHAR, ale hlavně absolutní energie a drive. Texty nasrané jak český volič. Hudebně se jednalo o esenci síly, punku a šílenství. Bylo hodně cítit, že do toho kapela dala všechno. Chvílemi jsem stál s papulou otevřenou a visel pánům na rtech. Skvěle!
















Recenze/review - ČAD - Bastard (2017)



FUSION BOMB - když má thrash metal v sobě navíc ještě melodie, bývám většinou spokojený. Ano, lucemburská úderka mě nezklamala. Nejednalo se sice o nic převratného, ale vše tak nějak sedělo mezi mantinely, mezi kterými se v tomto stylu rád pohybuji. Dobrá práce! Those guys had a great power in them, they were not afraid to lean on it and break walls in a wide area. Very good melodic thrash! I´m satisfied.










WARFECTvelmi solidní švédská thrashová sypanice, podobná nejvíce asi řeckým SUICIDAL ANGELS, případně MUNICIPAL WASTE. Našlapané to bylo opravdu slušně. Jen jsem si chvílemi říkal, jestli podobných kapel dnes nehraje až moc. Parádní provedení, ale chtělo by to víc originálních nápadů. Classic thrash process, melodic parts, rebellion. Steady thrash metal!















TANKARD - u téhle party stačí, když přijdou na pódium. Hodí člověka do pohody, sálem se rozezní imaginární cinkání půllitrů. A protože rád "voním" pivem a srdcem jsem stejně pořád thrasher, byl jsem na vrcholu blaha. Sranda, ale i řemeslná zručnost. Prdelky, vtípky, podpořené velmi dobrými nápady a stylem, který si kapela sama kdysi vytvořila. Zobal jsem jim všechno z ruky, reagoval na každý pohyb. Byl jsem s TANKARD jedním tělem a vlastně i duší. Co vám mám vlastně vykládat, to se musí zažít. Pro mě je tohle metal a pařba non plus ultra! Vynikající!



























































I have to say that so much energy, strength and great tunes I didn't expect. The concert sparkles, shines, burns and cuts unreal! Excellent gig that will knock - out me in the first round! Great! German beer thrash metal of the highest quality! Hell and fan! What do you want more? 

setlist:

K organizace snad jediné. Znám několik lidí, které odradil jak pozdní konec, tak možná až moc kapel. Bylo to zkrátka příliš dlouhé. Neděle je prostě špatnej den na koncert. Nebýt mé lásky k pivu a že jsem chtěl vidět konečně zase TANKARD v klubu, asi bych si svoji účast také rozmyslel. Jinak ale klobouk dolů, vše šlapalo jak mělo. Dobrá práce!















Návštěvnost jsem čekal trošku větší, něco ke dvou stovkám fans není zase tak moc. Zvuk byl solidní, ale přeřvaný. 



Poděkování - Gerremu z Tankard za fotku, Pištovi z Čad za CD a pokec, blondýnce Janě s krásným hlasem a tričkem Catastrofy za to, že vydržela ty naše kecy a ještě jí to neskutečně seklo, klukům z Moravy za panáky, fans z Chebu za piva, Michalovi Kafemu za to, že ze mě udělal bedňáka Tankard a že mě odvedl na nádraží a že mi splnil sen se vychcat do Vltavy, udělat selfie pod ocasem na Václaváku a samozřejmě všem mým fanouškům. Dámy a pánové, zase jste mě dojali. Moc si vašich ohlasů vážím. Děkuji!




Nemůžu se odtrhnout od kelímkáče, jsem jak kojenec, co saje pivo místo mléka. Jo, dneska jsem se trošku sundal. Mám hubu snad natrženou od smíchu. Bránici pohmožděnou. Miluju podobné akce, na kterých si nikdo na nic nehraje. Jsou pro mě oázou, lázněmi, odpočinkem. Děkuji moc, bylo to skvělé, při takových koncertech je člověk moc rád, že poslouchá metal a ne jiné styly. Bylo to jak za starých časů. Pohoda, klídek, tlamy rozesmátý, holky krásný - jen to courání noční Prahou a čekání v zimě na ranní vlak nic moc, ale jsem starej metalovej pes, mě nepohodlí nevadí. No a co, tak mě bolí v pondělí celý den hlava. Proleju se vodou a možná dám nakonec i toho vyprošťtováka. Díky všem za přízeň! Poslouchejte hudbu srdcem a mějte se krásně! 




VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
Share this games :

TWITTER