DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 2. dubna 2019

Home » » Recenze/review - HATH - Of Rot And Ruin (2019)

Recenze/review - HATH - Of Rot And Ruin (2019)


HATH - Of Rot And Ruin
CD 2019, Willowtip Records

Poslední dobou jsem zaznamenal spoustu pokusů o uchopení temné energie. Muzikanti se jí snaží spoutat, zhmotnit, vypálit na hudební nosič. Většině se to moc nedaří, mnoho se jich jen tváří, že znají recept, ale potom jsou smečky, které to dávají na první dobrou. Když mi přišla na recenzi deska amerických death metalistů HATH, říkal jsem si, že budou další v nekonečné řadě rádoby progresivních skupin, které se snaží být tak jiní, až jsou všichni stejné. Omyl, stačilo si sednout, přidat volume, dívat se na obal a černá jiskra přeskočila.

Přitom, většinou bývám k podobným deskám velmi skeptický. Jenže HATH na to jdou trošku jinak. Opatrněji, nechávají působit black metalové nálady, technické pasáže, hrubý death metal tak nějak opravdově, uvěřitelně. Pod hlavičku "progresivní" se dnes schová spousta muziky, ale "Of Rot And Ruin" je opravdu zajímavou nahrávkou. A to po všech stránkách.


Netřeba hledat podobné smečky a porovnávat, tentokrát je opravdu lepší poslouchat a nechat na sebe působit temnou energii. "Of Rot And Ruin" je prvotinou, prvním zásekem kapely, která ve mě dokázala probudit spoustu emocí. Deska je v mnohém tajemná, svým způsobem i moderní, přesto má v sobě zachovánu syrovost. Hodně tomu přispívá zvuk, ale hlavně melodie, kterých je zpočátku nepřeberné, nepřehledné množství. Časem vše uzraje, pohltí. Alespoň tak na mě album působí. HATH dokáží v jedné skladbě pohladit brusným papírem, postrašit depresivní pasáží, aby nakonec vše zničili a roztrhali na kusy. Není to death metal pro každého, nedoporučuji hodnotit dnešním rychlo stylem. Berte má slova spíše jako představení, ochutnávku, morbidní jednohubku pro všechny, kteří rádi rozplétají komplikované riffy, nechávají se překvapit a nebojí se objevovat nové. Netřeba dalších slov, jsou zbytečná, lepší je nechat na sebe nahrávku působit. Za mě velmi dobrý progresivní black death metal s velkou přidanou hodnotou navíc! 


Asphyx says:

Endless, emotionally charged dance on sharp shards. That's how the album of the American HATH could be characterized the best way. Perfect sound and the cover like from old archive books. But mainly music, which is basically the perfect contemporary essence of what progressive death/black metal offers. Where other modern bands are lost, the American come with pressure, force and fresh ideas. Technique is given here with a great feeling, the songs are drained as an avalanche from human bones. When needed, a seamless motif is presented, which suddenly changes into such an incision that your veins in your eyes are cracking.

No, I'm not one of those who would like to look every day with a similarly tuned death metal. Mostly I am not interested much, but HATH hit me in the most sensitive places. The mood and the atmosphere is really important and there's a lot of those stuffs on the new album. Just sit and listen.

"Of Rot And Ruin" is essentially an absolute, ultimate record. Uncompromising in all aspects.

"Of Rot And Ruin" is an album that hurts and burns on one side, the second one reminds you high waves surfing. If you like extreme music as such, do not hesitate, this is a beautiful metal "Bacchanal". Excellent perfection!

tracklist:
1. Usurpation
2. Currents
3. Rituals
4. To Atone
5. Withered
6. Worlds Within
7. Kindling
8. Accursed
9. Progeny


Follow Hath:

Follow Willowtip Records:
Share this games :

TWITTER