DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 1. dubna 2019

Home » » Recenze/review - OBSCURE INFINITY - Into the Vortex of Obscurity (2019)

Recenze/review - OBSCURE INFINITY - Into the Vortex of Obscurity (2019)


OBSCURE INFINITY - Into the Vortex of Obscurity
CD 2019, F.D.A. Records

Hledíme ke hvězdám, čekáme marně na prozření. Světlo nepřichází, je už jen temnota. Nekonečná, všeobjímající, jiskřivá a zlá. Dlouhá cesta bez konce, po stranách smutné pohledy umrlců. Bosá chodidla, rozedřená do krve. Drásáš si svoji tvář. Každý si s sebou neseme kříž, jsme spoutaní vlastními předsudky. Hledíme do deště, vidíš už zase prší smrt. Umíráme, rodíme se a ještě jsme ani nepochopili život. Jistý je jenom konec, nic víc, nic méně.

Němečtí OBSCURE INFINITY uchopili death metal trošku jinak, než bývám běžně zvyklý. Jsou víc melodičtí, propracovanější, přemýšlivější. Osobně mám raději krutější a morbidnější výraz, ale i tak považuji novinku za poměrně zdařilou. Chybí mi více ohně, přesto hořím. Nejsme spálen, mé myšlenky občas těkají jinde.



"Into the Vortex of Obscurity" je jasným odkazem starých dobrých DEATH, PESTILENCE, DISSECTION, CARCASS, AT THE GATES, EDGE OF SANITY. Zazní náznaky progresivity. Deska není nijak hnilobná, ani vlastně příliš nebolí. Osobně nejsem nijak zvlášť nadšený, přesto chápu slova v recenzích o v podstatě dokonalém díle. Jsem ale jinde, více v podzemí. Tohle je hudba pro přemýšlivé jedince, pro všechny, kteří budou stát zadumaně pod pódiem a sledovat, jak se vzduchem vznáší ledové "progresivní" melodie. Chybí mi větší tah na branku, některé skladby jsou opravdu až příliš dlouhé, ale nutno také napsat, že podobné nahrávky jsou v dnešní době hodně ceněny. Zůstanu asi spíš bokem, budu kývat na souhlas, když uslyším že všech stran, jak je album skvělé, ale poslouchat jej spíše nebudu. Já nevím proč se OBSCURE INFINITY a spousta dnešních kapel zhlédla tolik v "teplých melodiích"?  Novinka je tím pádem příliš navoněná, bez toho, aniž by drásala. Berte má slova s nadhledem, jsem už starý pes, ale každým dalším poslechem mě "Into the Vortex of Obscurity" baví méně a méně. Marně hledám, kde je ten death metal?



sumarizace:

"Into the Vortex of Obscurity" je velmi solidním "progresivně" death metalovým albem. Muzikanti předvádějí skvělé výkony, zpěvák je krásně doplňuje. Potud všechno v nejlepším pořádku. Bohužel, skladby mi také přijdou poměrně nevýrazné, špatně zapamatovatelné a bez jakékoliv jiskry. Ne, k dokonalosti má novinka ještě daleko. Nápadů je zde mnoho a dobrých, ale chtěly by utřídit a srovnat. Také cítím ze spousty nápadů jasnou inspiraci DEATH, PESTILENCE, DISSECTION, CARCASS, AT THE GATES, EDGE OF SANITYOBSCURE INFINITY letos vydali v podstatě dokonalou desku, která mě ale baví tak na sedmdesát procent. Příště bych poprosil o trošku víc energie. 

Asphyx says:

"Into the Vortex of Obscurity" is a very solid "progressive" death metal album. The musicians show great performances, the singer completes them beautifully. Up to here everything is all right. Unfortunately, the songs are relatively dull, badly memorable and without any spark. No, the novelty has a long way to perfection. There are many ideas and good ideas, but they need sort and compare. I also feel a lot of ideas inspired by DEATH, PESTILENCE, DISSECTION, CARCASS, AT THE GATES, EDGE OF SANITYOBSCURE INFINITY released this year broadly speaking the perfect album that I enjoy about seventy percent. Next time I would ask for a little more energy.



tracklist:
1. Embrace Obscurity 
2. A Cosmic Disgrace 
3. Grotesque Face 
4. Invoke Deliverance 
5. Lightning Spear (A Forlorn Wanderer Part II) 
6. Void of the Soul 
7. Withering Starseed Under The Cosmic Vault 
8. Swallowed by Time and Darkness

Share this games :

TWITTER