DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 20. dubna 2019

Home » » Recenze/review - PRECEPTOR - Dogmatismo (2019)

Recenze/review - PRECEPTOR - Dogmatismo (2019)



PRECEPTOR - Dogmatismo
CD 2018, Neckbreaker Records

Pozvání do starých katakomb přijmu vždy rád a s chutí. Navíc, když vím, že mi budou opět zlámány všechny kosti prašivým death metalem, tak není co řešit. Oprostím se od dnešního uřvaného světa, přepnu mozek na old school a modlím se, aby do hrobky neproniklo žádné světlo. Dnes nemusím mít obavy, k tanci na hrobech nám hrají brazilští PRECEPTOR. Smrtící mašina, po jejímž řádění nezůstane jedno oko bez krve. Kývám se do rytmu, najednou věřím, že cestování v čase opravdu funguje.

Brazilští maniaci skládají dle pradávných vzorů, ze skladeb odkapává zkažená krev. Nic nového v márnici, ale vše je vyváženo opravdovostí, nadšením pro záhrobní rituály i zcela uvěřitelnou smrtí. Praskla mi stehenní kost a pukla lebka. Moje tvář je otisknuta do zahnívajících močálů onoho světa. 



PRECEPTOR se pohybují ve stejných kalných vodách, jako třeba MASTER, PUNGENT STENCH, samozřejmě s vlastním výrazivem a postupy. Náhodě nebylo ponecháno nic. Skladby mají potřebný tlak a energii, nápadů je dostatek k tomu, aby mi začalo odpadávat maso od kostí. Cítím všude zatuchlinu, podobnou snad jen dlouho nevětraným hrobům. Často při poslechu vzpomínám na chvíle, kdy vám někdo prořízne břicho kudlou a vy v prvotním překvapení nevnímáte bolest. Když vám všechno dojde, tak už je pozdě. Nakonec jsme jen kusy nepotřebného masa, materiálem pro pitvu. "Dogmatismo" je pro mě albem, které mě ihned ztrhlo do svých nekalých úmyslů. Drtíme spolu další lidské kosti, krmivo do luxusních restaurací těch nejzmlsanějších fajnšmekrů old school death metalu. Dejte mi konečně někdo lopatu a krumpáč, vykopaných hrobů není nikdy dost. Absolutně devastující deska, která je až po okraj narvaná smrtí! Masakr!



sumarizace:

PRECEPTOR nám předčítají z nesmrtelné knihy mrtvých. Jejich death metal je starý, prašivý, zákeřný, ošklivý, nechutný a zlý. Jako lidstvo samo. Jakoby na povrch vylézaly všechny špatné vlastnosti. Všemu dodává tu správnou starou patinu skvělý zvuk, plesnivé nápady a nekonečná atmosféra záhrobí. Než začnete album poslouchat, obraťte všechny kříže směrem dolů, obětujte kozla a nakreslete na zem pentagram. Nahrávka má neskutečnou sílu, energii a temnou auru. Při poslechu budete několikrát ukřižováni a obětováni samotnému zlu. "Dogmatismo" je jako zrcadlo, ve kterém uvidíte jen samé černé tváře. Jde až někam na samou podstatu death metalu. Zapalte ohně! Pandořina skříňka byla opět otevřena a na světlo Boží byly vypuštěny ty nejhorší choroby. PRECEPTOR nejsou snad ani z tohoto světa. Přinášejí nám hudbu nahranou v samotném záhrobí. Smrtící kov, který připomíná rozkládající se mršinu! Vynikající old school death metalová deska!


Asphyx says:

PRECEPTOR reads us the book of deaths. Their death metal is old, scabrous, cruel, ugly, disgusting and evil. The same as mankind is. It feels like every wrong quality of people worm up from underground. This album has a great sound, mouldy ideas and infinite atmosphere of the beyond which gives the old good patina to it. Before listening to this album turn all crosses upside down, sacrifice a goat and draw a pentagram on the floor. This record has an incredible power, energy and dark aura. During these songs you will be crucified many times and you will be sacrificed to the Hell itself. The "Dogmatismo" is like a mirror which reflects all the black faces. This goes to the essence of death metal. Light up fire! The Pandora´s box has been opened again and the worst illnesses have been spread in the world. PRECEPTOR could not be from this world, it´s just not possible. They bring us music which is played in the death kingdom. Death metal which reminds decaying carcase! An amazing old school death metal album!



Tracklist:
1. A Peste 03:27
2. Corporações Criminosas 03:20
3. Maldição 02:39
4. Universo de Máscaras 02:52
5. Preceptor 02:14
6. 2810 04:20
7. Poseidon 04:05
8. Dogmatismo 03:23
9. Alienação Corrupção 02:25
10. Desespero 03:05
11. Depression Field 03:31

band:
Du - vocal (Mata Borrão, ex-Vector Underfate)
Grilão - guitar (Black Feather Klan, ex-Mortthrash)
Morone Hiffer - drums and backing vocals (Chronic Ashes, ex-Necrobiotic, ex-Vector Underfate)
Sérgio Wildhagen - guitar (Expurgo, ex-Mortthrash, ex-Akerbeltz)
Fred - bass (Throll)

Share this games :

TWITTER