DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. dubna 2019

Home » » Recenze/review - RITUALIZER - Blood Oaths (2018)

Recenze/review - RITUALIZER - Blood Oaths (2018)


RITUALIZER - Blood Oaths
EP 2018, vlastní vydání

Heavy metal to má u mě hodně těžké. Nemám rád uječené hlasy, pozlátko a pompéznost. Líbí se mi spíš syrovější, "klubový" kov. Nakonec je má přízeň stejně jen o poslechu, o předaných emocích. RITUALIZER mi napsali email, jestli bych nebyl tak hodný a nenapsal o nich pár řádek. Odkládal jsem to, vždycky byla nějaká muzika, co dostala přednost. Dělal jsem chybu. Necelých 22 minut ostrého poctivého metalu by totiž probudilo i mrtvého.

Cítím ze skladeb velký potenciál do budoucna. Jednotlivé songy doslova jiskří, sálá z nich obrovské nadšení pro věc. Jsem chycený, pohupuji se do rytmu, odpočívám a mám chuť zpívat spolu s vokalistkou Pamelou.


RITUALIZER se vydávají na dlouhý výlet až někam k prvním deskám MERCYFUL FATE, před očima doslova ožívá největší sláva NWOBHM a na své by si přišli i strýčkové OZZY a DIO. Je to retro jako řemen, upřímné a opravdové. Kapela by se dala ihned škrtnout z playlistu díky své nepůvodnosti (ale to dnes snad každá druhá), jenže ono to zkrátka sype, z nějakého mě neznámého důvodu mi je tahle smečka hodně sympatická. Možná je to jejich přístupem, tím, že když zazní další song, tak si podupávám nohou, usmívám se a těším se na každé společné setkání. Tahle parta patří do klubu, kam přijdou jen skalní fanoušci. Stejně je to zvláštní, v rádiu hrají stále dokola stejné písničky, nuda se stává skutečností, přitom zde existují skupiny jako RITUALIZER, ze kterých srší energie na všechny strany. Pokud stále rádi nosíte džínovou bundu, milujete pravý heavy metal a neposloucháte muziku jen díky tomu, co předkládá aktuální móda, tak vám mohu "Blood Oaths" jen doporučit. Nemůžu si pomoc, tohle je metal, který bourá zdi! Skvěle!



sumarizace:

"Blood Oaths" je albem, které je poctou starým heavy metalovým klasikům. Je nahráno s velkým nadhledem, s citlivým přístupem a velkou silou. Já z téhle desky opravdu cítím ducha osmdesátých let. Je po okraj plná zajímavých melodií, skvělých vokálů a jiskřivé nálady. Američané moc dobře vědí, jak nahrát dobrý riff. Nahrávka plyne převážně klidně, ale je velmi přitažlivá a nebál bych se říct i sexy. Takto nějak bych si představoval poctivý a dobře zahraný heavy metal! Perfektní deska! Buďte heavy! Buďte RITUALIZER!

Asphyx says:

"Blood Oaths" is an album that is a tribute to the old heavy metal classics. Recorded with greatinsight, with a sensitive approach and with great force. I really feel the spirit of the eighties from this album. It's full to the brim of interesting melodies, great vocals and sparkling mood. Americans know very well how to record some good riff. The recording goes mostly calm but it's very attractive and I'm not afraid to say it's sexy too. This is how I imagine honest and well played heavy metal! Perfect album! Be heavy! Be RITUALIZER!


band:
PJ Berlinghof - Vocals 
Judson Belmont - Guitar 
Devin Lavery - Bass 
Luigi Gennaro - Drums

Share this games :

TWITTER