DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. května 2019

Home » » Report, photos - NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2019 - Srbská Kamenice - 16. 5. - 19. 5. 2019

Report, photos - NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2019 - Srbská Kamenice - 16. 5. - 19. 5. 2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

promoter: 
http://www.nteydeathfest.cz/

Když jsme kdysi na základce dělali testy na volbu zaměstnání, tak mi vyšlo, že jsem schopen žít jenom v izolaci nebo mám být pilot. Jenže já chtěl být jednu dobu kněz. Líbilo se mi, jak si jen tak chodí po kostele, moc se nenadře a všichni mu ty jeho řeči žerou. Nestal jsem se ani jedním, ale nedávno mi jedna kamarádka ze srandy říkala, že jsem víc než Ježíš. Tak jo, mí milí hříšníci, poklekněte a nechte se unášet libými tóny death metalové modlitby. Jako fráter Asphyx jsem se vydal do Srbské Kamenice, kde se letos odehrával další ročník mého oblíbeného festivalu NTEY. 



Tuhle akci jsem si před lety zvolil kvůli tomu, protože je absolutně apolitická, nejezdí na ní kokoti a je to taková neskutečná pohoda, že se pak vždycky tlemím ještě týden potom. Kapel si sice užiji vždy jen pár, ale za to může několik faktorů - jsem spíš na starší death metal, rovný kšilty a tepláky ve mě evokují každodenní cesty do práce s dělníky ze stepí. Líbí se mi jen něco. Prostě a jednoduše, už si hodně vybírám a dost často se někde zapomenu, protože se zakecám, potkám desítky známých, znáte to. A taky se vždycky ožeru jak Rusák po výplatě. 

Středa 15. 5. 2019

Jdu ráno do práce a táhnu s sebou bágly. Potkám v parku veverku, která na mě divně kouká. Mám zvířata rád, ale veverky jsou pěkný svině. Jako malej jsem jedný její kolegyni dal oříšek a ona mě kousla do prstu. Já vím, jako metalový kněz bych měl mít rád všechny tvorečky, ale veverky jsou fakt kurvy. Možná ještě větší než klokani. Říkám to kolegyni v práci a ona mi odpoví, že jsem zlej, protože roztomilounký veverky přece musí každej milovat. Asi nepochopila, že existuje něco jako nadsázka a sranda. Nojo, lidi se dneska moc žerou, jsou vážný a frustrovaný. Kouknu na net, tam zase samá válka, protesty, Pražáci v ulicích, radši to zavřu a jdu něco dělat, končím v jedenáct, jede mi vlak.






Dám si jednoho plechovkáče a je mi fajn. Jsem po obědě, na uších nové TURBOCHARGED a POSSESSED a v telefonu scif-fi knihu. Jsem rád, že mě z našeho plzeňského řádu jako kněze vyloučili. Asi jim vadilo, že przním Boromejky. Nedal jsem (ve strašidelných fantaziích) jen sestru představenou. Protože je stará a ošklivá a říkala mi synku. Pohrávám si s podobnými myšlenkami a asi usnu. Protože se probudím až v Mostě. Přesedám směr Teplice a ubytuji se u bratra Bohumila. Děkuji mu tímto za vše, postarali se o mě jako o vlastního. Plánujeme zítřek. Zase vidím z balkonu veverku. Asi jdou po mě, svině zákeřný zrzavý. Dokonce se mi vetřou do snů. 

Thursday / čtvrtek 16.5. (May 16th 2019) 

Snídaně, očista, metal! Je super, že Bohouš ví cestu, já už tyhle věci radši neřeším, jinak bych z Plzně ani nevyjel. Jsem línej, jsem rád, když se o mě někdo postará. Cesta je někdy cílem, kecáme, pivko je taky, všechno se zdá být v pořádku (nádražka v Děčíně je úžasná!). Ubytování máme v chatce, kterou prozřetelně můj kolega ihned po předešlém NTEY loni zamluvil.






V kempu U Ferdinanda se mi moc líbí. Prej, ty vole to je jak na potlachu. Ve větvích se sice opět prohánějí dvě zrzky - veverušky - svině, ale mě nedostanou. Učinil jsem několik pokání, spoustu samohany, chtěl jsem strkat jeptiškám obrácené kříže do řitních věnečků, na mě si tihle Satanovi poslové jen tak nepřijdou. Snažím se všechno někomu říct, ale nikdo mě neposlouchá. Tak jdu radši na pivo. 

A propo pivo - Březňák. Za moji maličkost bez připomínek. Jasně, o tomhle se dá diskutovat donekonečna, ale mě přišel úplně v pohodě. Co jsem takhle pil na různých festivalech, tak patří rozhodně k tomu lepšímu. 









Bolí mě dlaně od neustálého plácání na pozdrav. Jako by se člověk neviděl rok s rodinou. Moraváci, Slováci, dokonce z hlavního města, spousta německých fans, všichni se přijeli opít do němoty a oslavit, že aspoň někde je pohoda a klídek. Extrémní hudba, sranda a spousta setkání. O tom je pro mě NTEY. Jsem ve svém živlu a klopím do sebe pivka jak písek do míchačky. Mám rozkecáno, taky přijedou holky, nojo, já asi nikdy nebudu obdivovatel přiteplalých glam metalů, agro záležitostí a intoušskýho přemítání, mě se líbí surová hudba a hezká děvčata. Přijmu pozvání na ruma a mše nesvatá může začít. 

Aby nedošlo k omylu, já vím, že si z black metalu dělám fakt dost často prdel. Mám rád spoustu kapel, ale některý lidi okolo a ty šminky a pózy mi prostě přijdou ukrutně legrační. Možná právě proto jsem celý festival v opilosti vyřvával hesla jako "666, Neeeeekroffíííliiia, Satan je kamarád, krev panen jedině do svěcené vody, ANTICHRIST je hnědojed!" a podobně. Taky jsem lechtal holky a kreslil jim na záda pentagramy. Dokonce jsem se zahalil do kapuce a dělal, že jsem šíleně tajemnej a málem jsem založil i Kult mrtvé veverky. 

Toulal jsem se areálem, řval jako kráva, zdravil se, vtipkoval a zašel i na nějaké ty kapely. Možná jsem jich chtěl vidět i víc, ale moje povinnosti padlého kněze mi to často nedovolovaly. Musel jsem dát rozhřešení příliš mnoha hříšníkům. Přesto, má imaginární kutna se často zachvěla dobrou muzikou, rád jsem sepnul ruce v modlitbě pod pódiem. Zde je pár postřehů z prvního dne.

FLESHLESS (CZ) - já si vždycky myslím, že si tyhle český veterány jen tak "odkoukám". Viděl jsem je přeci jen snad už stokrát, ale pokaždé mě strhnou. Nejsou v ničem noví, ani překvapiví, ale energie by se dala krájet na plátky a prodávat do márnice. Takže opět a znova, death grindová klasika, která nikdy neomrzí. Velmi dobře! Grind death metal which will nail you on the wall! Great!




MAN MUST DIE (UK) - tohle bylo něco neskutečnýho. Technický death metal s natlakovanou příměsí výbušnin ve skladbách. Někde jsem četl, že je nová móda polévání obětí kyselinou a tak nějak na mě působili i tihle šílení Britové. Rychlý prstoklad, bicí jak z učebnice, navíc surovost, syrovost a smrt. Nestala se někde kousek vražda? Že ne? A to vám mám po tomhle zážitku věřit? Absolutní devastace, totální inferno, krvavé tsunami! The mood of this gig is very hot and very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness.





7H.TARGET (Russia) - experimentální výlet do technických death metalových vod. Už toho na mě bylo moc, přesto jsem si kapelu nebývale užil. Jakoby mě někdo hodil do ledové řeky, já se topil, nalokal se vody a marně doufal v záchranu. Pro mě osobně hodně zajímavá hudba, která stála za to vydržet. Velká spokojenost! Experimental dark death metal which was full of bad blood. Very good!




Protože pijeme s bratrem opatem Bohumilem teprve druhý den, jsme relativně schopni ještě trošku artikulovat. Často se, jako správný mnich, dodržující celibát, uchyluji k děvčatům (zamilujeme se do sebe s jednou Britkou i Rakušankou a slíbíme si, že se v příštím životě vezmeme, až teda konečně povolí tu bigamii, no prdel neskutečná). Pijí sice také vrcholově, ale nějak podvědomě cítím, že k nim mám blíž. Chci dokonce přemluvit jednoho místního občana, že si zajedeme koupit do Děčína brokovnici, protože veverky jsou fakt všude, ale je mi to rozmluveno. Hergot, to nemůžeme taky někdy srkat celerovou limonádu a se šálkem vykakané cibetkové kávy (od samečků i samiček, aby to bylo genderově vyvážené) rozmlouvat se vztyčeným malíčkem zaháknutým u ouška hrnečku nad problémy dnešního složitého světa? Místo toho říkáme zdánlivě nesourodá sousloví jako - mrdat veverky! Stříkat semeno na kojící veverky (které zrovna nekojí v bance!) a podobně.


Jsem tak opilej, že nenajdu naši chatku. Je to škoda, protože zatímco se tulím jinde, Bohouše okradou o foťák a veškeré peníze. Je z toho v prdeli, jelikož na něj šetřil docela dlouho. Ale neboj se kamaráde, my se o tebe postaráme, opilej budeš stejně. Jen dostat do ruky toho podělanýho zloděje. 

Zbytek dne si nechám pro sebe, přeci jen, ve svých civilních životech nejsme nikdo taková čuňata. Máme svá zaměstnání a rodiny, tohle prostě nelze publikovat, ale věřte tomu, že někteří z nás si určitě museli ze smíchu ucvrnknout do kalhot. Dobrou noc a buďte na stráži, veverky nikdy nespí!

Pátek / Friday (17.5. / May 17th 2019) 

Areálem se toulají alkoholové zombie. Na pozdrav s Bohumilem odpovídáme většinou - Jdi do prdele, jestli nemáš rum! Jsem zmuchlanej jak ministrant po přijímání. Nemám sice vůbec (hraň tě ruka Páně) porušený zadní otvor do těla (jo, prdel) a jsem rád, že jsem v této oblasti stále panna, ale blbě je mi úplně stejně. Ty vole, cos to pil a pak obviňování, kdo mi co kde nalejval? Taky se mi chce kakat a musím dostat něco sladkého do volátka. Limonády, který jinak nevezmu do dršťky, jsou najednou velmi dobrou volbou na rozmělnění alkoholu v krvi.

Bohouš mi jde koupit colu do půllitru a u baru si dělá pan domácí prdelky, že se mi ucpou trubky. Když měl platit, tak za výčepem nevěděli kolik, prý si ještě nikdo nic takovýho nekoupil:)).

Pomalu se najíme, dáme do kupy a následuje vyprošťovák. Jdu čurinkat k plotu a z trávy na mě koukají dvě zlá očka (jako korálky) nasrané veverky. Málem si nacinkám do kalhot. Představím si zuby určené k louskání ořechů na svém přirození a jdu málem do mdlob. Jsem rád, když se vrátím mezi holky, ty mě přinejhorším ochrání a veverušku zaženou. Probereme, co kdo kde jak včera vyvedl a zajdeme si i na nějakou tu kapelu. Zde je můj osobní výběr.

PROLAPSED (CZ) - smrt. grind, masakr. První kapela dne, první hřeb zaražený přímo do mého mozku. Nutno rovnou doplnit, že pěkně hluboko. Takhle syrovou hudbu mohu vždy a všude a když je ještě parádně zahraná, tak jsem nadšený. PROLAPSED mě rozsekali! Smrt!  Death grind machine that wakes the dead!






CUTTERRED FLESH (CZ) - brutální death metal s temnými motivy. Jednou jsem na vlastní oči viděl, jak u nás na dílně chlápka chytl stroj a nejdříve mu rozdrtil ruku a potom mu vyvrhl vnitřnosti. Tak přesně tímhle způsobem na mě působili i CUTTERRED FLESH. Bylo to mocné, divoké, zničující! Za mě všechny uříznuté palce nahoru! 






DYSANGELIUM (CZ) - kapelu jsem neviděl už hodně dlouho. Pánové ani po letech neztratili nic ze své síly. Smrt smíchaná s černotou, nasypané bicí, charismatický vokalista, tohle všechno dělá z téhle smečky skupinu, kterou nejde nemít rád. Pokud tedy fandíte jako já starému klasickému death metalu. Opět skvělé vystoupení, které v sobě mělo velký černý náboj! Peklo! The tombs are opened and angry beast are coming out. The evil has once again triumphed and destroyed all living things. Total blasphemous black death metal! Devilish!




SODOMIZED CADAVER (UK) - až jednou budeš zvracet krev a u toho tě bude někdo pálit rozžhaveným řetězem, tak si na tuhle smečku možná taky vzpomeneš. Britská surovost v tom nejlepším světle. Doslova zničující riffy, spousta tlaku a energie. Zlámané kosti, proražené lebky, absolutní prašivina! Vynikající koncert! The British band SODOMIZED CADAVER honours the death metal tradition in a crude way. Those British know exactly when to add some pressure, when to let the dark bloody energy out. Death metal which will make you decay alive! Very good!
DYSENTERY (USA) - v tvorbě těchto šílených brutalistů se také objevují prvky slammu, ale jsou podávány takovým způsobem, že nenudí. Naživo, stejně jako z desek, byli DYSENTERY opravdu zabijáčtí. Působili jako náklaďák plný shnilého masa, který se s vámi srazí přímo do obličeje. Parádní vystoupení, v podstatě dokonalá veřejná pitva. These pathologists know very well how to do a good job. Cruel, killer, maniacal, great!



ANALEPSY (Portugal) - Peklo má stejně jako smrt mnoho podob a tu kterou nám předvedli Portugalci, bych nepřál ani největšímu nepříteli. To byla totální smršť, padající lavina, která mě rozemlela doslova na prach. ANALEPSY nám předali spoustu temné energie a odešli středem jako vítězové! Vynikající! I actually liked this concert with a very few tones and in the end of the listening I was knocked out in the corner of the hall. It was a brutal death metal gig which would pin you on the wall. 



SACRIFICAL SLAUGHTER (USA) - perfektně seřízená death grindová mašina. Pro mě jedno z hlavních lákadel festivalu. Jakoby se sál najednou proměnil v hromadný hrob. Stačilo si vybrat způsob, jakým chcete zemřít. Po stěnách tekla krev, střeva se válela všude kolem a hlavně, na pódiu stála kapela, která měla snad místo nástrojů ostré sekáčky na maso. Z víru riffů, tlaku a bolesti jsem nevypadl ani jednou. Pohltila mě temnota a hudební násilí. Každý jsme si vyhrabali vlastní mrtvolu! Smrt! Skvěle! 

Diseases of spoiled blood, rotting bones. A decaying body, deadly look and a skull cracking with a great pressure. I have a feeling that I will fall into thousands of pieces. In pain and cramps. It feels like someone has been slowly putting sharp rusty nails into my head. Slowly and accurately, to hit all sensitive places.  SACRIFICAL SLAUGHTER really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death grind gig which will grind you to dust! Amen!


LIVIDITY (USA) -  americká legenda brutálního death metalu, která plně dostála svému jménu. Fanoušci krvavé klasiky, tradičních postupů a ryzí nefalšované nenávisti se dostavili pod pódium, aby si užili pořádně krvavé orgie. Byl jsem unavený, přesto jsem sebral poslední zbytky sil a nechal se rozpitvat na cáry zcela zbytečného masa. Občas je dobré načerpat energii z učebnic, které jsou notoricky známé. Tenhle koncert byl pořádnej kopanec do ksichtu, to vám povím! Super!

These songs were weeping, there was a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. Good and very bloody performance which was very good!

Místo mozku mám kostku z piva (a rumu). Mám fakt hladinku. Řehtám se jako kůň. Vyhrožuju veverkám (teď seš hrdina co?). Nebudeme si nalhávat, že jsem byl solidním anglickým gentlemanem s vybraným chováním. Spíš jsem byl německej prasák, co se toho zase jednou nebál. Nemá cenu vypisovat jednotlivé hlášky, střízlivému často vtipné nepřijdou, ale věřte tomu, že všechen ten nakumulovanej stres z práce a každodenního přísunu zcela zbytečných informací byl najednou pryč. Jo, byli jsme vylitý jak mraky, jo, dělali jsme blbosti a kraviny, ale byla to taky oáza klídku a spočinutí, mí milí nevěřící. Prej až budeš biskupem, tak nám ukážeš biskupa, říkala mi jedna slečna, co jsem ji tvrdil, že ji budu brzy biřmovat a já u toho budu obřezán zároveň:)). Slíbil jsem jí to, ale musí mě nechat vykropit hrobku:)).

Někdo počítá před spaním ovečky, já počítám kundičky. To je pro mě nejlepší hláška před spaním. 

Nemohu vám popisovat, kdo kde a jak zvracel, ani co kdo provedl, vím jen, že jsem děkoval u jednoho stanu souložící dvojici za to, že v dnešní době ještě někdo šuká. Chtěl jsem jim fandit, ale nelíbilo se jim to, tak jsem šel pryč. Ctím zásadu, že když se nevzbudím vlastním chrápáním, tak nechrápu, ale ostatní si myslí zcela něco jiného. Takhle nějak spinkal Ježíšek v kolébce (i když holky říkaly, že jsem spíš raptor). Uff.

Sobota / Saturday (18.5. / May 18th 2019) 

Ukazuje se, že nejenom, že jsme se za třicet let nenaučili pořádně pít, ale ještě se na nás začal podepisovat věk. Někteří z nás nemluví, já mám rozkecáno, protože jinak bych usnul. Jsem jak Běduín a někdo mi řekne, že takhle nějak zpívá jedna gay latex dark varhany black symfonická kapela. Nojo, ale komu mám jako říct, že mě všechno bolí? Když si čistím zuby, tak se málem pobliju, to je samá reklama, jaký budeme mít zářící úsměvy, pacienti jsou veselejší než dámy v šotech o vložkách, ale aby se vymyslela pasta po opici, to ne!? Ono vůbec, my vždycky ráno na festivalech máme s Bohumilem spoustu nových patentů. 

Má střeva se bouří, mozek odmítá první pivo, ale já jim dám, jsem chlap, ne? To už si rovnou můžu koupit obtáhlý triko s roláčkem, elasťáky a začít poslouchat "post cokoliv". Na chvíli si představím, jak sedím v kavárničce, drtím mezi zuby nadýchaný dortík a mám pupíček pocintaný od dýňového pyré. Otřepu se při té představě a polknu první pivo. Mě nedostanou!



Jak jsou na mě holky hodný, tak za mnou chodí a ptají se: "Kubíčku snídal si? Nechceš něco přinést?" Na všechno odpovídám RUM a pokaždé ho dostanu. Občas, aby se neřeklo, tak mi nějaká koroptvička strčí do pusy rajčátko, sem tam mrkev, aby měl i starý pan Asphyx vitamíny. Moje děvčátka, larvičky jsou kouzelný. Je mi líto, že jsem je minulý večer nabízel ze srandy každou za několik ovcí (velbloudy nežeru).





Sobota byla pro mě hudebně nejvíc zajímavým dnem. Přesto jsem na některé kapely zapomněl, já si fakt musím vybírat, jinak bych to měl pomotaný a tolik bych si své oblíbené smečky neužil. Takže vlastně jako vždycky. Na něco jsme zašel, hodně díky rumu vynechal, omluvou budiž, že jsem jen prachsprostý fanoušek. 

DEPRESY (SK) - tak pozor přátelé, veškerá legrace stranou. DEPRESY jsou pro mě obrovsky srdcová záležitost, legenda, o které se nediskutuje. Najednou bylo všude kolem spousta melancholie, "smutku", černoty, vzpomínek a skvělého hráčského řemesla. Trošku jsme se bál, jak bude kapela po tolika letech působit, ale byl jsem doslova nadšený. Podobnou hudbu musíte mít v sobě, musíte jí být nasáklí a vnímat ji všemi póry těla. Přesně takhle jsem vnímal i koncert DEPRESY. Bylo to vynikající a mimochodem, děkuji za splněný sen. Po tolika letech, co "kapelu znám" se jednalo o můj vůbec první koncert, který jsem viděl! Krásný obřad!

  
  

  

In fact, similar music cannot be described by words. It's about feelings, gloomy moods, falling leaves, slow motion. Enclosed in the shell of my own dreams and imagination I enjoy concert the most. I feel like I am on a very sad funeral during the listening or just walking through autumn landscape. For me personally this is one of the innermost metal experiences. Beautiful ceremony!



DESECRATION (UK) - staří poctiví hrobníci všem zase jednou ukázali, jak se to má dělat. Byl jsem najednou na opuštěném pohřebišti a náš úkol byl společný - zničit všechno neživé v okruhu několika kilometrů DESECRATION do nás zatloukli hřeby, které před chvílí museli vytáhnout z dubových rakví. Tohle byl death metal v jeho základní podobě. Syrový, prašivý, neskutečně nakopaný. Byl jsem ve svém živlu, znovu jsem propadl smrti a užil si všeho do sytosti. Legenda zařvala jako právě probuzená bestie! Vynikající! 






We are walking in an old graveyard. We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! DESECRATION could not be from this world, it´s just not possible. They bring us music which is played in the death kingdom. Death metal which reminds decaying carcase! An amazing old school death metal gig!


Rozhovor - DESECRATION - Jsem absolutní oldschool a vždycky budu! 


KATALEPSY (Russia) - uklidněn po předchozí kapele, byl jsem znovu rozmetán na kusy. Na KATALEPSY je spolehnutí. Bylo to opět úderné, zběsilé, rychlé, technické, maniakální. Jako bych byl dlouhou dobu zavřený v nějaké kobce a právě si přehryzal ruku a oprostil se od řetězů. Tolik energie se jen tak nevidí, to vám podepíšu vlastní krví. Chvílemi jsme stál s otevřenou pusou, protože tohle bylo za hranicí šílenství. Odcházel jsem zpocený, zničený a nechtěl jsem, aby to někdy skončilo!





The parts, that are technically difficult, are changing with those dark and the world is very black when listening. Excellent sound, great performance and mist of hate everywhere. I must say, wau, maniacal and amazing!


FLESHCRAWL (Germany) - pánové nám přivezli z Německa pytel plný polámaných kostí. Exhumovány byly kdysi někde na severu Švédska a jejich pach se navěky otiskl i do skladeb této legendy. Pro mnohé jsou zombie jen strašidelnými vzpomínkami, při vystoupení FLESHCRAWL se ale staly krutou realitou. Chřestivý zvuk kytar, noc oživlých mrtvol. Exhmumace všech prokletých a vítězství zla na plné čáře, takový byl koncert těchto maniaků. Němci zchladili mé srdce na bod mrazu, propíchli jej ohněm a zakopali mě hluboko pod zem! Vynikající!



























FLESHCRAWL are one of the chosen. By using well known methods they can cause feelings in my head and ears comparing perhaps with the ancient funerals of pagans. There are lots of moods, feelings and images that I get when I'm listening. If you love, like me, "classic old school swedish death metal", you'll be beatific.If not, go into the hell. The classic, played with insight and experience. Great concert!



MERCYLESS (France) - bylo na čase zavzpomínat. Nechat se unášet na vlnách klasického death thrashe, který kdysi utvářel můj názor na muziku. Kapelu vidím podruhé (v roce 2017 s Avulsed poprvé, report lze dohledat) a jedná se opět o obřad, u kterého mám pocit, že znovu propadnu peklu. Temnota, dlouhé stíny, smrt. Riffy, odkazující až někam do devadesátých let, smrdutý odér, vřava. Nejednou neposlouchám ušima, ale srdcem. Nepomohl by vymítač ďábla, natolik jsou Francouzi uvěřitelní. Tenká je hranice mezi naším a oním světem, právě jsem v záhrobí a kapele za to patří velký dík! Neopakovatelný zážitek, doslova narvaný temnotou!


















Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job!

Recenze/review - MERCYLESS - Pathetic Divinity (2016)


CLITGORE (Romania) - pornogind na závěr a vlastně proč ne? Proti zábavě nic nemám. Domů si to nekoupím, poslouchat to nebudu, ale tlemil jsem se jako blázen. Hezká tečka! Humor, porn, grind! Yes!




Ke konci, po šílený jízdě, chlastu, prokecaných hodinách, po nekonečném objímání, mám pocit, že na stromech okolo sedí veverky z celý republiky. Možná i německý a polský. Mají zuby jako má mrož a jdou mi po krku. Asi jsem to s pitím zase trošku přehnal. Přitom, takový solidní pán, mohl jsem být knězem, kázat vodu a pít víno, dávat hostie do rozkošných pusinek krásných jeptišek a já se místo toho dal na metal. Nojo, ale když mě to pořád tak neskutečně baví. Lidi okolo, kapely se kterýma se vidíme třeba poprvé, přitom o sobě víme spoustu let. Fanoušci i ti moji, kdybyste věděli, jak jsem rád a vděčný, když se mnou ztratíte pár slov. Všechno tohle cítím okolo a je mi hrozně fajn. Pařil bych jak Lemmy a tak trošku se mu všichni přiblížíme. Spousta věcí se mi ztrácí v mlze, ale výsledný pocit je skvělý. Teda až na veverky, které se mi vetřou opět do snů a ohryžou mě úplně na kost. Neplatí na ně ani plamenomet. (to je vrchol chlastu - nehořlavý veverky!)

Jídlo, pivo - Gulášovka dobrá, nic jiného jsem kromě párků nejedl. Lidé ale docela nadávali. Březňák v pohodě a to já nejsem zrovna typ ochutnávač.

Ubytování, prostředí - prostředí překrásné a to teď nemyslím jenom areál, ale i čisté záchody (co jsem měl tedy možnost navštívit). Chatky sice starší, ale tohle já zase tak neřeším. Ono vlastně během celého festivalu došlo jen k jediné vadě na kráse - Bohouše okradli první noc jak o peníze, tak hlavně o foťák. A tak bych ti chtěl milý zloději vzkázat, že jestli se mi dostaneš do pařátů, tak skončíš hodně blbě. 

Organizace - také v absolutním pořádku. Kluci mají tohle opravdu za ty roky zmáknuté na jedničku. Navíc, když přijdete k baru, tak tam jsou usměvavý holky nebo vtipnej výčepák. Já si opravdu připadal jako v ráji. Klobouk dolů.

Zvuk - trošku jsem se, když jsem viděl stan poprvé, bál, jak to bude znít. Hele, paráda. Konečně pan zvukař, který to neměl přeřvaný. Navíc, mohli jste sedět na terase a v klídku si užívat muziku. Co jsem se bavil, tak si zvuk pochvalovali i kluci z FLESHCRAWL a MERCYLESS.




Neděle 19. 5. 2019

Ne, ne, ne a ne! Já nechci do reality! Vždyť jsem ještě nevystřízlivěl (viděl bych to tak na středu) a už musím domů? Sice se těším na rodinu, ale ne do práce. Zase ty znuděný ksichty, zase ten kolotoč, ve kterým se budu muset bavit i s lidma, se kterými nechci? Proč, bože, kurva proč? Nevím, jak to máte vy, ale já když odjíždím z míst, kde mi bylo dobře, tak je mi podivně smutno. K tomu velmi pomalá detoxikace. Tak jsme se zase šíleně vožrali, zablbli. Taky viděli spoustu skvělých kapel (některé jinde neuvidíte, v tomhle je NTEY český unikát). Potkali kamarády, často lidsky čisté, až neposkvrněné, přesto pokérované a divoké. Rád jsem byl u toho, stejně jako vy, se srdcem na dlani. Musím poděkovat a vyseknout poklonu všem, kteří se o to zasloužili. O tomhle je pro mě metal! Děkuji. 

Holky mě vezmou do Prahy, cestou dokonce na oběd. Docela při vystřízlivění trpím a vrcholem je autobus do Plzně, kde na celý vůz prohlásí asi pětiletá holčička: "Tatínku, já vedle toho pána nechci sedět, on hrozně smrdí." Kdyby jen věděla, co mám všechno za sebou.

Sepisování postřehů z festivalů je pro mě jednou z nejtěžších pisálkovských disciplín. Víte co je nejlepší? Když jsem letos usedl k počítači a snažil se hodit na bílou obrazovku pár svých neumělých řádek, tak jsem se pořád usmíval. Za sebe a své kamarády mohu NTEY všem jen a jen doporučit! Kristova noho, to zase byla sranda! Děkuji za podporu a že nás čtete! Smrt veverkám! Váš nesvatý otec Asphyx.

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.


promoter: http://www.nteydeathfest.cz/


-------------------------------------------------------------------------------

sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:


Instagram

facebook:


twitter:

Share this games :

TWITTER