DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 7. června 2019

Home » » Recenze/review - CORROSIVE - Nourished by Blood (2019)

Recenze/review - CORROSIVE - Nourished by Blood (2019)


CORROSIVE - Nourished by Blood
CD 2019, vlastní vydání

for english please scroll down


Probudila mě uprostřed noci. Byla krásná a záhadná. Nabídla mi ruku i svůj klín. Ztrácela se a znovu objevovala ve snech. Propadl jsem jejímu kouzlu. Pozvala mě na schůzku, nešlo odolat. O půlnoci na hřbitově mi prozradila, že je mou vlastní smrtí. Tančili jsme až do rána, několikrát padli vyčerpáním. Konečně odhalila svoji pravou nechutnou tvář. Z očních důlků jí vylézali červi, smrděla sírou a jedovatě se smála. Objal jsem ji, rozloučil se a navěky rozpadl v prach.

Na tenhle sen jsem si vzpomenul, když jsem poslouchal novou desku německých CORROSIVE. Působí na mě také jako setkání s vlastní smrtí. Ve skladbách se ukrývá stejný chlad i temnota. Melodie otvírají dveře do záhrobí a album plyne jako voda v řece Styx.





Ve tvorbě CORROSIVE lze vystopovat prvky starých švédských kapel (VOMITORY, UNHLEASHED), ale třeba i kousky slavných VADER. Vše je pak obestřeno vlastními nápady, studenými melodiemi a jakousi patinou, která pro mě dělá z dobrých kapel ty skvělé. Novinku "Nourished by Blood" si opravdu užívám. Zpestřením jsou občasné black metalové výjezdy i pocit, že musím každou chvíli opravdu zemřít. Album mi tentokrát pronikalo do žil trošku déle, ale o to pevněji tam zůstane. Němci nejsou žádní vizionáři, drží se osvědčených postupů a velmi dobrého řemesla, ale to rozhodně není na závadu. Nakonec jde stejně jen o předané množství energie a té mají CORROSIVE na rozdávání. Pokud tedy máte rádi reálný, poctivý death metal ovlivněný severským pachem smrti, tak neváhejte. Rozhodně neuděláte chybu. Velmi dobře!



Asphyx says:

She woke me up in the middle on the night. She was beautiful and mysterious. She offered me my hand and her lap. She was lost and reappeared in dreams. I fell for her spell. She invited me to a meeting, I couldn´t resist. At midnight on a cemetery she told me she was my own death. We were dancing till the morning and fell exhausted several times. Finally, she revealed her true disgusting face. Worms were crawling from her eyes sockets, she smelled like sulphur and she laughed poisonously. I hugged her, said goodbye and disappeared into dust forever. 

I remembered this day when I was listening to the new album by German CORROSIVE. It also feels like a meeting with my own death. The songs have the same coolness and darkness. The melodies open the doors to the beyond world and the album flows like water in the Styx River. In the music by CORROSIVE you can see elements of old Swedish bands (VOMITORY, UNHLEASHED), but also a bits by VADER. Everything is then covered with own ideas, cold melodies and some kind of patina that makes great bands from good ones. I really enjoy the new album “Nourished by Blood”. It is more colourful thanks to the occasional black metal trips and the feeling that I really have to die at any moment. This time the album was getting into my veins slowly but it will stay there longer. The Germans are not any visionaries, the stick to well known practices and a very good craftsmanship. But that is not wrong. In the end, it is just about the amount of energy and CORROSIVE have a lot of that. So if you like real, honest death metal influenced by the Nordic smell of death, do not hesitate! You will definitely won't make a mistake. Very good!



tracklist:
1. Intro 01:52 
2. Bleeding by the Beast 02:48 
3. Field of Corpses 04:40 
4. Sleep Paralysis 03:59 
5. Notzucht der Hexe 03:34 
6. The Holy Priest 04:42 
7. Shrunken Head Necklace 04:40 
8. War Is My Inspiration 04:30 
9. Blind Eyes 04:34 
10. God Gives 04:14 
11. You Don't Leave Me Alive 04:23 
12. Ghostbusters 03:29

band:
Andy-Gesang
Timo-Schlagzeug
Jona-Gitarre
Stephan-Gitarre
Sascha-Bass

https://corrosivemr.bandcamp.com/album/nourished-by-blood-pre-order
https://www.facebook.com/corrosiveband/
Share this games :

TWITTER