DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. června 2019

Home » » Recenze/review - DEATH ANGEL - Humanicide (2019)

Recenze/review - DEATH ANGEL - Humanicide (2019)


DEATH ANGEL - Humanicide
CD 2019, Nuclear Blast

Dějiny thrash metalu jsou tak trošku i mými dějinami. Během své třicetileté "kariéry" jsem se setkal snad s každou jen trošku slavnější kapelou a některé diskografie ve sbírce patří k tomu nejcennějšímu, co vlastním. Spoustu skupin jsem přestal sledovat, můj hudební vývoj šel přeci jen do trošku jiných oblastí, ale existují jména, na která nedám dopustit. Ano, tušíte správně. DEATH ANGEL jsou šílenci, jejichž většinu tvorby stále uctívám.

Poznávacím znamením maniaků z Kalifornie jsou poslední roky vlci. Jsou v klipech, na obalech a když si to vezmu kolem a kolem, tak DEATH ANGEL opravdu připomínají rozzuřenou smečku. Stále rychlou, kousající, pořád mě dokáží roztrhat na malé kousky. Novinka "Humanicide" to jen potvrzuje.



Na "Humanicide" jsem opět dostal přesně to, proč mám tuhle kapelu tolik rád. Rychlé, řezající riffy, ale i přemýšlivé melodie, kousky temnoty, skvělé jsou lehce progresivní momenty. Není to jen tupá rubanice, je hodně znát cit pro skládání jako takové. Všechno je pak zabalené v parádním zvukovém kabátě. O Markovi za mikrofonem netřeba mluvit, má v hlase neskutečný dynamit! Novinka se poslouchá skvěle i jako celek, "používal" jsem ji v autě, doma jako kulisu i jako hlavní CD pro soustředěný poslech. Osvědčila se mi vždy a všude. Někde jsem kdysi dávno četl, že DEATH ANGEL budou jednou nová METALLICA, jsem rád, že se tomu tak nestalo. Pánové šli svojí cestou a udělali moc dobře, jinak bychom byli dle mého názoru ochuzeni o jednu z nejlepších současných thrash metalových kapel. Chcete i nějaké to přirovnání, tak zde je - občas se vlčáci otřou lehce o TESTAMENT, o FLOTSAM AND JETSAM, KREATOR. "Humanicide" je staroškolský thrash metal, zahraný moderním stylem a je to výborné temné album. Proti tomu nelze nic namítat. Satane, ty to slyšíš?


sumarizace:

Thrashoví veteráni DEATH ANGEL jsou velmi originálním tělesem, které má svůj jasný rukopis. Na letošní novince "Humanicide" jsou jejich kytary opět nabroušené, jako ty nejostřejší nože. Celá deska jakoby byla zahalena ve velké temnotě a já opravdu věřím, že žádný Bůh už dávno neexistuje. Tohle album mě bolí, drásá, rozsekává na malé kousky, aby mě následně složilo v morbidní bytost plnou zloby. Ano, thrash metal zde smrdí sírou a odhodláním zapálit nebe. Nahrávka stojí na pevných klasických thrashových základech a je okořeněna lehkými progresivními prvky. "Humanicide" považuji za poctivou, ryzí a energickou práci, která vás přesvědčí k životu ve stínu. Takto má vypadat thrash metal! DEATH ANGEL jsou legendou, která opět mocně zařvala. Připomíná znovu probuzené monstrum, které vám jde po krku. Vynikající temný thrash metal! Kult!



Asphyx says:

Thrash veterans DEATH ANGEL are very original and they have their own signature. This year´s album "Humanicide" has their greatly sharp guitars, just like the most sharpened knives. The whole album feels like being cover in darkness and I truly believe that there is no God anymore. This album hurts, grates and cuts into small pieces and in the end it breaks me into morbid creature full of evil. Yes, thrash metal on this album smells like sulphur and like a determination to burn the sky. This record is based on solid foundations of classic thrash and it is spiced up by light progressive elements. "Humanicide" is well-done, genuine and energetic piece of art which will made you to live in shadows. This is how thrash metal should look! DEATH ANGEL are legend which screamed again. It is like a awaken monster which will chase you. Excellent dark thrash metal! Cult!

tracklist:
1. Humanicide 
2. Divine Defector 
3. Aggressor 
4. I Came for Blood 
5. Immortal Behated 
6. Alive and Screaming 
7. The Pack
8. Ghost of Me 
9. Revelation Song 
10. On Rats and Men 
11. The Day I Walked Away

band:
Mark Osegueda - zpěv
Rob Cavestany - kytara, vokály
Ted Aguilar - kytara
Damien Sisson - baskytara
Will Carroll - bicí


Share this games :

TWITTER