DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 31. srpna 2019

Home » » Recenze/review - DESOLATION - Screams of the Undead (2019)

Recenze/review - DESOLATION - Screams of the Undead (2019)


DESOLATION - Screams of the Undead 
CD 2019, I Hate Records

Kolem poledne jsem vyhlédl z okna a nestačil se divit. Obloha byla temná a mraky šíleně nízko. Hromy a blesky, vichr ze severu, který uprostřed léta přinesl mráz a chlad. Lidé vybíhali na ulici, křičeli něco o apokalypse. Následovalo ticho, bolestivé a chladné ticho. Předzvěst něčeho nového, neznámého. Strach a touha se někam schovat. Povstali nemrtví, toulali se ulicemi a mstili se za všechny hříchy, které na nich byly spáchány. Kostnaté ruce, nelidský řev, tváře s kusy odpadávajícího masa. Stačil jsem si ještě několikrát poslechnout nové album švédských DESOLATION a potom mi prokousli tepnu. Konečně jsem našel klid.

Kapela působila na scéně v letech 1990 - 1994, aby pak až do roku 2014 přerušila svoji činnost. Jedná se tedy o staré bardy, kteří moc dobře vědí, co chtějí hrát. Chladivý švédský death metal se spoustou řezajících melodií. Vítejte zpátky v devadesátkách!



"Screams of the Undead" je přesně tím druhem severského alba, které vyloudí libé pocity v srdcích všech pravověrných fanoušků. Kapela se pohybuje někde na pomezí mezi DISMEMBER, ENTOMBED, UNLEASHED a melodickým death metalem. Občas se pánové vydají i za oceán a nechají se inspirovat americkou školou. Má přirovnání ale berte jen jako lehké vodítko, vzdálený příměr. Poslouchal jsem desku za velké letní bouřky s otevřeným oknem. Město, zchlazeno náhle ledovou sprchou, začalo tepat ve zcela jiném rytmu. DESOLATION mě vzali na výlet bez konce, do mě dávno známých míst. Toulali jsme se záhrobím, procházeli se nekonečnými lesy zapomnění. Pili ledovou vodu přímo z potoka a u toho poslouchali nové album. Nahrávka mě zaujala po všech stránkách. Je propracovaná, nahraná s radostí, odhodláním, s dobrým řemeslem v zádech. Zombie mě roztrhaly na kusy a zbytky mého těla poházely po ulici. Mrazivý death metal severského střihu u kterého budete mít pocit, že apokalypsa už nastala. Velmi dobře!


sumarizace:

"Screams of the Undead" je skvělou kombinací starého švédského death metalu s chřestivým účinkem a jeho melodičtější podoby. DESOLATION letos ukázali, že do starého železa rozhodně nepatří. Skladby ve stylu DISMEMBER, ENTOMBED, UNLEASHED mají spád, jsou šílené ze své podstaty, divoké a studené jako ruce nebožtíka. Ledové riffy, skvělý hlas a atmosféra starých opuštěných hřbitovů. Poslouchám novinku stále dokola, jsem jí pokořen, rozleptán a pohřben zaživa. Letošní album připomíná mrazivý severský vítr, dlouhé stíny rozpadlých katedrál, hlasy ze záhrobí, vyprávějící temné příběhy plné smrti. Svět je při poslechu zahalen pláštěm temnoty, zimy, smutku a krutosti. "Screams of the Undead" je doslova uhrančivou nahrávkou! Švédský death metal, u kterého pukají kameny chladem! Vynikající!


Asphyx says:

"Screams of the Undead" is a great combination of the old Swedish death metal with creepy effect and its melodious form. DESOLATION showed us that they are not old at all. Their songs in the style of DISMEMBER, ENTOMBED, UNLEASHED, have a great fall, are crazy from their nature and they are wild and cold like hands of a dead man. Cold riffs, great voice and the atmosphere of old abandoned graveyards. I listen to this new album over and over again. I am humiliated, broke and buried alive. This year´s album reminds me a freezing Nordic winds, long shadows of decaying cathedrals and voices from dead people who tell dark stories full of death. When you listen to this album, the world is cover with a coat of darkness, coldness, sadness and cruelty. "Screams of the Undead" is literally a gruesome album! Swedish death metal which makes stones crush with cold! Excellent!

TRACKLIST
01. Macabre Slaughter
02. Nighstalker
03. Beyond Death
04. Aokigahara (Forest of the Dead)
05. There Will Be Blood
06. The Ritual
07. Maniac
08. Screams of the Undead
09. The Pharao
10. Diabolical Resurrection

Share this games :

TWITTER