DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 27. srpna 2019

Home » » Recenze/review - DIOCLETIAN - Amongst the Flames of a Bvrning God (2019)

Recenze/review - DIOCLETIAN - Amongst the Flames of a Bvrning God (2019)


DIOCLETIAN - Amongst the Flames of a Bvrning God
CD 2019, Profound Lore Records

Představte si, že procházíte ulicí, ve které leží po stranách nemocní. Naříkají, tváře mají plné boláků. Neznámá choroba, na kterou není lék. Puch rozkládajících se těl. Smrt, šílenství, shnilé maso, obnažené zuby, nekonečné výkřiky bolesti. Je to jako noční můra, převedená v realitu. Zbývá jen jediné, očišťující oheň v podobě black death metalu novozélandských DIOCLETIAN. Ti jsou zpět po pěti letech, která trávili skládáním nového bezbožného materiálu.

V jejich tvorbě stále vládne chaos, hudební násilí, jdoucí až někam za hranu snesitelnosti. Pro mnohé to bude jen nepochopitelné chřestění pytlem plným kostí, případně zvukový a zcela nezáživný zážitek. Budou mít svým způsobem pravdu. Tohle není deska pro každého, tohle je zákeřná choroba, která si své oběti pečlivě vybírá.



Novinka "Amongst the Flames of a Bvrning God" je opět krvavým otiskem ve stylu PSEUDOGOD, PROCLAMATION, GRAVE MIASMA, ARCHGOAT, IGNIVOMOUS, LVCIFYRE, WITCHRIST, TEITANBLOOD, IMPETUOUS RITUAL. Je zase neskutečně shnilá, nepřehledná, morbidní, zákeřná a opravdu zlá a ošklivá. Ono se o podobných deskách vlastně cokoliv těžko píše, je to totiž od začátku do konce takový výmaz, že se celé album slévá v jeden celek. Nahrubo nasekaná tma, vír riffů, které lze jen těžko rozklíčovat. O to zde ale nejde, důležitá je pro mě výsledná atmosféra, která si opravdu nezadá s kafilérií pro lidská těla. Doporučuji neházet hned flintu do žita, k desce se několikrát vrátit, první poslechy jsou pro nezasvěceného opravdu hodně nezáživné. Když ale dáte téhle mrtvole čas, necháte jí uležet, tak časem vylezou na povrch motivy a stíny, které se vám budou líbit. Někomu zkrátka dělá dobře, když hudba bolí. Patřím mezi ně, i když je také fakt, že podobných nahrávek jsem poslední dobou poměrně přejedený. Nihilistický black/death metal, u kterého zemřete strachem! Velmi dobře.



sumarizace:

DIOCLETIAN k nám opět zavítali na návštěvu z onoho světa. Jejich nová deska "Amongst the Flames of a Bvrning God" je plná umírání, strachu, stínů, tmy i nenávisti. Rychlá, s doomovými náladami, blacková, se zákeřností, smrtící, s dynamickým sekáním. Slov by bylo možné o této desce napsat mnoho, ale nikdy by nedokázala popsat všechno zlo, které na ní nalezneme. Buďte při poslechu ve střehu! Ta hranice mezi tímto a odvráceným světem je velmi tenká a mohla by vás pohltit temnota. Na nové desce se umírá pomalu, dlouze a utrpení není ničím vykoupeno. Nezahrávejte si s temnými silami! Jsou všude kolem, koušou, pálí, stahují vás do nekonečných hlubin. Svět opět pokryl závěs z černé mlhoviny a světla se jen tak nedočkáte. Poslední zbytky naděje v dobro jsou smeteny ostrými riffy a smutek se rozkládá všude kolem jako pohozená mršina. Black/death metalové album, které je nakažlivé jako mor!


Asphyx says:

DIOCLETIAN arrived to us from the beyond again. The new album called "Amongst the Flames of a Bvrning God" is full of dying, fear, shadows, darkness and hate. It´s speed with doom moods and black with deceit and deadly and dynamic gathering. There is a lot what can be say about this album, however nothing is able to describe how evil is it. When you listen to this album, watch out! The outline between this and the other world is very thin and you could be eaten up by the darkness. On this album the dying is slow, long and the misery can´t be redeemed. Do not flirt with the dark powers! They are everywhere around us, they bite, burn and they would take you to the darkness beyond. The world is covered by dark fog again and you are not able to see the lights. The last chances for hope are killed by sharp riffs and the sadness is all around like a carcass. Black/death metal album which is contagious like a plague!


TRACKLIST
01. Nuclear Wolves
02. Degenerate Swarm
03. Repel The Attack
04. Berserker Rights
05. Invincibility Through Strife
06. Procreate Strength
07. Plundered By Hyenas
08. Restart Civilization

band:
R.W - Bass/Vocals.
E.M - Drums.
C.T - Vocals (live when available)
B.S - Guitars.
M.H - Guitars


Share this games :

TWITTER