DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 18. srpna 2019

Home » » Recenze/review - PATHOLOGY - Reborn to Kill (2019)

Recenze/review - PATHOLOGY - Reborn to Kill (2019)


PATHOLOGY - Reborn to Kill
CD 2019, Pavement Entertainment

Říkal mi, že když se rozhodoval, jaký lékařský obor bude dělat, tak měl dopředu jasno. Jeho záliba v temných záležitostech byla patrná již na škole. Vzpomíná na věci, které bych asi neměl slyšet. Na rozsekaná těla, na bouračky, na oběti násilí, na mrtvé, kteří měli ve tvářích vyčítavý pohled. Mluví dlouho, je patologem již mnoho let. Zkušený odborník, který ví své a nenechá se jen tak něčím rozhodit. Potom se dostaneme k tomu, jakou muziku u pitev rád poslouchá. Jako první zazní jméno amerických PATHOLOGY. Myslím, že máme mnoho společného, řekne a zasní se.

Myslím si to také. S minulými alby kapely jsem býval poměrně rychle hotový. Moc se mi nelíbila. Letos mi ale jejich novinka "Reborn to Kill" sedla do nálady. Jedná se samozřejmě o brutální klasiku, staré psy novým kouskům nenaučíte, ale oproti předchozím počinům mě novou desku baví poslouchat. Je totiž nabroušená jako skalpel.



Osobně jsem se za svůj život zúčastnil jen několika pitev a ty jsem si teď všechny vyvolal v paměti. Spouštěčem je samozřejmě nová deska "Reborn to Kill", která kapele rozhodně ostudu neudělá. Zaujme již krásně fialový obal. Poctivě syrový je i zvuk a tak si vlastně není na co stěžovat. Musíte být samozřejmě příznivec této krvavé smečky. Potom budete spokojeni. Nehledejte zde ale žádnou progresi, příklon k technice a podobné záležitosti. Tady se totiž řeže se zkušeností starých patologů. Staré postupy, ale také odhodlání a poctivost. Nemám s tím sebemenší problém, ono je hrozně příjemné navštívit starou dobrou pitevnu, kde se odehrávaly ty nejslavnější pitvy. Ve zdech jsou otištěny odpovědi na nejhrůznější choroby, na utrpení, nekonečnou bolest, vyděšené tváře. Mám rád klasický, tradiční brutální death metal, mám rád, když krev stříká při poslechu všude kolem. Album doporučuji všem, kteří mají rádi temnotu a surovou poctivou muziku. Nechte si chutnat, tahle deska mokvá opravdu dobře. Masakr!


sumarizace:

PATHOLOGY a jejich nová deska připomínají pořádně rozzuřené patology. Riffy, nože, bicí, skalpely, vokál, pily, mají nabroušené v tom nejlepším nožířství. Americká brutal death metalová šlechta čerpala inspiraci pro svoji tvorbu spíše v klasickém období death metalu a tak je jejich nová deska velmi syrová, krutá a krvelačná jako čerstvě rozzuřená šelma. Představte si nějakou kobku, kde se páchají morbidní a nechutné, hudebně zvrácené obřady. Máte dvě možnosti. Buď vás album chytne a smete z povrchu zemského nebo utečete strachem pryč. Přežijí jen ti nejsilnější! Nahrávka má obrovský tlak. Je nekompromisní a plná šílených melodií. Jako člen řádu rychlého kovu smrti jsem navýsost spokojen. Svět je už hodně dlouho špatné místo k žití, ale "Reborn to Kill" je ještě temnější. Osobně jsem se chytil na tuhle krvavou návnadu během pár prvních tónů a na konci poslechu jsem ležel umlácený v rohu pokoje. Brutal death metalová deska, která vás přitluče na zeď! 

Asphyx says:

The new album by PATHOLOGY sounds like a group of very angry pathologists. Their riffs, knives, drums, scalpels, vocals and saws had been edged in the best cutlery ever. This American brutal death metal aristocracy has been taking their inspiration from more classical period of death metal and that´s why their new album is very raw, cruel and sanguinary like a beast. Imagine some kind of a cell where some morbid and nasty musically kinky rituals are done. You have two choices: A) the album would catch you and it would kill you or B) you would run away because you would be scared! Only the strongest will survive. This album has an enormous pressure. It is cruel and full of crazy melodies. As a proud member of the fast deadly metal cult I have to say that I´m satisfied. The world is a very bad place to live, however the "Reborn to Kill" is more dangerous and darker. I actually liked this album with a very few tones and in the end of the listening I was knocked out in the corner of the room. This is a brutal death metal album which would pin you on the wall!


TRACKLIST
01. Hieroglyphs on Cement Walls
02. Forced Regression
03. The Beast Within
04. Frothing at the Mouth
05. Empathy Ends
06. Dragged into the Cave
07. Pit of Bones
08. The Druids Gavel
09. Crematorium Flames
10. Stone Axe Dismemberment
11. Predation
12. Celestial Condemnation

band:
Dave Astor - Drums
Daniel Richardson - Guitar
Ricky Jackson - Bass
Obie Flett - Vocals

Share this games :

TWITTER