DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 4. srpna 2019

Home » » Recenze/review - WORMED - Metaportal (2019)

Recenze/review - WORMED - Metaportal (2019)


WORMED - Metaportal
EP 2019, Season of Mist

Jednou jsem četl krásné pojednání o temné energii. Pochází odněkud z vesmíru, detaily vás nebudu zatěžovat, ale ta představa, že bychom ji dokázali ovládnout a využít, mě fascinovala. Jenže pak jsem si řekl, že my jako lidstvo bychom to nakonec stejně celé pokazili a využili k zabíjení vlastního druhu. 

Nové EP španělských brutálně technických maniaků WORMED je temnou energií doslova napěchováno. Kapela si hraje po svém, má vlastní rozpoznatelný zvuk a postupy, které jinde neuslyšíte. Zároveň si zachovává určitou přehlednost a otevřenost, není to jen bezcílné předvádění nesrozumitelných riffů, ale skladby mají hlavu a patu. A jak známo, podle toho se poznají dobří skladatelé. 



Vezměte to nejlepší z DEFEATED SANITY, CRYPTOPSY, MALIGNANCY, DEVOURMENT, DISGORGE, napěchujte do mixéru, zakápněte krví, hnisem a samozřejmě ledem. Je to masakr, je to síla a energie. Zajímavé je, že na mě EP fungovalo ihned od začátku a navíc mi nadšení vydrželo po dlouhou dobu. WORMED zkrátka mají co nabídnout, jsou neotřelí, zajímaví, drsní, suroví a "melodičtí" zároveň. Navíc, všude kolem se se vznáší zvláštní atmosféra, upletená z temných nálad. Vlastně se mi ani nechce psát nic moc dalšího, raději poslouchám, užívám si, přemýšlím nad jednotlivými skladbami. Teorie o zachování energie funguje i letos. WORMED vydali EP, které vás doslova rozseká na malé kousky. A ještě vám vypálí do tváře cejch smrti. Technický brutální death metal, u kterého se otevírají staré rány! Skvěle!


sumarizace:

WORMED nám letos přinášejí ochutnávku toho nejkvalitnějšího technického death metalu. Pokud se zaposloucháte pozorněji, najednou zjistíte, že jste spolu s kapelou jedno tělo i mysl. Muzika je sice složitá, náročná a spletitá, ale obsahuje v sobě určitý, velmi přitažlivý neklid. Nálada celého alba je chladná, ale zároveň přitažlivá. Jakoby v sobě hudba obsahovala nějakou magickou formuli. Poslouchat doporučuji s čistou a otevřenou myslí. Pak vynikne tahle ledová technická krása nejlépe. Nezapomíná se ani na melodie. A teď už mě prosím nechte, než abych psal slova, budu raději poslouchat. Inteligentní technický death metal, zahraný s noblesou! 


Asphyx says:


WORMED published a taste test of the technical highest quality death metal. If you listen to it carefully I will realize that you are the one with this band – one body, one mind. This music is complicated, ambitious and complex, however it has some kind of a restlessness which is very magnetic. The mood of this album is very cold but very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. I would suggest listening to it with an open and clear mind. Than you can feel the cold technical beauty. They don´t forget melodies. And now, let me go please, more than write a words I would prefer listening to this album. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness.



Tracklist:
01. Remote Void
02. Cryptoubiquity
03. Bionic Relic
04. E-Xystem://CE


band:
PHLEGETON Vocals · MIGUELOUD Guitars · GUILLEMOTH Bass · V-Kazar Drums


Share this games :

TWITTER