DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 23. září 2019

Home » » Recenze/review - ENDSEEKER - The Harvest (2019)

Recenze/review - ENDSEEKER - The Harvest (2019)


ENDSEEKER - The Harvest
CD 2019, Metal Blade Records

for english summary please scroll down

Lebka je symbolem podsvětí, posledním odkazem kdysi živého těla. Sleduje mě, mám pocit, že se na mě dívá ostrým pohledem. Rovnám kosti na hromadu, ještě uklidím rakve. Včera tu byl večírek s těmi nejkrásnějšími zombie. Abych nezapomněl, v naší márnici se pohřbívají jen psychopatičtí vrahové, šílenci, o jejichž činech byste raději nikdy neslyšeli. Zajímavé je, že nahánějí strach i jako nemrtví. Nedostanou nikdy rozhřešení, nikdy nebudou moci v klidu spočinout. Budou dál strašit ve zlých snech, způsobovat bolest a pálit jako ty nekrutější myšlenky.

ENDSEEKER si jako svůj výrazový prostředek zvolili švédský death metal. Odvádějí klasickou, velmi dobrou hrobnickou práci, pohřbívají s chutí a nadšením. Jejich tvorbu lze přirovnat k ENTOMBED, DISMEMBER, NIHILIST. Zkrátka klasika s chladným zvukem, spoustou nápadů a smrtí v očích. Všechno odsýpá s přehledem, jako padající lavina z kostí.



"The Harvest" je dobrým albem, které se opravdu dobře poslouchá. Nad klasickými severskými základy se vznáší i odkazy na thrash metal. Zkuste si vzít žiletku a vyrýt si logo kapely do ramene. Způsobená bolest bude úplně stejná, jako ta, která je cítit z desky na sto honů. Zapalte rakve, sledujte pohled staré lebky. Sama vám napoví, kam má směřovat vaše srdce. ENDSEEKER nenechali nic náhodě, jednotlivé songy mají kýženou a chtěnou atmosféru. Víte o tom, že když se říznete až do masa, tak tělu chvilku trvá, než předá signál mozku? Teprve až potom zasyčíte a krev už bude z rány téct s velkou bolestí. Klidně bych ocenil víc temnoty, ale i tak je nahrávka skvělým otiskem nemrtvých v našem světě. Řeže se do živého, hromady z kostí jsou rozmetány, já jsem spokojen. Zvuk jak z devadesátých let, ocelová pěst, co vás rozdrtí na prach. Mohutný vokál, obal jak memento z márnice. Splněno bylo vše pro pořádnou pařbu. Ta lebka mě pořád nepřestala sledovat, vše je v nejlepším pořádku. Devastující švédský death metal s německým otiskem! Smrt!



sumarizace:

ENDSEEKER nám na své novince jasně ukazují, že dobrý švédský death metal se dá hrát i v Německu. Albem jsem od začátku až do konce absolutně stržen a pohlcen. Je jako přitažlivý magnet, plný utrpení, chladu a smrti. Němci umí krásně balancovat mezi rychlými a pomalými pasážemi. Líbí se mi jak zvuk, tak jednotlivé nápady. Nahrávka působí zvláštním smutným dojmem. Evokuje ve mně vzpomínky na poslední věci člověka. Jsme prach a v prach se obrátíme! Jako celek je CD krásnou ukázkou velmi dobrého řemesla, zběsilosti a šílenství. Pokud máte rádi devadesátá léta v jejich nejlepší formě, tak budete určitě spokojeni. "The Harvest" působí jako seknutí sekyrou přímo do hlavy. Rozpůlí vás na dvě části. Jedna bude pařit jako o závod a druhá spočine v nekonečném utrpení. Švédský death metal z Německa, který vás spálí mrazem! Vynikající záležitost.



Asphyx says:

ENDSEEKER shows us on their new album how good is Swedish death metal played in Germany. This album broke me down and I was absolutely absorbed since the begging. It is like a magnet, full of misery, cold and death. German maniacs knows how to balance between fast and slow passages. I like the sound and the ideas. This record feels interestingly sad. It evokes memories of last possessions of man. We are just an ash and we will be ash again! As a whole this CD is a nice example of good work, furiousness and craziness. If you like the 90th in its best from you will be satisfied with this album. "The Harvest" feels like a cut of axe right into a head. It will cut you in half. One half will go crazy for parties and the other half will be dead in the infinite misery. Swedish death metal from Germany which will burn you with coldness! Amazing!


tracklist:
1. Parasite
2. Pulse
3. Cure
4. Spiritual Euphoria
5. Whores of War
6. The Harvest
7. Epitome of Decadence
8. Immortalized
9. Vicious Devourer

band:
Lenny - Vocals, Jury - Guitar, Ben - Guitar, Torsten - Bass, Andre - Drums

Share this games :

TWITTER