DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 9. září 2019

Home » » Rozhovor - BURIAL REMAINS - Nebereme energii od našich fanoušků, potřebují svou vlastní na headbanging!

Rozhovor - BURIAL REMAINS - Nebereme energii od našich fanoušků, potřebují svou vlastní na headbanging!


Rozhovor s death metalovou skupinou z Holandska - BURIAL REMAINS.

Přeložila a otázky připravila Duzl, děkujeme!

Recenze/review - BURIAL REMAINS - Trinity of Deception (2019):

Nazdar Burial Remains! 

Pojďme si trochu objasnit váš vznik, pokud se nepletu, BURIAL REMAINS je modifikovaná verze vašeho původního projektu MIASMA OF GUILT? Proč ta změna a jak se dostal na pozici zpěváka zrovna Sven z FLESHCRAWL? 

Sven už byl i na snímku MIASMA OF GUILT, nazpíval Tormentor na nahrávce. Hledali jsme někoho, kdo by mohl nahrát celé album a zeptali jsme se Svena. Přestože byl jeho program docela nabitý, souhlasil a tak jsme tady. 


V červenci jste vydali vaši první desku „Trinity of Deception “ a co jsem tak postřehla, tak sbíráte v recenzích jen samou chválu, musím říct, že i já tuhle desku velebím a doporučuji kudy chodím. Můžeš nám prozradit něco o tom, jak deska vznikala a jak se vám spolupracovalo s Jonny Petterssonem? 

Skladby byly napsány během několika středečních rán. Věděli jsme, jaký styl by tato kapela měla reprezentovat, tím pádem riffy vznikaly docela snadno. Skladby byly také dokončeny docela v rychlém tempu, takže během několika měsíců bylo album hotové. Potřebovali jsme pouze vokály, což zabralo více času. Když jsme konečně mohli poslat naši nahrávku Jonnymu, věděl přesně, co má dělat. Pokud jde o mix, řekli jsme jen, že to chceme v „old schoolovém stylu “. 

Je výsledný zvuk jeho nebo vaší vizí? 

Je vtipné, že jsi se zeptala. Mix byl dobrý a my jsme byli s výsledkem opravdu spokojeni. Když jsme si poslechli první mix, slyšeli jsme modernější přístup. Po poslechu druhého jsme věděli, že je to bomba! Opravdu tady předčil sám sebe! 


Většina vašich fanoušků označuje na desce jako největší pecku song „They Crawl“ … já volím “March of the Undead“, který sice není nikterak technický ani zběsilý, ale je plný pomalu se hrnoucích hlubokých pasáží. Kterou skladbu považujete za top vy? 

Wim: Tormentor 

Others: Hahahaha! 

Wim: Ne, no tak vážně…. Burn With Me a Trinity Of Deception, obě jsou opravdu skvělé skladby! 

Danny: Pro mě je to určitě Trinity Of Deception. Tato skladba má vše, za čím si stojíme. Valící se pasáže, rychlé riffy, je to dobré shrnutí tohoto alba. 

Philippus: Cruxifixion Of The Vanquished, protože jsou tam všechny vrstvy. A intro je první věc, kterou jsem napsal a první riff, který jsme pro skladbu použili. 

Wim: Všechny skladby jsou na tomhle albu na tom správném místě. Fungují a mají správnou dynamiku. 

Na skladbě „Burn with me“ s vámi spolupracoval Ralf Hauber (REVEL IN FLESH, HEADS FOR DEAD), jak vznikla tahle spolupráce? 

Rai Wolters se na tom domluvil s Ralfem už pro MIASMA OF GUILT. Zeptali jsme se ho, jestli bychom mohli využít jeho příspěvek a proběhlo pár menších diskuzí .. Skvělý chlap a jeden z těch pekelných zpěváků! 

V závěru máte i vlastní cover verzi na cover verzi SINISTER na skladbu „Tormentor“ od KREATOR. Čí to byl nápad? Proč právě tahle skladba, má to pro vás nějaký hlubší význam? 

Wim: Philippus! 

Philippus:..... 

Wim: Měl by to být Danny, to on je největší fanoušek KREATOR. 

Danny: Ještě jsem nebyl členem kapely, když se o tom rozhodlo. 

Wim. Oh…. Myslím, že jsem přišel s tou myšlenkou já. Nebo to byl Rai? 

Philippus: Pravděpodobně. Zkouknul jsem živáky této skladby a společně s verzí z alba jsme přišli s verzí BURIAL REMAINS. Myslím, že jsme to udělali dobře. 


Obal pochází z dílny Mortuus Art art, což je jeden z mých nejoblíbenějších umělců a musím říct, že modro černo bílá kombinace je naprostá paráda, hned jsem skoupila váš merch. Měli jste jasnou představu toho, jak bude design vypadat, nebo jste nechali Mortuusovi volnou ruku? 

Měli jsme vybráno několik umělců a hledali jsme vhodné dílo. Raul měl tento obal a my jsme okamžitě věděli, že se to naprosto hodí pro BURIAL REMAINS. 

Nedávno THANATOS vydali singl „Blind Obedience“, který je náramně podobný vašemu obalu, je teď modro bílo černá kombinace v Holandsku trendy, nebo je to jen náhoda? Třeba by se to do budoucna mohlo stát poznávacím znamením holandských death metalových kapel, třeba se s příští deskou přidají i ASPHYX, co vy na to? :))) 

Ještě jsme nezjistili, zda ASPHYX také následují “modrý THANATOS trend”, ale budeme s nimi sdílet pódium na jednom z našich koncertů, takže možná budeš mít štěstí! ;) 

Ne vážně, je to jen náhoda. 

Mimo jiné jste vydali i speciální CD box, který je velmi podařený a obsahuje toho opravdu mnoho, jediné, co mi v nabídce stále chybí je vinyl, který si tohle album jednoznačně zaslouží a prostě mi ve sbírce nesmí chybět a kdyby byl obohacen o plakát, který je součástí CD Boxu, byla by to naprostá paráda! 

Vinyl je v plánu a bude to trvat několik měsíců. Očekáváme, že bude k dispozici na koncertu v Drachtenu. Co se týče plakátu a tak podobně…musíme počkat a zjistit co a jak... Haha!


Klíčem k úspěchu kapely jsou koncerty. Co pro tebe znamená živé hraní, jsi typ člověka který „nasává“ energii z publika? 

Začnou koncerty, nastane chaos! Zahrajeme klubovou show v Drachtenu (NL) s ENTRAILS, ASPHYX, FLESHCRAWL a mnoha dalšími. Je naplánováno několik festivalů, z nichž Harnbarg Metalfest je již potvrzen. V současné době pracujeme také na zahraničních koncertech, které budou pravděpodobně potvrzeny koncem letošního roku. Nebereme energii od našich fanoušků, potřebují svou vlastní energii na headbanging! 

Všichni jste zkušení muzikanti a už jste sdíleli pódium s kde kým, ale pokud by jste si mohli vybrat jednu kapelu, se kterou by jste rádi vyrazili na tour, kdo by to byl? 

Wim: SISTERS OF SUFFOCATION! 

Danny: No, DISMEMBER jsou opět aktivní, takže ti by byli fajn, ale SISTERS OF SUFFOCATION by byli ještě lepší! 

Philippus: To je důvod, proč hrát na festivalech, protože existuje spousta kapel, které stojí za shlédnutí. 

Kam by jste rádi BURIAL REMAINS dále směřovali, myslím, že jste si nasadili laťku poměrně dost vysoko a nebude jednoduché ji překonat, je to pro vás výzva? 

Vlastně už jsme začali s dalším albem. Vydání „Trinity Of Deception“ trvalo dlouho, takže jsme měli dost času začít psát nové skladby. Máme několik dokončených skladeb a ostatní vyžadují několik malých úprav, než se dostanou na album. 

Kterou kapelu a jejich album považuješ za jako úplně první holandský death metal? 

Budou to THANATOS. 

A trochu filozofická otázka na závěr, kdyby jsi ze svého života odmyslel death metal, co by tam zbylo? 

V podstatě jen nuda. Věnujeme hodně času poslechu a také tvorbě hudby, takže to prostě potřebujeme! 

Díky moc za váš čas a rozhovor! Přeji hodně úspěchů s vaší novou deskou a snad vás brzo uvidím někde na pódiu, poslední slova jsou vaše pánové..

Neváhejte nás kontaktovat ohledně koncertů! Koukněte se na náš label Transcending Obscurity Records ohledně novinek v merchi, nebo si jej pořiďte na koncertech. 

Uvidíme se brzy a díky za přečtení!

Recenze/review - BURIAL REMAINS - Trinity of Deception (2019):


----------------------------------------------------------- 
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
Share this games :

TWITTER