DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 31. října 2019

Home » » Recenze/review - COFFIN ROT - A Monument to the Dead (2019)

Recenze/review - COFFIN ROT - A Monument to the Dead (2019)


COFFIN ROT - A Monument to the Dead
CD 2019, Rotted Life Records

for english please scroll down

Už když jsem k tomu domu kráčel, měl jsem divný pocit. Bylo ticho, neskutečné zlé a tíživé ticho. V kostech jsem cítil chlad. Jakoby kolem mě obcházela šelma na lovu. Málem jsem umřel strachy, okolo srdce se mi usadila tíha. Otevřu dveře a krve by se ve mě nedořezal. Ve starém srubu jsou rozvěšena mrtvá těla v různém stupni rozkladu. Hniloba, utrpení, smrt! Zvedne se mi žaludek a krvácím z nosu. Bože můj, cos to dopustil?

Zaslechnu tichý smích a pak už jen vzduchem prolétne ostrá čepel nože. Najednou jsem jen dalším v řadě, obětí, kusem těla, které je na pospas vydáno šílenému vrahovi. Novinku "A Monument to the Dead" amerických COFFIN ROT jsem poslouchal po četbě podobného příběhu. Zlo najednou znovu ožilo v mém pokoji s nebývalou silou. Prašivý death metal rozjitřil mé staré rány. 



COFFIN ROT pitvají mrtvá i živá těla podobným způsobem, jakým to dělávaly kapely ASPHYX, OBITUARY, PESTILENCE, GRAVE, CARCASS, INCANTATION, MORTA SKULD, GOREFEST, SADISTIC INTENT. Jedná se přesně o ten druh plesnivého death metalu se známými postupy, atmosférou a děsem ve skladbách. Budete litovat, že jste do tohoto domu bolesti vstoupili. Zavěšeni na hácích se budete modlit, prosit o odpuštění. Odpovědí vám bude jen další ostrý riff, další úder bicích, které vám proniknou hluboko do mozku. Až jednou najdou vaše tělo, zakopané na zahradě jen pár metrů pod zemí, tak už bude všechno jedno. Než se tak ale stane, mohu vám album "A Monument to the Dead" jen a jen doporučit. Pokud se totiž rádi brodíte po kolena v močálu z bahna, špíny, starých kostí a zkažené krve, tak budete určitě spokojeni jako já. Tohle je old school death metal přesně podle mého gusta. Maniakální, chorobný, nelítostný. Jasně, všechno už tady bylo a svět se točí v kruhu, ale to nic nemění na tom, že deska řeže jako perfektně nabroušený skalpel! Chorobami nasáklý death metal, který nezná slitování! Vynikající záležitost!


sumarizace:

COFFIN ROT opět povstali z mrtvých, aby nám, starým fanouškům, zprostředkovali ozvěny ze záhrobí. Se sílou sobě vlastní, se špinavým zvukem, s temnou energií ve skladbách, poprvé na dlouhohrajícím albu, bojují se všemi démony podsvětí. Jedná se o starý, shnilý death metal, v podobě, v jaké se hrával někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Kapela dává jasně na vědomí, že peklo opravdu existuje.

Při poslechu "A Monument to the Dead" si můžeme zavzpomínat na desky slavných ASPHYX, OBITUARY, PESTILENCE, GRAVE, CARCASS, INCANTATION, MORTA SKULD, GOREFEST, SADISTIC INTENT. Zkrátka a jednoduše, stará dobrá škola jak se patří. Pokud rádi a často trávíte dlouhé hodiny v opuštěných katakombách a s chutí se přehrabujete v trouchnivějících kostech, tak rozhodně neváhejte. COFFIN ROT jsou underground toho nejhrubšího zrna a jejich novinka připomíná obrovský mlýn na maso, který vás strhne do víru samotné smrti. Album mohu doporučit všech fanouškům podsvětí a shnilých death metalových melodií. Bude vám vybroušen otisk hudby do vašich zkažených duší. Starý ošklivý a nechutný smrtící kov, zahraný s přehledem, jistotou a šílenstvím v očích! Kult ve velmi dobré formě! Peklo!



Asphyx says:

COFFIN ROT rose from death again to show us echoes from the world beyond. With their power, dirty sound, dark energy in their songs they fight all the demons from the underground on their long-played album. It is old, rotten death metal in the form we know it from the 90s and 80s. The band shows us that the hell is real. 

While listening to "A Monument to the Dead" we can remember the albums form the famous bands like ASPHYX, OBITUARY, PESTILENCE, GRAVE, CARCASS, INCANTATION, MORTA SKULD, GOREFEST, SADISTIC INTENT. In short – this is the good old school. If you like to spend long hours in deserted catacombs and have the pleasure of digging in rotting bones, do not hesitate. COFFIN ROT are the coarsest grain in the underground and their new album feels like a huge meat mill that pulls you into the whirl of death itself. I can recommend this album to all underground fans and those who like rotten death metal melodies. They will grind a music print into your corrupt souls. The old ugly and disgusting death metal which is played with confidence and madness in their eyes! This cult of evil is in a great shape! Hell!


Tracklist:
01. Copremesis
02. Saw Blade Suicide
03. Miasma of Barbarity (feat. Dustin James)
04. Forced Self-Consumption
05. Necrotized
06. Incubation of Madness (feat. Aaren Pantke)
07. Mechanical Separation
08. Coffin Rot

band:
Hayden Johnson: Vocals
Tre Guertner: Guitar
Brandon Martinez-Woodall: Bass
Derek Johnson: Drums

Share this games :

TWITTER