DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 26. října 2019

Home » » Recenze/review - EVOKED - Ravenous Compulsion (2019)

Recenze/review - EVOKED - Ravenous Compulsion (2019)


EVOKED - Ravenous Compulsion
CD 2019, F.D.A. Records

for english summary please scroll down

Bezvládné tělo, vznášející se na hladině. Řeka plná bolesti, strachu a utrpení. Oči, naplněné děsem. Stojíš na břehu a přemýšlíš, jak někdo může skočit do rozbouřených vln. Zalknout se špínou a beznadějí. Jakoby sem ta mrtvola patřila odnepaměti, byla součástí řeky. Některé části jsou již ohlodané od ryb. Mlhavé ráno mělo být krásnou procházkou, uctěním probouzejícího dne. Místo toho tvoji duši zahalila temnota. Obraz totálního rozpadu se ti bude v hlavě vznášet ještě dlouho.

Death metal byl vždy o posledních věcech člověka, o hnilobných procesech, o prašivých rakvích, hlubokých hrobech. Smrt má jako hudba mnoho podob a tu kterou zvolili němečtí EVOKED je mokvající, ryzí, opravdová. Kapela vás vezme na dlouhý výlet do devadesátých let a uctí památku starých kapel, které stály u vzniku samotného smrtícího kovu. 


Pokud budete desku "Ravenous Compulsion" poslouchat pečlivě, tak samozřejmě uslyšíte spoustu odkazů na kapely typu PESTILENCE, AUTOPSY, MORGOTH, ASPHYX, DEATH, nověji pak třeba SKELETAL REMAINS, RUDE. Vše je náležitě plesnivě ošetřeno, je hodně slyšet, že pánové věří tomu, co hrají. Jedná se o ryzí, uvěřitelný klasický death metal, dobře zahraný, s parádním zvukem a spoustou nápadů. Ty samozřejmě nejsou nijak originální, ale to mi nebrání v tom, abych si album užíval do sytosti. Hrobnické řemeslo se musí umět a můžete jej jako každé jiné dělat mnoha způsoby. Je slyšet, že EVOKED ke své morbidní práci přistupují s hrdostí a nechávají v ní velký kus srdce. Dodržují všechna nepsaná pravidla. Nepřidávají sice nic navíc, ale to nám v undergroundu příliš nevadí. Hlavní je, že znovu praskají kosti, utopenci se vznášejí na hladině a oběšení se kývají do rytmu skladeb. Nezbývá nic jiného, než postupně přidávat hlasitost a užívat si další ze skvělých návštěv záhrobí. Old school death metal, který doporučují i nemrtví! Velmi dobře!



sumarizace:

"Ravenous Compulsion" otevírá hroby stejným způsobem, jako to dělaly kapely PESTILENCE, AUTOPSY, MORGOTH, ASPHYX, DEATH, SKELETAL REMAINS, RUDE. Zvuk je poctivě hnilobný, vytažený snad odněkud ze starých katakomb. Na kapele je vidět a slyšet, že je plně oddána hrobnickému řemeslu. Hudba musela vznikat v opuštěných márnicích, nápady byly dodány těmi nejvíc mrtvými zombie a výsledek si můžete poslechnout sami. Pro nás, co jsme se k death metalu dostali v devadesátých letech, se jedná o vzácný rezavý artefakt. Mám opravdu pocit, že jsem odsouzencem na smrt, čekám ve své cele a k poslední večeři mi pouštějí tvorbu EVOKED. Kapela mě zve na dlouhý nekonečný výlet za řeku Styx. Nebude to dlouho trvat, už zítra ráno mi zlomí vaz. Těším se, podobný death metal mi totiž koluje v krvi odnepaměti. Skvělá smrtící deska, která vás popraví tím nejkrutějším způsobem!


Asphyx says:

"Ravenous Compulsion" is opening the tombs by the same manner as the bands like PESTILENCE, AUTOPSY, MORGOTH, ASPHYX, DEATH, SKELETAL REMAINS, RUDE. The sound is honestly putrid, ripped out from somewhere of the old catacombs. Here you can see and hear that the band is devoted to the craft called "digging the graves". This music had had to be written in the abandoned mortuaries, the most dead zombies had provided the ideas and the result you can listen to by yourself. For us, who came to the death metal at the nineties, this album represents a rare rusty artifact. I really feel like I'm a sentenced to death and I wait in my cell, while the EVOKED album they play for me there as my last dinner. The band invites me to a long, endless trip over the Styx River. It will not take so long time, already tomorrow morning they are breaking my neck. I am looking forward because the similar death metal I have in my veins since time immemorial. A great deadly record that will execute you by the cruelest way!


Tracklist:
01. Resurrect the Source
02. Not of Human Flesh
03. The Trophy
04. Ravenous Compulsion
05. Into Obliteration
06. Desolate Animation
07. Festering Alive
08. Putrid Faith

band:

Artilleratör - Drums
Bonesaw - Guitars/ Vocals
Accuser - Bass Guitar


Share this games :

TWITTER