DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 7. října 2019

Home » » Recenze/review - SEPULCHRAL FROST - Frozen Entrapment (2019)

Recenze/review - SEPULCHRAL FROST - Frozen Entrapment (2019)


SEPULCHRAL FROST - Frozen Entrapment
EP 2019, vlastní vydání

for english summary please scroll down

Umrlci zase lezou z děr. Uloženi v hlubokých hrobech se probudili, když zaslechli skladby švédských death doom metalistů SEPULCHRAL FROST. Hudba shnilá jako jejich těla se vznášela kolem, drásala a bolela. Naposledy zažili poslední zmrtvýchvstání v devadesátých letech, kam i směřují svoji tvorbu. Je ráno a mráz kreslí na hrobech morbidně krásné ornamenty. Rakve pukají tlakem, smrt má zase jednou smůlu. Ale jen na chvilku, než dozní poslední song.

Pořád mě baví objevovat nové a nové kousky temnoty. Zavřu se do pokoje, koukám z okna na odcházející den. Nechávám na sebe hudbu jen tak působit a čekám, co se mnou udělá. Jsem oproštěn od všeho okolo, od současného světa. Poslouchám "Frozen Entrapment" a jsem daleko na severu, na starém opuštěném hřbitově. Někdo tu zapomněl krumpáč a lopatu, někdo nedokončil svoji práci a nechal hrob zcela otevřený. Vylezli z něj SEPULCHRAL FROST a zahráli nám poctivý death doom metal. 



Riffy jsou zde stejně bolestivé jako hřeby zatloukané do rakve. Naposledy se nadechni a řekni svoji oblíbenou modlitbu. Už je čas, dáma s kosou čeká. Dochází ti vzduch, čekáš už jen bolest a tmu. Přesně takové pocity ve mě vzbuzuje i novinka "Frozen Entrapment". EP má svoji atmosféru, naladěnou jen do temných tónů. Pomalé nahlodávání lidských myšlenek, obrátíš se také do nekonečného záhrobí? Připadá mi, že se do mě zvuk doslova zadírá. Není to nic převratného, ale to dnes vlastně nic. Oceňuji spíše přístup, touhu navodit nálady podobné posledním chvílím člověka na světě. Dlouhé umírání, květiny na hrobech, rakve, ano rakve vyskládané do úhledných řad. Úplně cítím ten zápach pomalu se rozkládajících se těl i vzpomínek. Zvony zase svolávají k další službě. Rozhřešení sice nikdy nedostaneš, ale aspoň zemřeš se ctí. Toulám se podzemím a jsem rád za každou podobnou kapelu, za každé album, u kterého mohu spočinout. Death doomová panychida! Velmi dobře!



sumarizace:

Doom/death metal neumím vnímat stylem, že bych nad nahrávkou přemýšlel a hledal slabá místa. Spíše se nechávám ovlivnit celkovou atmosférou, jsem jako surfař, který za tichého odpoledne létá na vrcholcích krvavých vln přílivu. SEPULCHRAL FROST pro mě letos splňují vše, co mám na tomto druhu soužení rád. Jsou opravdoví, uvěřitelní, dokáží mě vtáhnout do svých smutných příběhů. Líbí se mi zvuk i obal, dráp do mého srdce je zaseknutý pevně a silně. Emoce, síla a studená energie - to je oč tu běží. Až jednou budeš na úplném dně, tak neber do rukou ostré předměty, ani nepřemýšlej nad svým koncem. Život je krásný, i když za nic nestojí. Aplikuj si do hlavy novinku "Frozen Entrapment" a uvidíš, že klasický death doom metal v tomto provedení ti dodá sílu. Položíš květiny na svůj vlastní hrob, uspořádáš smuteční hostinu, ale budeš žít! Pokud bych měl definovat krásu ledového okamžiku, volil bych letos novinku SEPULCHRAL FROST. Dokonalá definice death/doom metalu!



Asphyx says:

Doom/death metal I cannot perceive the style that I was thinking over the record and looking for weaknesses. Rather, I let myself be influenced by the overall atmosphere, I am like a surfer who, on a quiet afternoon, flies at the summits of bloody tidal waves. SEPULCHRAL FROST for me this year makes everything I like about this kind of tribulation. They are real, believable, they can pull me into their sad stories. I like the sound and the cover, the claw in my heart is jammed firmly and strongly. Emotions, strength and cold energy - that's what's going on here. Once you are on the bottom, do not put sharp objects in your hands, do not even think over your end. Life is beautiful, even if it is not worth for it. Apply to your head to the new album "Frozen Entrapment", and you'll see that the classic death doom metal in this version gives you strength. You put flowers on your own grave, arrange a funeral feast, but you will live! If I should to define the beauty of the icy moment, I would vote for SEPULCHRAL FROST this year. Perfect definition of death/doom metal!

tracklist:
1. Seekers Unrest (Hunger)
2. Crown of Emptiness
3. Cult of the Bloody Tongue
4. Frozen Entrapment
5. Funeral Bell
6. Desecrate the Corpse of Hank

band:
Jimbo - Bass, Vocals | Ralfåns - Guitar | Arnolf - Drums | Jesus - Guitar

https://sepulchral-frost.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/SepulchralFrost/
https://www.instagram.com/sepulchral.frost/
Share this games :

TWITTER