DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 6. října 2019

Home » » Recenze/review - ANCESTRAL - Novus Ordo Seclorum (2019)

Recenze/review - ANCESTRAL - Novus Ordo Seclorum (2019)


ANCESTRAL - Novus Ordo Seclorum
CD 2019, Australis Records

Vezměte několik kilo staré špíny, smíchejte je s temnotou, přidejte chlad a smrt a kosti svých death metalových předků. Výsledný koktejl podávejte zásadně podchlazený. Občas člověk na svých výletech narazí na zajímavé smečky, které se stále nebojí nést hrdě vlajku s nápisem Ryzí smrtící kov. Tentokrát se vydejme až do daleké Chile, abychom otevřeli tamní hrob s názvem ANCESTRAL a podívali se, jakým způsobem zde probíhají klasické pohřby do země. Ano, žádná krematoria, ale poctivá hrobnická práce. 

První, co mě doslova uhodilo do uší, tak byl velký tlak. Kapely z Jižní Ameriky v sobě všeobecně mají určitý druh odhodlání a nadšení, které dnes mnohým kapelám již chybí. Je to zkrátka nářez od začátku do konce, jedná se o ortodoxní výmaz, vydechnete si opravdu jen párkrát. Osobně mě podobný přístup velmi baví a oceňuji jej, koneckonců, jinak bych o této smečce ani nepsal.



"Novus Ordo Seclorum" je tradiční old school death metalová záležitost, občas hozená až někam k thrashi. Rychlost zase jednou vítězí nad pozéry. Nevím, kolikrát se vám v ruce rozpadla shnilá mrtvola, ale věřte tomu, že to není příliš příjemný pocit. Při společných setkáních s ANCESTRAL drtíme lebky vlastně po celou dobu hracího času. Album má drive, sílu, již zmíněný tlak. Je temné, zákeřné, pulsující a je doslova radost jej poslouchat. Samozřejmě, musíte mít za sebou spoustu let v záhrobí, netvářit se, že jste snědli veškerou moudrost světa a odpustit kapele (jako vlastně dnes každé) určitou nepůvodnost. Nemůžu si pomoct, ale kope mě to pěkně, ze skladeb je znát taková ta černá a těžko definovatelná jiskra. Vypil jsem smrtící koktejl a čekám na poslední křeče. Pochovejte mě do hlubokého hrobu a než se tak stane, narvu si s dovolením "Novus Ordo Seclorum" ještě několikrát do hlavy. Velmi dobrá morbidní práce! 



sumarizace:

ANCESTRAL na své druhé desce ukázali, jak se má správně hrát pořádný reálný death metal. Odkazy na devadesátá léta a základy stylu jsou doplňovány vlastními morbidními nápady. Brány pekelné jsou otevřeny. Tančíme poslední tanec na tomto světě. Exhumujeme ty nejkrásnější zombie a pořádáme pořádně divoký večírek. Riffy jsou ostré jako kosa samotné Smrti. Zastřený vokál, perfektní starý sound, plesnivina a chorobné šílenství. To jsou prostředky, které zvolili ANCESTRAL pro svoji tvorbu. Daří se jim to výborně. Ano, je to retro, ale zahrané se zkušenostmi a velkým nadšením pro záhrobí. Zapalte svíce, otevřete všechny staré hroby, rozhoupejte zvony! Onen svět o sobě zase dává vědět. "Novus Ordo Seclorum" je neskutečně návykovým albem. Vítejte v Hádově říši! Temný, zákeřný old school death metal, který otvírá víka od rakví! Skvělá morbidní práce!

Asphyx says:

ANCESTRAL showed on their second album how to play the really death metal. Links to the 90th and the basics of style are complemented by their own morbid ideas. The gates of hell are opened. We're dancing the last dance on the world. We're exhuming the most beautiful zombies and having a wild party. Riffs are sharp as the scythe of Death. Husky vocals, perfect old sound, musty and morbid madness. These are things that have chosen ANCESTRAL for their work. They've done it great. Yes, it's retro, but played with experience and great enthusiasm for the dead. Light the candles, open all the old graves, swing the bells! The next world lets know about. "Novus Ordo Seclorum" is an incredibly addictive album. Welcome to the Hades empire! Dark, treacherous old school death metal, that opens the lids of the coffins! Great morbid work!


TRACKLIST
01. Novo Ordus Seclorum
02. Whitechapel MDCCCLXXXVIII
03. Subliminal Eugenesy
04. Desolation
05. Inertial Kataklysm
06. Funeral of Vengeance
07. Braindead
08. The Origin Prophecy
09. Beseeched Disgraces
10. Carnal Elixir
11. Orgies of Neutoteology

Share this games :

TWITTER