DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 29. října 2019

Home » » Recenze/review - TEITANBLOOD - The Baneful Choir (2019)

Recenze/review - TEITANBLOOD - The Baneful Choir (2019)


TEITANBLOOD - The Baneful Choir
CD 2019, Norma Evangelium Diaboli

for english summary please scroll down

Je tomu sice už mnoho let, ale ten zážitek stejně nikdy nevymažu z hlavy. Jezdil jsem tenkrát na brigádě s dodávkou a pomáhal nakládat zboží. Jednou nás poslali na jatka, která měli za chvilku zrušit. Bylo to šílené. Parta opilých řezníků a naříkající zvířata. Krev na zdech, rozšklebené tváře a ten neskutečný křik, na který do smrti nezapomenu. Měli tam obrovskou káď s ostrými noži uprostřed. Míchalo se v ní maso a měla se tam vhodit jen mrtvá těla. Jenže tohle zvíře žilo. Lidé jsou někdy šílení, zlí a necitelní. 

Na tenhle pro mě hrozný zážitek jsem si vzpomněl i při poslechu nové desky španělských nihilistů TEITANBLOOD. Ti, jak je všeobecně známo, rádi a s chutí staví neproniknutelné zdi z chorobných riffů, rozemílají nás na masokostní moučku. Ničí a devastují, jdou za hranu a dělají to samozřejmě s přehledem a elegancí sériových vrahů. 


Novinka "The Baneful Choir" opět mokvá vy stylu PSEUDOGOD, PROCLAMATION, GRAVE MIASMA, ARCHGOAT, IGNIVOMOUS, LVCIFYRE, WITCHRIST, DIOCLETIAN, IMPETUOUS RITUAL, DEATHSPELL OMEGA. Letos mi přijde lehce "atmosféričtější". Je stále neskutečně surová, syrová a zlá, ale přeci jen, nalezl jsem si pro sebe více "přehlednějších" pasáží. Masivní, šílené a divoké nástupy, totální vyhlazení. Jakoby ve mě hlodala nějaká zákeřná choroba. Usazena dlouhá léta v mém těle se pomalu probouzí, proniká mi do žil a napadá všechny buňky. Zbude jen spálená země, tohle album je jako nekonečné mučení mysli, jako návštěva jatek. Není to hudba pro slabé jedince, mnohé ta spleť komplikovaných melodií a postupů odradí, ale tak je tomu vždycky. Přežívají jen silní jedinci. Shnilé maso chutná nasládle, jen musíte odehnat červí larvy. Napadeni hnisem, ztraceni v temnotě. Takoví jsme při poslechu nahrávky "The Baneful Choir". Doporučuji všem nihilistům, démonům i samotné smrti. Inferno!



sumarizace:

TEITANBLOOD na nové dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. TEITANBLOOD se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!


Asphyx says:

TEITANBLOOD are on their new full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. TEITANBLOOD move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

Tracklist:
01. Rapture Below (3:34)
02. Black Vertebrae (4:38)
03. Leprous Fire (4:40)
04. Ungodly Others (4:48)
05. Inhuman Utterings (6:20)
06. Insight (1:44)
07. … of the Mad Men (1:11)
08. The Baneful Choir (8:49)
09. Sunken Stars (6:13)
10. Verdict of the Dead (5:05)
11. Charnel Above (4:37)

Share this games :

TWITTER