DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. října 2019

Home » » Report, photo, video - DESTROYER 666, NOCTURNAL GRAVES, HOUR OF PENANCE, INCONCESSUS LUX LUCIS - club Futurum, Prague - 4. 11. 2019

Report, photo, video - DESTROYER 666, NOCTURNAL GRAVES, HOUR OF PENANCE, INCONCESSUS LUX LUCIS - club Futurum, Prague - 4. 11. 2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

promoter: https://obscure.cz/cs

Zase jednou nastal čas zapálit onen svět. Předpověď počasí byla více než přívětivá. Nešlo ani tak o slunce a mraky, ale spíš o stav mé mysli. Thrash a black metal poslouchám dnes již nárazově, mimo nahrávek došlých na recenze ochutnávám jen občas, ale na této akci jsem nesměl chybět. Australské podzemí se neukazuje u nás v republice zase tolik často a hlavně - DESTROYER 666 mě minule totálně rozsekali. Trošku sice zamrzela neúčast DEAD CONGREGATION, ale člověk nemůže mít všechno (tak jsem si vzal aspoň jako provokaci triko). Do Vídně kvůli tomu nepojedu. To už bych se musel rozdvojit.


Přiznávám, jsem už línější, víc si koncerty vybírám, nemusím být za každou cenu všude. Nelze stíhat všechno a taky mám jako každý spoustu povinností. Vstávám brzy, je tma tmoucí a můj mp3 přehrávač je narvaný muzikou dnes hrajících smeček. Postupně se dostávám do nálady, nic nedbám řečí v práci. Dávno jsem ve své ulitě, odstřižen od v tuto chvíli absolutně nepodstatných věcí. Jedu do Prahy, vypnul jsem celý mediálně chatovací svět. Chci si to užít, pořád mám v sobě zakódováno, že metal má být hlavně radost. I když temná. Kozlovna a pivo Kozel, které mi normálně moc nechutná, ale aspoň nemusím do přihřátých pražských hospod okolo (a že jich je!). Sedím tu nakonec sám a připadám si jak poslední metalový mohykán. Všichni asi čumí raději do obrazovek. 

Stav českého undergroundu je samozřejmě stejný jako všude jinde ve společnosti. Potkáte super kamarády a známé, kteří vám rozzáří úsměv na tváři. Ale i kokoty, co vědí všechno nejlíp, všemu rozumí a mají absolutní patent na rozum. Poslední dobou mi přijde, že se zmrdi všude kolem množí geometrickou řadou. Život je krátkej, tak proč si hlavu zasírat nesmyslama, proč se trápit výroky debilů? Metal jsem měl vždycky rád právě kvůli svobodě, toleranci, zábavě a vlastně i určitému úniku před blby všeho druhu. Rád bych tedy poděkoval všem milým, hodným lidem a všem ostatním ukázal - FUCK YOU!



Mám rád ty chvějící se chvíle před koncertem. Když vstoupím do klubu, pomalu se rozkoukám, potkám známé, pokecám. Jak se máš, co děti, co žena, kde se uvidíme příště? Škoda že dojíždím, pivko po akci bych s váma moc rád dal. Děkuji za každou podporu, děkuji za přívětivá slova, moc si jich vážím. Ukládám si je dozadu do hlavy a pokaždé, když potkám nějakého blbečka, tak si je vyvolám. Pořád je pro mě metal hlavně relaxem, odpočinkem, zážitkem. Je to i díky vám. Jsem v klubu Futurum a moje myšlenky létají temnotou. Je na čase zase jednou pozvednout pochodeň ultra orthodoxního black thrash metalu. Těším se jako malej, jsem napnutý, dokud nezazní první riff. Obřad může začít.

INCONCESSUS LUX LUCIS - britský black rituál načichlý klasickým heavy metalem mě velmi mile překvapil. Už dlouho jsem neslyšel tak dobrou předkapelu. Rozhodně se vyplatilo přijít brzy. Protože jak známo, ryzí, rezavý a syrový černý kov, jaký se hrával kdysi v počátcích tohoto stylu, mi dělá velmi dobře na mé prokleté duši. Mělo to dobrý tah na bránu, muzikanti do toho šli po hlavě a snažili se nás rozervat na kusy. Nutno říci, že se jim to, alespoň u mě, podařilo na výbornou. Metal starý jako metuzalém!











INCONCESSUS LUX LUCIS are like some evil from ancient times. Archival black/heavy methods, rusty sound, desire to destroy this world. The music is simple, insidious, but it has a big strength and energy. There is standing the British squad INCONCESSUS LUX LUCIS on a pile of moldy bones and try to explain to us that the Hell really exists. I believe them! Black heavy metal, that is musty like an old coffin! Diabolical ritual!


NOCTURNAL GRAVES - odněkud z australských jeskyní, ve kterých se zrodila nejedna metalová bestie, přijela i tahle kapela. Peklo, oheň, thrash metal, chlad, temnota, black metal. To vše zamíchané v jedovatém koktejlu. U podobných smeček mám chuť řvát, uvolnit ze sebe veškerou energii a nechat ji spolu se srdcem pod pódiem. NOCTURNAL GRAVES předvedli totálně zničující koncert a nechali po sobě jen spálenou zemi. Jakoby kapela rozpoutala obrovský vír, tajfun, ve kterém byla uvařena zkažená krev se špínou a kostmi. Tohle byl starý, rezavý metal, který mi pronikl až někam do morku kostí. Vynikající, devastující, maniakální! 






















The dirty black/thrash NOCTURNAL GRAVES casted up among us a really moldy carcass. Sharp, uncompromising thrash with morbid melodies, cruelty and power. Metal that cuts like a cleaver! Absolut moldy! Graves were open! The Hell is on fire! And it is like this because of NOCTURNAL GRAVES, the maniacs from Australia. A band which reminds the old thrash/black metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. There was only a few band which are able to call the Satan itself. NOCTURNAL GRAVES made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. An old gig which is recorded with an unbelievable feeling! An concert which would chop your meat of bones! Great!


HOUR OF PENANCE - death metal téhle italské smečky nepatří vyloženě mezi mé oblíbené, ale pokaždé, když je vidím, tak musím uznat, že jsou to profesionálové každým coulem. V Praze jsme opět dostali precizní smrtící zážitek. Technické pasáže byly podpořeny těmi atmosférickými. Nové album se mi líbí, užívám si ho a užíval jsem si i vystoupení. Nikde nic nepřebývalo, nikde nic nechybělo a prezentace měla obrovský tlak. Naživo pánové doslova zabíjeli! Skvělá práce!

















The impression from their music is totally devastating and withering. After their songs, only the burned ground remains pieces of ashes of once-living tissues The music beats in my hands like a freshly torn heart, burns like hot lava, like an iron. Excellent dark technical death metal that will cut you into small pieces! We're just pieces of meat intended for destroying! Great!

DESTROYER 666 - pekelné brány byly pootevřeny a DESTROYER 666 je rozkopli okovanou botou. Bylo to špinavé, neurvalé, ryzí, uvěřitelné. Zároveň chladné, podmanivé, s neuvěřitelnými melodiemi. Svět kolem najednou opravdu hořel, přesto byl pokrytý ledem. Ortodoxní výlet do podzemí byl podpořen i skvělými vokály a takovou tou starou metalovou patinou, která už dnešním kapelám mnohdy chybí. Být poněkolikáté mimo během jednoho večera se mi nestává tolik často, ale faktem je, že jsem se najednou procházel močálem plným mrtvol, tančil na hrobech, nasával smrad hniloby a síry. Jakoby mi někdo (skupina) šlápl na hrudník a nechal mě pod tlakem po celou dobu koncertu. Tohle byl neskutečný kult, znovu obrovský zážitek a vypálený obrácený kříž do mozku. Inferno!



















































The gig recalls the echoes from the underworlditself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the concert. I'm fascinated by bad and ugly mood of the presentation. This was how I imagine sounds ofhell. DESTROYER 666 moved on the border between our and other world with morbid elegance. The music herereminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It was like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Black/speed metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!


Zvuk mi přišel tentokrát trošku víc nahlas, ale pořád v rámci tolerance. Organizaci nelze nic vytknout, Obscure promotion jsou profesionálové a vše odsýpalo jak mělo. Klub Futurum mám čím dál tím víc rád. Prostě si tam akce vždy užiju. Co moc nepotěšilo a mě osobně překvapilo, tak byla poměrně nízká návštěvnost (maximálně 70-80 lidí). Nabízí se otázka, kde byli všichni ti ultra orthodox blackeři, kam se ztratili mladí thrasheři - sdíleči, kteří uctívají kde jakou kopii? Ono už neplatí, že když hraju ve stylově podobné kapele, tak chodím podpořit své kolegy (já vím, like je jednodušší)? Nerozumím tomu a hlava mi to nebere. Pro mě se třeba jednalo jednoznačně o nejlepší stylový koncert tohoto roku.  Nehledě na to, že zrovna tito australští rouhači nebývají u nás v Čechách příliš často. 



Cesta domů je opět o vytrvalosti, o odhodlání. Praha je v noci plná opilých turistů, procházím ulicemi, pořád sleduji hodinky, protože když nestihnu vlak, tak zůstanu přes noc na hlaváku a to nechci. Cestou mi nabízejí děvky, kasíno, drogy. Posílám všechny v různých řečech do prdele. Jsem rád, když sedím v kupé. Čeká mě stav beztíže, sáhnu si zase kousek za hranici svých fyzických sil. Ono spát jen dvě hodiny, potom sepsat report, udělat fotky a neusnout u toho (a ještě jít do práce a vytvářet hodnoty) je docela náročné. Ale musí to všechno ven, na papír, zaznamenat na památku. Pondělní pekelný metal se opět vydařil. Užil jsem si jej moc. Onen svět byl zapálen a já mám další zářez na pažbě. Parádní večer. Mějte se krásně, opatrujte se a nezapomínejte, že se všichni jednou sejdeme v pekle! Děkuji za pozornost.


o kapelách na DEADLY STORM ZINE / about bands on DEADLY STORM ZINE:

HOUR OF PENANCE

Recenze/review - HOUR OF PENANCE - Misotheism (2019):

Recenze/review - HOUR OF PENANCE - Cast the First Stone (2017):

Report, foto, video – HOUR OF PENANCE, BEHEADED, CHRIST AGONY – club Modrá Vopice – Prague – 10.3.2015

DESTROYER 666

Recenze/review - Deströyer 666 - Call of the Wild (2018) 

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

----------------------------------------------------------------------------------------- 
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
Share this games :

TWITTER