DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 25. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - DEIVOS - Casus Belli (2019)

Recenze/review - DEIVOS - Casus Belli (2019)


DEIVOS - Casus Belli
CD 2019, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Fascinovala mě jeho přesnost a sebekázeň. Ovládal se jako nějaký stroj, který je naprogramován, aby působil bolest. Oběť jsem mu musel pokaždé přivázat a zafixovat. Přicházel s podivným úsměvem a nejdříve kreslil čáry. Vyděšené ženy naříkaly, prosily, ale byl neoblomný. Považoval se za dokonalého a svým způsobem jím i byl. Zakrýval jsem si uši, když křičely, odklízel jsem jejich zubožená těla. Vrátil jsem se do klece a přemýšlel, kolik bolesti je schopen člověk vůbec snést. Dnes už mohu říci, že opravdu hodně. Hodně moc.

Na podobnou scénu z jedné knihy jsem si vzpomněl i při poslechu novinky polských technických death metalistů DEIVOS. Jejich letošní novinka "Casus Belli" je také plná bolesti, strachu a ostrých riffů, které vám rozřežou obličej na krvavé cáry. Hraje se zde brutální temná klasika a je předkládána s přehledem a samozřejmostí. 



Album "Casus Belli" vychází ze stejných kořenů jako třeba takoví SUFFOCATION, MORBID ANGEL, DECAPITATED, CRYPTOPSY. Nahrávka je umíchána přesně v poměru, kdy jsou zachovány pořád melodie, ale zároveň jste drceni vlnami morbidních motivů. Neočekávejte přílišnou progresi, DEIVOS spíše rozvíjejí to, co již bylo složeno a slyšeno jinde. Přidávají k tomu svůj vlastní ksicht, velmi dobrý zvuk i zajímavý obal. Novinka každým poslechem roste, vyvíjí se, je hrozně příjemné objevovat další a další zákoutí. Syrové chorály smrti. Další hororová scéna plná vytahaných střev, exhumovaných těl, mozků rozpláclých na zdi. Najdete zde vše potřebné a chtěné, co se v technickém brutálním death metalu očekává. Nic navíc, ale na rovinu, není někdy dobré řemeslo lepší, než nové cesty vedoucí slepým směrem? Nemohu si zkrátka pomoc, nové album polských šílenců se mi velmi líbí. Je totiž krvavé, syrové a uvěřitelné. Morbidní, mocné, zákeřné. Už to nebude dlouho trvat a přinesu další tělo. Masakr může pokračovat. Velmi dobře.



sumarizace:

"Casus Belli" je klasickou odpovědí na styl, který se vyznačuje především brutalitou, rychlostí a šílenstvím. DEIVOS se svého úkolu zhostili velmi dobře. Drží se tradice, ničím sice nevybočují, ale určitě se jedná o desku, které u mě nezapadne. Pokud máte rádi třeba SUFFOCATION, MORBID ANGEL, DECAPITATED, CRYPTOPSY a podobné choré záležitosti, myslím, že byste mohli být spokojeni. Takže přátelé, do rukou všichni sekery, motorové pily, sekáčky na maso a jdeme na to! Tohle album řeže a pálí, jak to umí jen ti nejzkušenější patologové. Brutální death metalové album, u kterého z vás poteče krev! Zabijácká práce!


Asphyx says:

"Casus Belli" is a classic response to the style which is characterized mostly by brutality, speed and madness. DEIVOS did their job very well. Although they follow traditions and they do not switch out from their path, it is still an album which will be noticeable in my collection. If you for example like the band SUFFOCATION, MORBID ANGEL, DECAPITATED, CRYPTOPSY and other similar bands, I think you will be satisfied. So friends, take your axes, chainsaws, meat cutters and let´s go! This album cuts and burns, just like the most experienced pathologists can. Brutal death metal album which will make you bleed! Killing job!


--TRACKLISTING--
1. Casus Belli
2. Parallel Gods
3. Bitter End
4. Victims
5. Achiever of Nothing
6. Ataraxy
7. Nuclear Wind
8. Prayer Of Disavowed

--LINEUP--
Tomasz Kołcon - guitars
Krzysztof Saran - drums
Piotr Bajus (Mścisław) - guitars
Kamil Stadnicki - bass
Hubert Banach - vocals

--BAND CONTACT--

--LABEL CONTACT--
SELFMADEGOD RECORDS
Share this games :

TWITTER